Το βίντεο από τη διαδικτυακή συζήτηση για τα Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

Tα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας IPTV


Η IKUSI Hellas και η IDComs έχουν μια μακρά παράδοση στις τεχνολογίες λήψης, επεξεργασίας και διανομής τηλεοπτικών σημάτων στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης και της τεχνολογίας IPTV

Στη σημερινή εποχή η τηλεόραση δεν είναι πλέον απλά η συσκευή που προβάλει τα τηλεοπτικά κανάλια και μόνον αυτά, αλλά αναδεικνύεται σε ένα πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση των υπηρεσιών της ξενοδοχειακής επιχείρησης και την πλήρη ικανοποίηση του φιλοξενούμενου.

Παρέχει επίσης ένα πολύτιμο WiFi access point μέσα σε κάθε δωμάτιο, επιλύοντας οριστικά τα γνωστά προβλήματα αδύναμης κάλυψης και τυφλών σημείων στα δωματια που ταλαιπωρούν τους πελάτες αρκετών ξενοδοχείων.

Οι νέες τεχνολογίες δεν είναι πάντα γνωστές σε όλες τις παραμέτρους του, για τους λόγους αυτούς διοργανώνουμε μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων με στόχο την περιγραφή της τεχνολογίας και της αναγκαίας υποδομής, αλλά και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που αποφέρει στην επιχείρηση η εφαρμογή της.

Τα τελευταία χρόνια έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά ο τρόπος με τον οποίο τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν διαδραστικά με τους πελάτες τους και ένα μεγάλο μέρος αυτής της επικοινωνίας γίνεται μέσα από τις συσκευές τηλεόρασης του ξενοδοχείου οι οποίες λειτουργούν πλέον σε αμφίδρομα δίκτυα.

Η πιο εξελιγμένη μορφή δικτύων είναι τα IPTV δίκτυα, τα οποία μεταλλάσουν την τηλεόραση από μία συσκευή παθητικής παρακολούθησης σε μία συσκευή πλήρους επικοινωνίας.
Αποτελούν παράλληλα ένα πολύ ισχυρό εργαλείο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για την καλύτερη προβολή και προώθηση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας: Apps, WiFi, Digital Signage κλπ, τα οποία υλοποιούνται αποτελεσματικά μέσα από τα δίκτυα IPTV, πολλαπλασιάζοντας τον τζίρο που γίνεται μέσα στο ξενοδοχείο και αυξάνοντας τα έσοδα της επιχείρησης.

Με την πραγματικά μοναδική εμπειρία της High Definition διαδραστικής τηλεόρασης για τον ένοικο του δωματίου και όλων των υπηρεσιών:
PayTV, VoD, μουσική, παιχνίδια, εύκολη πλοήγηση μέσα από την τηλεόραση στο internet, στο email και σε όλα τα social media (facebook, tweeter, YouTube, Skype κλπ), εύκολη πρόσβαση σε σημαντικές ή τοπικές πληροφορίες, συνεργασία με iPads, tablets & smartphones, τη δυνατότητα να δει στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης του δωματίου τις φωτογραφίες και τα video που τράβηξε με το tablet ή το κινητό του και πραγματικά πάρα πολλές ακόμα εφαρμογές.

Η σύνδεση του συστήματος IPTV με το PMS του ξενοδοχείου, εξασφαλίζει την αυτόματη προσωποποίηση της σχέσης με τον κάθε φιλοξενούμενο, παρέχοντας ονομαστικό welcome message, view bill, express checkout, room service, εσωτερικές αγορές, πώληση υπηρεσιών, έξυπνη & στοχευμένη διαφημιστική προβολή – η οποία μάλιστα μπορεί να είναι διαφορετική ανά πελάτη, ανά group, ανά όροφο, ανά φύλο, ηλικία κλπ.

Στην πραγματικότητα ένα ξενοδοχείο με IPTV και υπηρεσίες, στην ουσία διαθέτει ένα αμφίδρομο διαδραστικό σύστημα, μέσα από το οποίο θα κερδίσει μια πιο ουσιαστική σχέση με τον πελάτη του, θα τον αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αποκομίσει πρόσθετο πολλαπλό κέρδος.

Είναι ένα σύστημα το οποίο αυξάνει το επίπεδο ενός ξενοδοχείου πολυτελείας και επιτρέπει στον φιλοξενούμενο ένοικο του δωματίου να νοιώσει σαν το σπίτι του.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλα τα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου στις προηγμένες χώρες, προσφέρουν ήδη αυτές τις υπηρεσίες και η ψυχολογία ενός ενοίκου που καταλύει σε μια ελληνική μονάδα αντίστοιχου επιπέδου, είναι πως περιμένει να βρει και εδώ αυτές τις υπηρεσίες που απολαμβάνει αλλού, αφού θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη αυτών των αμφίδρομων υπηρεσιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα, η τεχνολογία IPTV έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πλατιά και στη Ελλάδα – σε πρώτη φάση σε όλα τα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας που αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό τους ή προχωρούν σε ριζική ανακαίνιση – φυσικά και σε όλες τις καινούριες κατασκευές.
Αυτή η ένταση εργασίας έχει φέρει στο προσκήνιο μια σοβαρή αδυναμία της ελληνικής αγοράς: το επίπεδο γνώσης των εμπλεκομένων δεν είναι όσο θα έπρεπε υψηλό, τουλάχιστον σε ένα ή περισσότερους από τους 4 τομείς που αφορούν τη νέα τεχνολογία: το IPTV HeadEnd, τον ειδικό δικτυακό εξοπλισμό, τις τηλεοράσεις στα δωμάτια και κυρίως την έννοια του middleware που είναι απαραίτητο για αυτή την εφαρμογή.

Με σκοπό την επεξήγηση των βασικών στοιχείων για τους παραπάνω επί μέρους 4 τομείς και κυρίως την ανάλυση των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, από την αξιοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας, διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα μια σειρά ημερίδων που καλύπτουν αυτό ακριβώς το κενό γνώσης.

Οι ημερίδες έχουν τίτλο “IPTV και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία” και οι αναλυτικές πληροφορίες για την καθεμία από αυτές υπάρχουν σε επιμέρους άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας.