τα νέα δεδομένα εκπομπής όλων των ελληνικών καναλιών από τις 39ο Ε

Blog


TRIAX TDcH 22STC–I Compact Headend

2022-09-17 08:16:14
Technology

TRIAX TDcH 22STC–I Compact Headend

Mε δυνατότητα αποκρυπτογράφησης των υπηρεσιών κεντρικά στο Headend μέσω Common Interface.

 

Κατασκευασμένο τόσο για rack 19", όσο και για τοποθέτηση σε τοίχο, το TDcH 22STC-I είναι το κορυφαίο μέλος της σειράς TDcH.

 

εξοπλισμένο με 4 εισόδους DVB-S/S2, 1 είσοδο DVB-T/T2/C, 16 transmodulators DVB-S/S2/S2X, 6 transmodulators DVB-T/T2/C, σε 16 συχνότητες εξόδου QAM ή COFDM (με δυνατότητα εναλλαγής) και 8 υποδοχές Common Interface, απόλυτα συμβατές με όλα τα δορυφορικά κανάλια των ελλήνων παρόχων ERT, DIGEA από τις 39ο Ε & Cosmote TV από τις 9ο Ε.

 

Έξοδος IPTV (UDP/RTP Multicast)

Η λειτουργία εξόδου IPTV σε όλα τα TDcH HeadEnds, είναι διαθέσιμη ταυτόχρονα με την έξοδο RF και απαιτείται μόνο η άδεια ενεργοποίησης για την λειτουργία IPTV OUT, η οποία δεν βασίζεται στην ποσότητα της υπηρεσίας, ούτε χρειάζεται περιοδική ανανέωση (είναι one-off).


Οι μέγιστες υπηρεσίες που μπορούν να υποστηριχθούν σε ένα TDcH είναι 100 υπηρεσίες εξόδου IPTV (TV & Radio) ή μέγιστο εύρος ζώνης εξόδου 850 Mbps.

 

Το συμπαγές HeadEnd TDcH 22STC-I είναι βελτιστοποιημένο και σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις διανομής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία και σε συναφή συγκροτήματα, με ελκυστικό και πολύ ανταγωνιστικό συντελεστή κόστους ανά υπηρεσία – είναι κυριολεκτικά το πιο οικονομικό της αγοράς - πιο οικονομικό ακόμα και από κινέζικες κατασκευές.


Φυσικά από πλευράς σχεδίασης και κατασκευής, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις υπερτιμημένες πρόχειρες κατασκευές από την Άπω Ανατολή ή τις "Ευρωπαϊκές" συναρμολογήσεις αυτής της ποιότητας, αφού είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, τηρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και διαθέτοντας τις σχετικές πιστοποιήσεις.

 

Η ολοκαίνουργια, διαισθητική πλατφόρμα της Triax ενσωματώνει ομαλά την πολύ εύκολη ρύθμιση από τον εγκαταστάτη, ένα κομψό & εύχρηστο γραφικό περιβάλλον χρήστη, με κεντρική αποκρυπτογράφηση των συνδρομητικών υπηρεσιών, φυσικά με απομακρυσμένη πρόσβαση και με άμεσες ενημερώσεις υπηρεσιών τηλεόρασης με επεξεργασία των LCN.

 

Νέες τεχνολογίες. Νέα οφέλη.

 • Αποκρυπτογράφηση δορυφορικών, καλωδιακών και επίγειων σημάτων
 • Βελτιστοποιημένη ρύθμιση καναλιών με προηγμένη πολυπλεξία και ενιαίο pool για τα 16 + 6 mux λήψης.
 • Δεν χρειάζεται να επανασυντονίσετε τις τηλεοράσεις στα δωμάτια
 • Διαμορφωμένο για γρήγορη εγκατάσταση και μειωμένο κόστος
 • Ενσωματωμένος πολυδιακόπτης SCR
  • Αυξάνει σε 4 τον αριθμό των θέσεων δορυφόρων που μπορούν να ληφθούν στο TDcH
  • Αυξάνει σε 16 τον αριθμό των διεθνών τηλεοπτικών transponders και σε 6 τον αριθμό των επίγειων mux που μπορούν να ληφθούν και να διανεμηθούν στο RF ή IPTV δίκτυο.
  • Εξοικονομήστε χρόνο, κόστος και χώρο με λιγότερη καλωδίωση και χωρίς ανάγκη για εξωτερικό πολυδιακόπτη
  • Μειωμένο υλικό για μια βελτιστοποιημένη και συμπαγή λύση
 • Υπηρεσία πολλαπλών γλωσσών
  • Επιτρέπει πολλαπλές διανομές μιας υπηρεσίας με πολλά κομμάτια ήχου (γλώσσας).
  • Φιλικό προς το χρήστη: οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες σε τηλεοράσεις ως μεμονωμένα κανάλια χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να αλλάξει τις ρυθμίσεις γλώσσας
 • Πολυπλεξία μέσω τεχνολογίας Pool για ΟΛΑ τα 16 + 6 mux εισόδου, δυνατότητα που επιτρέπει τη μέγιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου bitrate στις 16 πολυπλεξίες εξόδου.
 • Διαχείριση PID
 • Διαχείριση EPG
περισσότερα...

Αυτόνομοι Standalone Πολυδιακόπτες σειράς TMS–CKR από την TRIAX

2022-09-23 13:26:03
Technology

Αυτόνομοι πολυδιακόπτες για μία ή δύο δορυφορικές θέσεις με 5 ή 9 εισόδους και 6, 8, 12, 16, 24 ή 32 εξόδους, κατάλληλος για διανομή δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε πολυκατοικίες και συγκροτήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους.

 

Εγγυημένη αξιοπιστία:

Μια 6-ετής εγγύηση είναι η εγγύησή μας ότι οι βασικές αξίες αξιοπιστίας και καινοτομίας της TRIAX αποτελούν τη βάση των νέων πολυδιακοπτών μας.

 

Η σειρά TMS/CKR προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ευελιξία, με συμπαγή σχεδιασμό για εγκαταστάσεις ακόμη και σε περιορισμένους χώρους.

 

Εξαιρετική απόδοση

 • Χαμηλή απώλεια εισαγωγής
 • Υψηλή απομόνωση
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμβατό με το RED
 • Προστασία ESD

Όλη η λειτουργικότητα που χρειάζεστε σε μια απλοποιημένη, βελτιωμένη σειρά:

 • Πιο εύκολο να επιλέξετε το σωστό προϊόν
 • Λιγότερα προϊόντα για απόθεμα
 • Ενεργός/παθητικός επίγειος διακόπτης

Σχεδιασμένο με γνώμονα την ευκολία του εγκαταστάτη:

 • Κοννέκτορες F ίσης απόστασης σε όλους τους πολυδιακόπτες
 • Χρωματικά κωδικοποιημένες ετικέτες στις εισόδους
 • Ένδειξη ισχύος LED

Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της νέας σειράς, τα βλέπετε κατεβάζοντας το πλήρες datasheet: https://www.ikusi.gr/media/files/TRIAX_Multiswitches_2022-02_EN.pdf

 

 

περισσότερα...

TRIAX Cast

2022-09-23 13:31:01
Technology

Το νέο επαναστατικό σύστημα TRIAX Cast απευθύνεται σε όλα τα ξενοδοχεία τα οποία μέσα από την τηλεόραση των δωματίων, θέλουν να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους, πολύ περισσότερα από την απλή θέαση καναλιών.

Έχει πολύ μεγάλη δημοτικότητα στα μικρά ξενοδοχεία και σε αυτά με χαμηλότερο αριθμό αστεριών, που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να περάσουν άμεσα στην τεχνολογία IPTV, παραμένουν στην κλασσική τεχνολογία διανομής RF, αλλά θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους περισσότερες υπηρεσίες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σημαίνει πως και τα ξενοδοχεία πολυτελείας δεν ενδιαφέρονται για αυτή την υπηρεσία – το αντίθετο μάλιστα, είναι μια εξαιρετική προσθήκη και για τα δίκτυα IPTV.

 

Περιεχόμενο “όπως στο σπίτι”

 

Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορούν να προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους επισκέπτες τους είναι η ίδια ψυχαγωγία που έχουν στο σπίτι τους (BYOC – Bring Your Own Content), από συνδρομητικές πλατφόρμες όπως το NetFlix, DisneyPlus+, Apple TV+, Amazon prime κλπ – αλλά και οι ανάλογες ελληνικές όπως Cosmote TV, ΕΟΝ TV, Vodafone TV, Cinobo κλπ, φυσικά και οι ελεύθερες υπηρεσίες όπως το ERTflix.
Δεν εξαιρείται βέβαια και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή υπάρχει για τα Android & iOS smartphones (YouTube, Spotify, όλα τα ιντερνετικά κανάλια, προβολή αποθηκευμένων φωτογραφιών, video, μουσικής, κλπ).

 

Ικανοποιήστε τις νέες απαιτήσεις της αγοράς

 

Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες ροής (streaming), μια απλή, επαγγελματική λύση casting είναι μια βασική παροχή για κάθε ξενοδοχείο.

 

Με το TRIAX Cast, τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μια αληθινή εμπειρία "home-from-home” και να επωφεληθούν από την τάση “Φέρτε το δικό σας περιεχόμενο”.

 

Το TRIAX Cast συμπληρώνει λύσεις ψυχαγωγίας στο δωμάτιο και ανεβάζει την εμπειρία των επισκεπτών στο δωμάτιο σε νέα επίπεδα.

 

Πραγματική υποστήριξη και προστιθέμενη αξία

 

Η υψηλής ποιότητας λύση TRIAX Cast βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και στις αξίες που εστιάζουν στον πελάτη της πρόσφατα συγχωνευμένης εταιρείας μας.

 

Η ολοκληρωμένη τεχνική εκπαίδευση, ο προ-προγραμματισμός, η υλοποίηση του έργου και η υποστήριξη μετά την πώληση είναι διαθέσιμη στο δίκτυό μας, με τοπικούς συνεργάτες που γνωρίζουν την τοπική αγορά και είναι αφοσιωμένοι στην επιχείρησή τους.

 

Οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρέχονται από το TRIAX Cast επιτρέπουν στους integrators συστημάτων και τους εγκαταστάτες να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση φιλοξενίας, συνδυάζοντας την ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνδεδεμένων υπηρεσιών της TRIAX, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών επισκεπτών, ψυχαγωγίας, δικτύωσης και WiFi.

 

Εύκολη εγκατάσταση, εστιασμένη στο απόρρητο

 

Εγκαταστήστε και διαμορφώστε το TRIAX Cast εύκολα και απλά, χρησιμοποιώντας το Google ChromeCast που είναι συνδέεται με ασφάλεια σε κάθε τηλεόραση με το TRIAX CastLock, προστατεύοντάς το από κλοπή και παραβίαση.

 

Μέσω των μοναδικών πληροφοριών που εμφανίζονται στην τηλεόραση του δωματίου, δημιουργείται μια ιδιωτική και ασφαλής σύνδεση με τη συσκευή του επισκέπτη μέσω του TRIAX Cast Server.

 

Το απόρρητο των επισκεπτών είναι εξασφαλισμένο, με κάθε συνεδρία μοναδική για τον επισκέπτη, το δωμάτιό του και τη συσκευή του και ολοκληρώνεται κατά το checkout.
Με άλλα λόγια το TRIAX Cast είναι συμβατό με τους κανόνες GDPR και την διασφάλιση προσωπικών δεδομένων των φιλοξενούμενων.

 

Εγκατάσταση συστήματος

 

Το TRIAX Cast προστίθεται σε ένα υπάρχον δίκτυο WiFi ξενοδοχείου συνδέοντας απλώς έναν TRIAX Cast Server σε μια trunk port του υπάρχοντος Ethernet Switch.

 

Το υπάρχον Δίκτυο WiFi Επισκεπτών παραμένει στο δικό του ξεχωριστό VLAN, ενώ δημιουργούνται νέα VLAN για ένα Δίκτυο Google ChromeCast και ένα Δίκτυο Διαχείρισης.

 

Η διαμόρφωση του συστήματος και η δρομολόγηση μεταξύ των δικτύων πραγματοποιείται από τον TRIAX Cast Server, επιτυγχάνοντας απομόνωση μεταξύ των συσκευών Guest και Cast.

 

 

περισσότερα...

τα νέα δεδομένα εκπομπής όλων των ελληνικών καναλιών από τις 39ο Ε

2022-09-01 08:29:24
News

Από την 1η Σεπτέμβρη 2022 σταμάτησαν οι εκπομπές της Digea στον παλιό δορυφόρο στις 3ο Ε.

Επιτέλους, μεταφέρθηκαν όλα πλέον τα ελληνικά πανελλαδικά κανάλια στον HellasSat στις 39o E, οπότε η λήψη γίνεται με ένα μόνο κάτοπτρο.

Όπως είναι γνωστό, η ΕΡΤ έχει μεταφερθεί εκεί αρκετό καιρό.

Η έναρξη των εκπομπών και της Digea στις 39o E, έγινε πριν 3 μήνες (αρχές Ιουνίου) και σας είχαμε ενημερώσει σχετικά.

Η παράλληλη λειτουργία στις 3ο Ε και στις 39ο Ε ήταν αναγκαία για ένα διάστημα, ώστε να γίνουν όλες οι δοκιμές και οι σταδιακές αλλαγές λήψης στα επίγεια Κέντρα Εκπομπής που τροφοδοτούνται από δορυφόρο, ενώ ήταν γνωστή και αναμενόμενη η σημερινή διακοπή των εκπομπών από τις 3ο Ε.

 

Τα καλά νέα είναι ότι οι νέες εκπομπές της Digea από τον HellasSat έρχονται με πολύ πιο πλούσιο σήμα, καλύτερο C/N και φυσικά καλύτερο MER σε σχέση με τις παλιές εκπομπές από τις 3ο Ε.

Οι νέοι transponders είναι στις συχνότητες 12338, 12352 MHz για τα HD και 12414 MHz για τα SD.

Τα λεπτομερή χαρακτηριστικά εκπομπής φαίνονται στο pdf που μπορείτε να κατεβάστε από ΕΔΩ, φαίνονται και στην εικόνα παρακάτω:

Ελληνικά κανάλια από 39ο Ε

Έχουμε ολοκληρώσει τις δοκιμές μας με όλων των ειδών εξοπλισμό μας: τα IDComs ProCAMs για 15 κανάλια, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αποκωδικοποίησης, στα MTI-900, HTL-STC, HTI-424 και φυσικά ούτε στο Flow, αλλά ούτε και στα νέα TDcH compact HeadEnds …

 

Τα κλειδιά BISS για την αποκωδικοποίηση των καναλιών, δεν έχουν αλλάξει.
Τα Gap Fillers για την Digea, κανονικά πρέπει να εκπέμπουν και τις εκδόσεις HD και τις εκδόσεις SD, δηλαδή 14 κανάλια, οπότε IDComs ProCAMs για 15 κανάλια υπερκαλύπτουν την ανάγκη – δηλαδή με ένα ProCAM αποκωδικοποιούνται ΟΛΑ τα κανάλια.
Για τα ξενοδοχεία, τα οποία λόγω μεγάλων τηλεοράσεων με τις υψηλές αναλύσεις που χρησιμοποιούν, δεν χρειάζονται και δεν θέλουν τις SD εκδόσεις των καναλιών – μόνο οι εκδόσεις HD ζητούνται - δηλαδή μόνο τα 10 κανάλια HD (3 + 7).

Το Flow μπορεί να διαχειρίζεται παραπάνω από ένα κωδικούς με το ίδιο ProCAM, επομένως μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea (10 κανάλια) με το ίδιο CAM.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα TDcH compact HeadEnds: με ένα μόνο ProCAM της IDComs για 15 κανάλια, μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο.

 

Όποιος συνάδελφος χρειαστεί βοήθεια για την επαναρύθμιση του επαγγελματικού εξοπλισμού της IKUSI, μπορεί να μας στείλει email στο support@ikusi.gr ή να μας καλέσει στα τηλέφωνα του γραφείου μας 2109852935, 2109853735.

 

περισσότερα...

Νέος τιμοκατάλογος IKUSI για το 2022

2022-05-14 08:02:24
Technology

Είναι διαθέσιμος ο νέος τιμοκατάλογος της εταιρείας, μετά τις αναπροσαρμογές του την άνοιξη του 2022.

Περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα της IKUSI και είναι ενημερωμένος με τα νέα προϊόντα.

Στο τέλος του τιμοκαταλόγου, υπάρχει ένας χρωματικός κώδικας που χαρακτηρίζει τα νέα προϊόντα που προστέθηκαν πρόσφατα στη γκάμα με ανοιχτό μπλε, τα προηγούμενα μοντέλα που διατηρούνται σημειώνονται με ανοικτό πράσινο, ενώ με κίτρινο σημειώνονται μοντέλα που καταργούνται αλλά θα υπάρχουν για κάποιο διάστημα σε στοκ.

Το κατεβάζετε σε μορφή pdf από το link: 2022_04-IKUSI_price_list-v6.1-L0.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές χονδρικής, ειδικές προσφορές κλπ επικοινωνήστε μαζί μας, στα: 2109852935, info@ikusi.gr

περισσότερα...

Ξενοδοχεία και Gap Fillers - Τιμοκατάλογος 2022 των επαγγελματικών πακέτων IKUHot IKUGaF της IKUSI

2022-05-14 07:45:34
HTI

Τα γνωστά επαγγελματικά πακέτα της IKUSI, που αποτελούν έτοιμες δοκιμασμένες συνθέσεις σε πολύ καλή τιμή και προορίζονται για:

 • τα ξενοδοχεία σε 3 ομάδες διαφορετικής τεχνολογικής εφαρμογής και 11 ξεχωριστά πακέτα, κατάλληλα για διανομή σε έξοδο RF με DVB-C ή DVB-T ή IPTV.
 • τα Gap Fillers 2 ομάδες και 4 διαφορετικά πακέτα, κατάλληλα για αναμετάδοση των επίγειων σημάτων, είτε από επίγεια λήψη, είτε από δορυφορική, με ταυτόχρονη αποκωδικοποίηση.

Το κατεβάζετε σε μορφή pdf από το link: 2022_04-IKUSI_pl_gr-v6.1_IKUhot-L0.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές χονδρικής, ειδικές προσφορές κλπ επικοινωνήστε μαζί μας, στα: 2109852935, info@ikusi.gr

περισσότερα...

Νέο εργαλείο 2022 για την κοστολόγηση έργων

2022-05-14 08:05:34
Technology

Το νέο ανανεωμένο εργαλείο για την κοστολόγηση έργων, βρίσκεται στο link: 2022-projects_cost_calculation_tool-v6.2-L0.xlsx

Όπως και όλα τα προηγούμενα, είναι ένα Excel με όλα τα προϊόντα της εταιρείας, στο οποίο μπορούμε να βάλουμε τις απαιτούμενες ποσότητες και με την ενεργοποίηση του σχετικού φίλτρου στο κελί Y5 ξετσεκάροντας το κουτάκι "κενά", έχουμε τον πίνακα των προϊόντων, μαζί με το συνολικό προϋπολογισμό με και χωρίς ΦΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2109852935 ή στο support@ikusi.gr

περισσότερα...

Καμπάνια επαγγελματικών πακέτων SZB στο c48 με απόλυτη προστασία για το LTE2 και το 5G

2022-05-14 07:40:10
Technology

Είναι μια ιδιαίτερη προσφορά συνθέσεων SZB+ για τη διανομή ψηφιακών επίγειων σημάτων τηλεόρασης, με απόλυτη προστασία για το LTE2/5G.

Κατεβάσετε την προσφορά από το link: 2022_05-IKUSI_SZB_L0-v3.zip
Το αρχείο zip εκτός από τον τιμοκατάλογο των πακέτων, περιέχει και το χάρτη συχνοτήτων ανά allotment, δηλαδή ένα πίνακα με τα κανάλια κάθε περιοχής. Στην τελευταία στήλη είναι σημειωμένος ο αριθμός των μονάδων SZB που απαιτείται για το σωστό φιλτράρισμα του φάσματος σε κάθε allotment.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αττική, χρειάζεται μόνο 3 μονάδες SZB+ για να φιλτράρει και να ενισχύσει τις 8 πολυπλεξίες που εκπέμπονται.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για τα παραπάνω, υπάρχουν στα παλαιότερα άρθρα μας:

περισσότερα...

Το βίντεο από τη διαδικτυακή συζήτηση για τα Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

2022-06-23 01:23:04
Technology

Το περασμένο Σάββατο 14/5/22, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων για τα Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές
Ήταν μια συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συναδέλφους που ασχολούνται με το αντικείμενο – υπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις, αλλά και ερωτήσεις που απαντήθηκαν με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μετά τη δημοσίευση του γνωστού ΦΕΚ με το άρθρο 108 του νόμου 4915 του 2022 που μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα τις οδηγίες που έχουν σταλθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης στην ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας, οι οποίες διευκρινίζουν με σαφήνεια τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι Δήμοι.
Όλα τα παραπάνω και τα links για τα σχετικά αρχεία, περιλαμβάνονται στο άρθρο μας με τίτλο Επιτέλους Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

Ήταν πολλοί οι συνάδελφοι που πριν  τη συζήτηση μας ενημέρωσαν θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση, αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν θα τους το επέτρεπαν.
Μας ρώτησαν αν θα ήταν δυνατό να καταγράψουμε σε βίντεο τη συζήτηση για να μπορέσουν να την δουν αργότερα.
Το κάναμε, αφού πήραμε και τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων στη διάρκεια της συζήτησης.

Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί στο κανάλι της IKUSI Hellas στο YouTube

περισσότερα...

Διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων για τα Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

2022-05-13 16:36:21
Technology

Μετά την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο Επιτέλους Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές και το σχετικό ενημερωτικό που στείλαμε, δεχτήκαμε πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις και emails από συναδέλφους, κάτι που δείχνει ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετές ερωτήσεις και απορίες.

Σκεφτήκαμε ότι είναι καλή ιδέα να οργανώσουμε μια διαδικτυακή συζήτηση με το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να κάνουμε μια πολύ σύντομη ανάπτυξη αυτών που εμείς έχουμε καταλάβει για την εφαρμογή του νέου αυτού πολύ καλού νόμου, περιλαμβάνοντας και τις απαντήσεις που θεωρούμε σωστές για τα ερωτήματα που ακούσαμε.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία άλλων συναδέλφων, οι οποίοι είτε έχουν ήδη προχωρήσει στις ενέργειες που ζητούνται και ξέρουν περισσότερα, είτε έχουν μια καλύτερη εικόνα από άλλες δικές τους πηγές.

Θα ήταν ιδανικό αν σε αυτή τη συζήτηση είχαμε και την παρουσία κάποιου συναδέλφου από την ΕΕΤΤ, ο οποίος θα μπορούσε να μας δώσει πολύ ουσιαστική βοήθεια και κατευθύνσεις για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δήλωση όλων των σημείων που ζητούνται, δηλαδή μέχρι 24/5/22.

Θεωρούμε τέλος ότι αυτή η συζήτηση, είναι μια καλή ευκαιρία να γίνουν όλες οι ερωτήσεις που πρέπει από τους συναδέλφους, να λυθούν όσα ερωτήματα μπορούν και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουμε στη σωστή και γρήγορη εξέλιξη αυτής της πολύ θετικής πρωτοβουλίας της ΕΕΤΤ και του υπουργείου, ώστε επιτέλους να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα με τις λευκές περιοχές.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συζήτηση, μπορούν να το κάνουν εύκολα, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στο παρακάτω link:

Δήλωση συμμετοχής για την ημερίδα του Σαββάτου 14/05/2022 στις 17.00, με εστίαση στα Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

Θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να λάβουν με email την επιβεβαίωση της κράτησης τους και το link για τη σύνδεση με την συζήτηση (συμμετοχή στο συμβάν) το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Αν κάποιος συνάδελφος, για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύεται να κάνει την εγγραφή του μέσω των συνδέσμων, μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του, στο email seminars@ikusi.gr ή στο τηλέφωνο 2109852935, ώστε να του στείλουμε εμείς το link με την πρόσκληση.

Στις διαδικτυακές αυτές ημερίδες, θα χρησιμοποιήσουμε το Teams της Microsoft.
Για όσους συναδέλφους δεν το έχουν χρησιμοποιήσει, μπορούν να το κάνουν χωρίς την εγκατάσταση του προγράμματος – μέσα από τον browser που χρησιμοποιούν.
Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πολύ βολικό & δωρεάν αυτό πρόγραμμα, μπορούν να το κατεβάσουν είτε για PC, είτε για κινητό, από τη θέση: https://www.microsoft.com/el-gr/microsoft-teams/download-app  

Εξαιρετικές οδηγίες για όλα τα παραπάνω, υπάρχουν στο link:
Διαδικασία εγγραφής στις ημερίδες της IKUSI Hellas που διεξάγονται μέσω του Microsoft Teams

 

περισσότερα...

Επιτέλους Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

2022-05-11 22:25:33
Technology

Ενεργοποίηση της δυνατότητας εγκατάστασης Gap Fillers από τους Δήμους για τις "λευκές περιοχές"

Μετά από 10 χρόνια έφτασε η ώρα να καταλάβουν οι αρμόδιοι των υπουργείων, ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν οι περιοχές που δεν μπορούσαν να λάβουν σήμα από τα 156 Κέντρα Εκπομπής της χώρας.

Αφορά την απλή λογική με την οποία οι αρμόδιοι της τελευταίας δεκαετίας, είχαν πάρει διαζύγιο και την οποία την είχαμε αναλύσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, αλλά και στο περιοδικό Digital TV με άρθρα μας. Δείτε:

Αξίζει τον κόπο να δει ξανά ο κάθε αναγνώστης, τις ανακολουθίες της νομοθεσίας, το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί και τις στηριγμένες στην απλή λογική λύσεις που είχαμε προτείνει από εκείνη την εποχή.

Επιτέλους λοιπόν και συγχαρητήρια στους αρμόδιους του υπουργείου και της ΕΕΤΤ που αποφάσισαν να λύσουν το γόρδιο δεσμό που στερούσε την ανέξοδη τηλεοπτική λήψη σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας.

Τα καλά νέα είναι ότι με το νόμο 4915 του 2022 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 63Α24-3-2022 και ειδικά το άρθρο 108, επιτρέπεται η εγκατάσταση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (Gap Fillers) από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση τους για αυτά τα κονδύλια.

Το  πρώτο πολύ σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108 είναι ότι οι Δήμοι που έχουν ήδη εγκαταστήσει Gap Fillers για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους, πρέπει να τους δηλώσουν εντός δύο μηνών στην ΕΕΤΤ από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι 24/5/2022.
Η δήλωση γίνεται με την συμπλήρωση του πρότυπου φύλλου του Excel (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ-template-31_3_22.xlsx) που έχει δημιουργηθεί από την ΕΕΤΤ, για κάθε Gap Filler του συγκεκριμένου Δήμου.
Το συγκεκριμένο φύλλο έχει σταλθεί από την ΚΕΔΕ σε όλους τους Δήμους της χώρας – μπορείτε να το κατεβάσετε και από ΕΔΩ.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108, είναι ότι οι Δήμοι που θέλουν να εγκαταστήσουν νέα Gap Fillers για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους, θα πρέπει επίσης τους δηλώσουν εντός δύο μηνών στην ΕΕΤΤ από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι 24/5/2022.
Και αυτή η δήλωση γίνεται με την συμπλήρωση ενός πρότυπου φύλλου του Excel (ΝΕΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ-template-31_3_22.xlsx) για κάθε νέο Gap Filler του συγκεκριμένου Δήμου.
Το συγκεκριμένο φύλλο έχει επίσης σταλθεί από την ΚΕΔΕ σε όλους τους Δήμους της χώρας – μπορείτε να το κατεβάσετε και από ΕΔΩ.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108 είναι ότι οι Δήμοι θα πρέπει εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι 24/9/2022, να αιτηθούν την ένταξη των Gap Fillers που δήλωσαν, στο δίκτυο του αδειοδοτημένου παρόχου (Digea).
Με αυτές τις δύο ενέργειες, εξασφαλίζεται η πλήρης χρηματοδότησή τους και η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας τους έως την ολοκλήρωση της αδειοδότησης τους ή την απόρριψή τους ή, σε κάθε περίπτωση, έως την 24η Μαρτίου 2027 (μία πενταετία).

Το τέταρτο σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108 είναι ότι με δεδομένο ότι ο κρατικός πάροχος (ΕΡΤ) ήδη καλύπτει μόνος του τις λευκές περιοχές, στη νέα διαδικασία περιλαμβάνονται όλες οι εκπομπές της περιοχής, δηλαδή οι τρεις συχνότητες των ιδιωτικών πανελλαδικών καναλιών ΚΑΙ οι συχνότητες των περιφερειακών καναλιών, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο σε όλους τους κατοίκους αυτών των περιοχών, πρόσβαση και στο τοπικό περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

Ιδιαίτερα χρήσιμες τέλος αποδεικνύονται και οι οδηγίες που έχουν σταλθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης στην ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας, οι οποίες διευκρινίζουν με σαφήνεια τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι Δήμοι.
Το σχετικό pdf είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο άρθρο, θέλουμε να προτρέψουμε τους συναδέλφους που έχουν ασχοληθεί με Gap Fillers στην περιοχή τους, να κινηθούν άμεσα, ώστε σε συνεργασία με το Δήμο της περιοχής τους, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν έγκαιρα τα αναγκαία στοιχεία στην ΕΕΤΤ.

 

περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το Webinar της IDComs/IKUSI Hellas με τίτλο “Hotel Smart TVs δυναμική αύξηση των πωλήσεων”

2022-02-15 14:51:07
Technology

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 πραγματοποιήθηκε το Webinar της IDComs/IKUSI Hellas μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy, με τίτλο:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου.

Θεωρούμε ότι πέτυχε το στόχο του, που ήταν να δώσει στα στελέχη των ξενοδοχείων, μια πληρέστερη εικόνα των πρακτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία IPTV στην ουσιαστική αύξηση των εσόδων της ξενοδοχειακής επιχείρησης, παράλληλα με την βελτίωση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων και την ικανοποίηση τους από τις υπηρεσίες της επιχείρησης.
Οι εύστοχες ερωτήσεις των συμμετεχόντων και οι απαντήσεις, έδωσαν την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και έδειξαν ότι η συγκεκριμένη θεματολογία κάλυπτε μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη των ξενοδοχείων, για την οποία δεν υπάρχουν αρκετές πηγές γνώσης για τους ενδιαφερόμενους.

Οι λίγοι συνάδελφοι ηλεκτρονικοί που παρακολούθησαν την ημερίδα, μας μετέφεραν πως και για αυτούς ήταν πολύ χρήσιμη η παρακολούθηση της ημερίδας, αφού τους έδωσε μια πληρέστερη εικόνα για αυτά που οι ξενοδόχοι χρειάζονται από μία μοντέρνα εγκατάστασης τηλεόρασης, βασισμένη στην τεχνολογία IPTV.

Η ημερίδα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση ενδεικτικών υλοποιήσεων μας σε αρκετά ξενοδοχεία, με πολλά διαφορετικά παραδείγματα των υπηρεσιών μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων και των κινητών, που βελτιώνουν ουσιαστικά την ικανοποίηση των φιλοξενούμενων κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν τα έξυπνα παραδείγματα προσεγγίσεων από διαφορετικές επιχειρήσεις, τα οποία έδειχναν διακριτικές μεν, αλλά εξαιρετικές υλοποιήσεις προβολής των εσωτερικών πρόσθετων υπηρεσιών των ξενοδοχείων, με τρόπο που πραγματικά πολλαπλασίασαν την οικονομική τους απόδοση, αφήνοντας παράλληλα θετική αίσθηση στους φιλοξενούμενους.

Τα κύρια μέσα αυτών των υλοποιήσεων συνδύαζαν εικόνα και κείμενο, βίντεο με κείμενο και ήχο, διακριτικά αναδυόμενα banners, "flash" κατά την εναλλαγή μενού ή καναλιών, ticker ροής κειμένου, εσωτερικά emails κλπ.
Όλα αυτά με έξυπνη επιλογή του target group των δωματίων για την κάθε προβολή, με βάση το φύλο, την ηλικία, τη χώρα προέλευσης κλπ, ώστε το περιεχόμενο της προβολής να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του φιλοξενούμενου που απευθυνόμαστε κάθε φορά και να γίνεται ευχάριστα δεκτό από αυτόν.

Στην ημερίδα συμπεριλάβαμε και μια σύντομη περιγραφή των hardware & software απαιτήσεων για την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος, ενώ παρουσιάστηκαν και οι διαφορετικές (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης) επιλογές σύνθεσης αυτών των συστημάτων.
Ξεκινώντας από τα κάτοπτρα λήψης των προγραμμάτων, μέχρι το HeadEnd που αποτελεί την "καρδιά" του συστήματος, το Ethernet δίκτυο που είναι οι “αρτηρίες” του, τον middleware server που είναι ο "τροχονόμος" αλλά και το "μυαλό" της σύνθεσης, μέχρι τις τερματικές συσκευές που προβάλουν όλα όσα χρειάζονται οι επισκέπτες, είδαμε τις παραλλαγές των διαφορετικών επιλογών υλοποίησης.
Για αυτές τις σύντομες περιγραφές των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, χρησιμοποιήσαμε και κάποια πολύ μικρής διάρκειας βίντεο, τα οποία έδωσαν σε λίγα λεπτά, μια συνοπτική αλλά ενδιαφέρουσα οπτική περιγραφή του αντικειμένου στους συμμετέχοντες, ελαφρώνοντας παράλληλα το κλίμα της ημερίδας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά έγινε και στην Cosmote TV, το ανανεωμένο περιεχόμενο της οποίας δεν χρειάζεται πια να περνά στα ξενοδοχεία με την παλιά, ακριβή & «ερασιτεχνική» μέθοδο των οικιακών δεκτών και διαμορφωτών.
Το διαχειρίζεται πλέον το Flow HeadEnd, χωρίς κανένα εξωτερικό εξάρτημα, με πολύ χαμηλότερο κόστος, με άριστη απόδοση και κορυφαία αξιοπιστία.

Θεωρούμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά και βαθιά τον αντικείμενο μας σε όλες τις επιμέρους παραμέτρους που ενδιαφέρουν ένα ξενοδοχείο, έτσι για λίγο “ευλογήσαμε τα γένια μας”, αναφέροντας σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει η IDComs/IKUSI Hellas με κορυφαίο το σύνολο των καλωδιακών δικτύων για τους Ολυμπιακές Αγώνες του 2004, το οποίο αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί στην πατρίδα μας για τον τομέα μας.
Σύντομη αναφορά έγινε και στο “Hospitality Team”, την εξειδικευμένη ομάδα των 85 εταιρειών από όλα τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, τα μέλη των οποίων είναι πλήρως εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε, παρέχοντας στους πελάτες μας σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη των έργων με τη δική μας μεν ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία υλοποίησης, αλλά και άμεση επέμβαση υποστήριξης σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Η ημερίδα έκλεισε με το δεύτερο μέρος, την παρουσίαση δηλαδή ενός case study.
Αντί για την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου ξενοδοχειακού project, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε σαν case study την πλήρη παρουσίαση των δυνατοτήτων της Pro:Centric Infotainment πλατφόρμα της LG, στην τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση του.

Η επιλογή μας αυτή είχε να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα (για την οποία είμαστε οι επίσημοι Integrators της LG), αποτελεί με διαφορά το best seller της κατηγορίας, για τον απλό λόγο ότι προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ένα ξενοδοχείο, με πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης/υλοποίησης και χωρίς να υποχρεώνει την επιχείρηση σε ένα συνεχές ετήσιο κόστος υπό μορφή «ενοικίασης» της πλατφόρμας.

Στην τελευταία της έκδοση μάλιστα, έχουν προστεθεί πολλές νέες δυνατότητες, μέσα στις οποίες είναι και η επίσημη υποστήριξη για το Netflix, για το οποίο μάλιστα είναι η μόνη που προσφέρει νόμιμη  χρήση από τα ξενοδοχεία, με πλήρη διαγραφή των στοιχείων του χρήστη κατά το checkout.
 
Η παρουσίαση της ημερίδας είναι διαθέσιμη στο link:
https://www.idcoms.gr/media/files/webinar_smart_tvs_and_upselling_v21.pdf

Η παρουσίαση του case study είναι διαθέσιμη στο link:
https://www.idcoms.gr/media/files/IDComs_HTV_PCD_Sim-gr.pdf

Το εμπορικό leaflet της LG του 2022 για το νέο Pro:Centric & Smart TV είναι διαθέσιμο στο link:
https://www.idcoms.gr/media/files/LG_B2B_ProCentric_Leaflet_2022-v1.pdf

Επειδή οι παρουσιάσεις μιας εκδήλωσης σε μορφή PowerPoint δεν μπορούν να περιλαμβάνουν όσα ζωντανά συνέβησαν στην ημερίδα, ούτε τις επεξηγήσεις του ομιλητή για κάθε διαφάνεια, η πλήρης μορφή της ημερίδας είναι διαθέσιμη σε μορφή video στο κανάλι της Hotelier Academy στο YouTube, στη θέση:
https://www.youtube.com/watch?v=aHY67LfOYMM

Έχουμε σηκώσει το ίδιο video, χωρίς τα πρώτα λεπτά που αφορούν την παρουσίαση των χορηγών της Hotelier Academy για το event, στο κανάλι της IDComs στο YouTube, στη θέση:
https://www.youtube.com/watch?v=MfBNb_oSk6s

Το έχουμε φυσικά σηκώσει στην ίδια μορφή και στο κανάλι της IKUSI Hellas στο YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=myx-I6gpQL4

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τα 5 πρωτογενή πολύ μικρά βίντεο σε υψηλή ανάλυση που έτρεξαν στην παρουσίαση, είναι σηκωμένα στο κανάλι μας στο YouTube, με τίτλους (που είναι και links):

 1. Διαφημιστικό Open Sea.
 2. Το Pro:Centric με κινούμενα σχέδια.
 3. HeadEnd HTI
 4. HeadEnd ikusiflow
 5. HeadEnd ikusiflow – quick install

 

περισσότερα...

Webinar της IDComs και της IKUSI Hellas μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy

2022-02-08 13:47:54
Technology

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί το webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy.

Εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Κυριακόπουλος και το θέμα της ημερίδας θα είναι:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου

Στην ημερίδα θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους η οθόνη της τηλεόρασης, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε μόνο μία χρήση - πρόβαλλε μόνο τηλεοπτικά κανάλια, έχει εξελιχθεί σε μία διαδραστική δικτυακή συσκευή, η οποία κάνει πλέον όχι ένα, αλλά εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα, έχει γίνει δηλαδή ένα σοβαρό εργαλείο της ξενοδοχειακής επιχείρησης για την αμφίδρομη επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους, της προβολή των υπηρεσιών της και την δυναμική αύξηση των πωλήσεων μέσα στο ξενοδοχείο.
Η τεχνολογία IPTV είναι αυτή που μας εξασφαλίζει αυτές τις δυνατότητες.

Δεν θα είναι υπερβολή αν θα πούμε ότι οι σύγχρονες ξενοδοχειακές Smart TV, ΔΕΝ είναι πλέον τηλεοράσεις με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά ισχυροί δικτυωμένοι υπολογιστές – tablets με τεράστια οθόνη, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν με εμφατικό τρόπο, όσα το ξενοδοχείο θέλει να πει στους πελάτες του.

Στην ημερίδα θα δούμε τη βασική τεχνολογική διαφορά από την κλασσική τηλεόραση και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα, ώστε η επιχείρηση να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη δύναμη των μέσων και της εικόνας, για να περάσει στους φιλοξενούμενους τα μηνύματα που θέλει.

Θα δούμε παράλληλα, πως τα οπτικά μηνύματα που προωθεί η επιχείρηση μέσω της τηλεόρασης, μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και στις κινητές συσκευές των πελατών, δημιουργώντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη εμπειρία.

Φυσικά η τεχνολογία IPTV είναι ένα μέρος των υπηρεσιών που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο και στηρίζονται στα ασθενή ρεύματα (δίκτυο Ethernet, WiFi, ποικιλία καναλιών, IP τηλεφωνία, αυτοματισμοί, πυρανίχνευση κλπ), υπηρεσίες οι οποίες ουσιαστικά ενοποιούνται και εξυπηρετούνται με ενιαία δικτυακή υποδομή.

Όλα αυτά μπορούν πλέον να υλοποιηθούν εύκολα, αφού οι σημερινές τεχνολογίες δικτύων, οι οπτικές ίνες, η τεχνική Ethernet Over Coaxial κλπ, μας παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής σε οποιαδήποτε υποδομή διαθέτει το ξενοδοχείο - ακόμα και αν υπάρχουν μόνο τα παλαιού τύπου ομοαξονικά καλώδια της τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα θα επικεντρωθεί στις εκπληκτικές εφαρμογές της τεχνολογίας IPTV στα ξενοδοχεία και των σύγχρονων ξενοδοχειακών Smart TV, για να επιτύχουμε δυναμική αύξηση των πωλήσεων στις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση, θα γίνει όμως αναφορά και στην παράλληλη αξιοποίηση των κινητών και των άλλων φορητών συσκευών των πελατών.
Σύντομη αναφορά θα γίνει στις εξαιρετικές λύσεις που παρέχει η LG με την infotainment πλατφόρμα Pro:Centric Direct, στη δυνατότητα να παρέχουμε επίσημα & νόμιμα την υπηρεσία NetFlix στα ελληνικά ξενοδοχεία, στην νέα υπηρεσία της Cosmote TV για τα ξενοδοχεία με τα ειδικά ξενοδοχειακά πακέτα καναλιών της Premium υπηρεσίας της με κορυφαία ποιότητα μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό.

Σύντομη αναφορά θα γίνει και στις υπόλοιπες ενοποιημένες υπηρεσίες των ασθενών ρευμάτων που υλοποιούνται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να απολαμβάνει η ξενοδοχειακή επιχείρηση από μια τέτοια ολοκλήρωση, αλλά και της ουσιαστικής υποστήριξης που παρέχει η IDComs.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της υποστήριξης, αποτελεί το Hospitality Team, η ομάδα εταιρειών που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στον εξοπλισμό που παρέχουμε, η οποία καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια με έμφαση στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, ενώ σαν αντικείμενο εξειδίκευσης, καλύπτει σε βάθος & πλάτος όλες τις τεχνολογίες που περιλαμβάνονται σε αυτές τις υπηρεσίες.

Με άλλα λόγια, η υλοποίηση και η υποστήριξη των έργων, γίνεται πάντα με τη δική μας ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία και άμεση επέμβαση σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Την παρουσίαση των παραπάνω θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις από τον εισηγητή.

Η ημερίδα θα κλείσει με τη σύντομη αναφορά σε ένα case study – μια υλοποίηση σε γνωστό ξενοδοχείο, που περιλαμβάνει παροχή πολλών και ιδιαίτερων IPTV ξένων καναλιών, στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου, μαζί με τις υπηρεσίες που παρέχει στους φιλοξενούμενους η Pro:Centric Direct infotainment πλατφόρμα της LG, μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και υψηλή διαθεσιμότητα του συνόλου των υπηρεσιών.

Το link της ιστοσελίδας Hotelier Academy του διοργανωτή, με περισσότερες λεπτομέρειες και με τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή, είναι:

Smart TVs & Upselling: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων

 

Ο εισηγητής της παρουσίασης Θανάσης Κυριακόπουλος, έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία IPTV και στους τρόπους που αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αυξήσουν ουσιαστικά τα έσοδα τους, εκλαϊκεύοντας την τεχνολογική γνώση στις πολύ πρακτικές υλοποιήσεις που ενδιαφέρουν την συγκεκριμένη αγορά.

Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει κάνει περισσότερες από 150 παρουσιάσεις σε σεμινάρια, τεχνολογικές ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες ή/και webinars, τα οποία έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από τους συμμετέχοντες, κυρίως για τη μεταδοτικότητα του εισηγητή και την ικανότητα του να προσαρμόσει το περιεχόμενο της παρουσίασης σε αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε διαφορετικό κοινό συμμετεχόντων.

Ένα σύντομο βιογραφικό του εισηγητή, μπορείτε να δείτε σε αυτή τη σύνδεση.

περισσότερα...

TRIAX και IKUSI Multimedia μετατρέπονται σε ένα ενιαίο brand

2022-02-08 13:27:40
News

Όπως είναι γνωστό, το Δεκέμβριο του 2020 ο τεχνολογικός όμιλος Velatia, στον οποία ανήκει η IKUSI και ο επενδυτικός όμιλος Polaris Private Equity, στον οποίο ανήκει η Triax, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν την συγχώνευση των τεχνολογικών εταιρειών τους IKUSI Multimedia & Triax σε μία ενιαία εταιρεία.

Η συγχώνευση είναι ισότιμη και στη νέα εταιρεία οι όμιλοι Velatia & Polaris θα κατέχουν το 50% ο καθένας.

 

Το Μάρτιο του 2021 είχαμε την επίσημη έγκριση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και ακολούθησε η νομική και η πρακτική διαδικασία ενοποίησης, η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2021.

Η νέα Ομάδα Παγκόσμιας Εκτελεστικής Διοίκησης αποτελείται τον Αμερικάνο Ken Cordes σαν CEO της εταιρείας, δύο Ισπανούς και δύο Δανούς.

 

Στις 4 Ιανουαρίου 2022 η Εκτελεστική Διοίκηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Hornsyld Δανία και San Sebastian Ισπανία,

 

Σήμερα ανακοινώνουμε την λειτουργία μιας ενιαίας συγχωνευμένης οντότητας και επωνυμίας: TRIAX.

 

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ της IKUSI Multimedia και της TRIAX, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας στη μετάβαση των δύο οντοτήτων σε μια ενιαία εταιρεία που προσφέρει μια βαθύτερη λύση στην αγορά καθώς και ένα ευρύτερο διευρυνόμενο παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η έδρα του ενιαίου οργανισμού θα είναι στη Δανία με θυγατρικές σε 11 χώρες και παρουσία συνεργατών σε 60 ακόμη.

Ο CEO του Ομίλου Ken Cordes εξηγεί τη σημασία του να γίνουν οι δύο εταιρείας μία:

"Το να έχεις ένα όνομα και ένα brand είναι το σημάδι μιας νέας αρχής. Με το να γίνουμε μία εταιρεία, θα καταστήσουμε σαφές στους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας τι να περιμένουν από εμάς. Επίσης, θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων για μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.

Αν και η εταιρεία διατηρεί το εμπορικό σήμα TRIAX, διατηρούμε τη βαθιά γνώση προϊόντων και λύσεων που φέρνει η ομάδα της IKUSI. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την επιχείρηση, παρέχοντας στους πελάτες μας ευρύτερες προσφορές και υποστήριξη. Είναι μια νέα, αναζωογονημένη εταιρεία, με κοινές αξίες και ατομικά πλεονεκτήματα συνδυασμένα σε ένα".

 

Δύο εταιρείες γίνονται μια

Το rebrand της εταιρείας είναι μια συνεχής πρόοδος. Η ενοποιημένη προσφορά προϊόντων θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

Ο Chief Client Solutions Officer Alfredo Juarranz λέει για τη μετάβαση:

"Το να γίνουμε ένα ενιαίο brand TRIAX επιλύει την αβεβαιότητα για τους πελάτες μας, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει όλα τα οφέλη της πλήρους πρόσβασης στην ενοποιημένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών μας. Οι νέες παγκόσμιες δυνάμεις της TRIAX θα μας επιτρέψουν να καινοτομούμε με νέους τρόπους, διατηρώντας παράλληλα την αφοσίωσή μας στους τοπικούς συνεργάτες".

 

Ομάδα Παγκόσμιας Εκτελεστικής Διοίκησης της TRIAX

Η νέα Ομάδα Παγκόσμιας Εκτελεστικής Διοίκησης αποτελείται από τον Chief Executive Officer Ken Cordes, τον Chief Financial Officer Carsten Frees, τον Chief Product Officer Carsten Nielsen, τον HR Director Itziar Lasagabaster, τον Chief Supply Chain Officer John Berg και τον Chief Client Solutions Officer Alfredo Juarranz.

 

 

Το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά υπάρχει στις ιστοσελίδες:

https://www.ikusi.tv/en/news/triax-and-ikusi-multimedia-transition-one-brand

https://triax.com/en/triax-and-ikusi-multimedia-transition-into-one-brand

 

περισσότερα...

Επιτέλους ενεργοποιήθηκαν οι HD εκπομπές των καναλιών της Digea από τις 3ο Ε

2022-02-08 13:27:40
News

Επειδή αυτές οι μέρες με τις αργίες δεν επέτρεψαν να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι, θεωρούμε χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ξεκίνησαν επιτέλους οι εκπομπές των καναλιών της Digea σε HD από τις 3ο Ε και αυτό είναι πολύ θετικό για τη δουλειά μας στα ξενοδοχεία.

Οι δύο νέοι transponders είναι στις συχνότητες 12601 & 12624 MHz.

 

Έχουμε ολοκληρώσει τις δοκιμές μας με όλων των ειδών εξοπλισμό μας: τα IDComs Pro CAMs για 15 κανάλια, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αποκωδικοποίησης, στα MTI-900, HTL-STC, HTI-424 και φυσικά ούτε στο Flow

Τα νέα σήματα είναι ικανοποιητικά, στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα που έκλεισαν και με λίγο καλύτερο LM από τις εκδόσεις SD, αφού το Code Rate (FEC) είναι πλέον στα 3/5 αντί για τα 3/4 της 3ης συχνότητας με τα SD.

 

Το νέο κλειδί BISS για την αποκωδικοποίηση των καναλιών, είναι διαφορετικό από το παλιό – το οποίο ισχύει ακόμα για την εκπομπή των SD καναλιών της από τον ίδιο δορυφόρο.
Αυτό θα φέρει κάποιες δυσκολίες για τα Gap Fillers που κανονικά πρέπει να εκπέμπουν και τις εκδόσεις HD και τις εκδόσεις SD, οπότε θα χρειάζονται 2 BISS Pro CAM.
Δεν έχει όμως καμία σημασία για τα ξενοδοχεία, τα οποία λόγω μεγάλων τηλεοράσεων με υψηλές αναλύσεις που χρησιμοποιούν, δεν χρειάζονται και δεν θέλουν τις SD εκδόσεις των καναλιών – μόνο οι εκδόσεις HD ζητούνται.

Δεν έχει φυσικά σημασία ούτε για το Flow, το οποίο μπορεί να διαχειρίζεται παραπάνω από ένα κωδικούς με το ίδιο Pro CAM, επομένως μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea με το ίδιο CAM.

 

Οι πληροφορίες για όλες τις συχνότητες της Digea στις 3ο Ε, παλιές και καινούριες, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Τα SID, VPID & APID υπάρχουν και σε δεκαδική και σε δεκαεξαδική μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου είναι απαραίτητα, σε οικιακούς δέκτες, επαγγελματικούς IPTV streamers, transmodulators κλπ., αλλά και σε κάποια CAM που χρειάζονται αυτές τις πληροφορίες.

 

 

Όποιος συνάδελφος χρειαστεί βοήθεια για την επαναρύθμιση του επαγγελματικού εξοπλισμού της IKUSI, μπορεί να μας στείλει email στο support@ikusi.gr ή να μας καλέσει στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

 

περισσότερα...

31/10/21: οι αλλαγές στις 3ο Ε και οι ρυθμίσεις του εξοπλισμού

2022-02-08 13:27:40
Technology

Την Κυριακή 31/10/21 το πρωί διέκοψαν τη λειτουργία τους οι δύο από τους τρεις transponders με τα πανελλαδικά κανάλια στις 3ο Ε.

Όπως ήταν αναμενόμενο (αν και Κυριακή), πάρα πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας πληροφορίες για τις αλλαγές και υποστήριξη για επαγγελματικά HeadEnd που εξυπηρετούν ξενοδοχεία, μεγάλες εγκαταστάσεις και οικισμούς.

Όπως είναι γνωστό, από το τέλος ήδη του 2020, είχε ενεργοποιηθεί η 3η συχνότητα στις 3ο Ε (12737 MHz – με symbol rate 15055), η οποία περιλαμβάνει και τα 7 ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια σε ανάλυση SD.
Οι δύο παλιές συχνότητες (12702 & 12720 MHz), παρείχαν τα ίδια 7 κανάλια και πάλι σε ανάλυση SD, αλλά επειδή ήταν μοιρασμένα σε 2 συχνότητες, είχαν αθροιστικά υψηλότερο bitrate και φυσικά λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν ενημερωθεί πως οι δύο παλιές συχνότητες θα έκλειναν στις 31/10/22, οπότε και κλήθηκαν επειγόντως από τους πελάτες τους που ξαφνικά έχασαν όλα τα ιδιωτικά πανελλαδικά.

Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν στις ρυθμίσεις των HeadEnd, είναι να αλλάξουν τη συχνότητα εισόδου στη νέα (12737 MHz). Αν το transmodulator χρειάζεται και το symbol rate να βάλουν την τιμή 15055.

Ακολούθως αν η έξοδος είναι και πάλι DVB-T, να περάσουν τις σωστές τιμές διαμόρφωσης (να αντικαταστήσουν τα 16QAM, GI 1/8 & FEC 3/4, με τα 64QAM, GI 1/4 & FEC 3/4), , ώστε να μην γίνει υπερχείλιση δεδομένων, αφού το νέο bitrate είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο (22,4 αντί για 16,6 Mbps).

Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα επαγγελματικά transmodulators & IPTV streamers της IKUSI: τα παλαιότερα μονά MTI-900, τα νεότερα διπλά HTL-ST2, HTL-STC, τα τελευταία τετραπλά HTI-404, HTI-424 και φυσικά για το ikusiflow.

Για τη ρύθμιση των τηλεοράσεων:

Για τα IPTV δίκτυα, αρκεί να μπουν τα κανάλια στις ίδιες IP με τα προηγούμενα και δεν θα χρειαστεί καμία ρύθμιση στις τηλεοράσεις.

Για τα ομοαξονικά δίκτυα η ρύθμιση του HeadEnd με τέτοιο τρόπο που να μην απαιτηθεί ρύθμιση όλων των τηλεοράσεων, είναι αρκετά πιο σύνθετη:
Επειδή τα SID στη νέα συχνότητα με τα 7 SD κανάλια, είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα, θα πρέπει να γίνει η αντικατάσταση των νέων SID με τα παλιά.

Η αντιστοίχιση πρέπει να είναι η εξής:

α/α

κανάλι

SID

παλιά

νέα

1

ALPHA

100

3100

2

SKAI

600

3200

3

ANT1

300

3300

4

Open Beyond

800

3400

5

STAR

700

3500

6

MEGA

900

3600

7

M.TV

400

3700

Τα νέα κανάλια θα πρέπει να έχουν το ίδιο LCN με τα παλιά και μάλιστα με την ίδια αντιστοίχιση ονόματος καναλιού και LCN.

Οι συχνότητες εξόδου θα πρέπει φυσικά να είναι οι ίδιες, ενώ σε κάποια μοντέλα τηλεοράσεων, έχει σημασία και η σειρά που βρίσκονται τα κανάλια μέσα στην κάθε συχνότητα.

Για την αποκωδικοποίηση των καναλιών στα transmodulators, παλαιότερα υπήρχαν στην αγορά Professional CAM για 4 κανάλια, ενώ αργότερα εμφανίστηκαν CAM για 8 ή και για 16 κανάλια και πλέον μόνο αυτά είναι διαθέσιμα.
Προφανώς οι μονάδες που δέχονται μόνο ένα CAM (δηλαδή MTI & HTL) είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν νέα CAM που να αποκωδικοποιούν τουλάχιστον 7 κανάλια.
Οι μονάδες που δέχονται δύο CAM (δηλαδή HTI-424 & ikusiflow), μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα παλιά 4πλά CAM, χρησιμοποιώντας δύο από αυτά.

Μερικοί συνάδελφοι που επικοινώνησαν μαζί μας, μας ρώτησαν και για τη ρύθμιση των οικιακών δεκτών.
Αν και αυτό δεν αφορά άμεσα την IKUSI, σημειώνουμε πως οι οικιακοί δέκτες έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, οπότε διαφέρει ο τρόπος ρύθμισης τους.
Σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να εισαχθεί στο μενού και το SID του κάθε καναλιού, σε δεκαδική ή δεκαεξαδική μορφή (μετατροπέας ΕΔΩ).
Γενικά όμως, η χειροκίνητη εισαγωγή των στοιχείων, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, οπότε ο πλέον εύκολος τρόπος είναι η αναβάθμιση του firmware του δέκτη με νεότερο που περιλαμβάνει στα preset τα νέα κανάλια.

Κλείνουμε αυτό το σημείωμα, ενημερώνοντας ότι αρκετοί συνάδελφοι, μας ζήτησαν βοήθεια λέγοντας ότι δε περιπτώσεις πολλαπλών μονάδων HTL & HTI, οι οποίες είχν ήδη ρυθμιστεί και με τα παλιά κανάλια (4+3) και με τα νέα (7), σταμάτησαν εντελώς να λειτουργούν από την αλλαγή και μετά.
Αναπαράγοντας το πρόβλημα με εξομοίωση, εντοπίσαμε την αιτία και βρήκαμε τη λύση. Το γράφουμε εδώ γιατί προφανώς θα το αντιμετωπίσουν και άλλοι συνάδελφοι:

Οι παλιές φέρουσες 12702 & 12720, είναι ακόμα ανοιχτές. Χωρίς να έχουν περιεχόμενο και χωρίς να περιέχουν πίνακες, αλλά ανοιχτές.
Όταν έστω μία από αυτές τις συχνότητες είναι ακόμα ρυθμισμένη και ενεργή στο ΙΝ του ΗΤΙ ή του HTL, μπλοκάρει όλες τις εισόδους και δεν περνά καμία υπηρεσία στο TV services configuration της μονάδας στο συγκεκριμένο slot. Σε καμία από τις υπόλοιπες εισόδους.
Μπλοκάρει ακόμα και τα κανάλια της ΕΡΤ από τις 39ο Ε ή και κανάλια από τους Astra - HotBird.

Αλλάζοντας συχνότητα ή απλά κλείνοντας τη συγκεκριμένη είσοδο (ή εισόδους) από τις παλιές φέρουσες 12702 & 12720, λειτουργούν όλα κανονικά.
Προφανώς το περιεχόμενο που εκπέμπεται και η απουσία PAT στο mux, μπλοκάρει όλη τη λειτουργία του ΗΤΙ.

Το ΗΤΙ εμφανίζει μήνυμα λάθους στην κόκκινη μπάρα στην κορυφή του μενού, με το μήνυμα:
The headend has unresolved alarms. Click here to display alarms
Κάνοντας το click που μας προτείνει, εμφανίζονται τα δύο σφάλματα:
psisi instance has received no data in the last 90 seconds. Input 2
και
The transport input does not contain a valid PAT table. Input 2

Κάνοντας disable τη σχετική είσοδο ή αλλάζοντας συχνότητα σε άλλη διαφορετική από τις 12702 & 12720, το παραπάνω alarm εξαφανίζεται και όλα λειτουργούν κανονικά.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα χρειαστεί υποστήριξη κάποιος συνάδελφος, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο support@ikusi.gr ή στο 2109852935.

περισσότερα...

Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις 2 ημερίδες του Οκτώβρη

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις ημερίδες της περασμένης βδομάδας – την  Τετάρτη 13/10/21 ή/και το περασμένο Σάββατο 16/10/21.

Οι δικές σας ερωτήσεις και τοποθετήσεις για συγκεκριμένα προβλήματα στη περιοχή σας, συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτές τις διαδραστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Πιστεύουμε πως αυτού του είδους οι εκδηλώσεις είναι σημαντικές για τη μεταφορά εμπειρίας σε κάθε νέα τεχνολογική πρόκληση που εμφανίζεται, ώστε να γινόμαστε όλοι λίγο "σοφότεροι" και καλύτεροι στη δουλειά μας.

 

 

Οι παρουσιάσεις θα σηκωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας και θα υπάρξει ένα νέο μικρό αρθράκι στο blog με τα links για τα σχετικά αρχεία.

Έχει γίνει καταγραφή της 2ης ημερίδας σε βίντεο, το οποίο ήδη επεξεργαζόμαστε και θα σηκωθεί σε τμήματα ώστε να μπορούν να ενημερωθούν για τα όσα ειπώθηκαν, όσοι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να την  παρακολουθήσουν ζωντανά.

Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία και την τμηματοποίηση των επιμέρους βίντεο σε σωστή λογική δομή, θα αναρτηθούν στο κανάλι της IKUSI Hellas στο YouTube.

Φυσικά θα υπάρξει και η σχετική ενημέρωση στο blog της ιστοσελίδας μας, από ένα μικρό αρθράκι που θα περιλαμβάνει τα links για τα επιμέρους βίντεο.


Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι επόμενες ημερίδες που έχουμε σκοπό να διοργανώνουμε όπως κάνουμε σταθερά τα 20+ τελευταία χρόνια, σε κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη/διαφοροποίηση, από αυτές που συμβαίνουν τακτικά στον κλάδο μας.

Ο σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε όλοι την τεχνογνωσία μας, να παρακολουθούμε χωρίς καμία δυσκολία όλες τις νέες τεχνολογικές προκλήσεις και κυρίως να συζητάμε και να βρίσκουμε τις λύσεις των διαφορετικών ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε συνάδελφος στην περιοχή του.

 

screenshot 1

 

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ημερίδων, η διάρκεια τους θα ήταν μιάμιση ώρα, συμπεριλαμβάνοντας ερωτήσεις και τοποθετήσεις από συναδέλφους καθώς και απαντήσεις.
Είχαμε μάλιστα ανακοινώσει ότι μετά από την "τυπική" διάρκεια της διαδικασίας, το "κανάλι" της ημερίδας θα έμενε ανοιχτό για τουλάχιστον μία ώρα ακόμα, ώστε να ακολουθήσει μια πιο ελεύθερη συζήτηση για όσους συναδέλφους ήθελαν να παραμείνουν συνδεδεμένοι.
Πράγματι και οι δύο ημερίδες διήρκεσαν λίγο παραπάνω από τη μιάμιση ώρα που είχαμε προγραμματίσει.
Οπότε ξεκίνησε η ελεύθερη συζήτηση, με εκτεταμένη αναφορά από διαφορετικά προβλήματα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, αλλά και με αναφορές για τις λύσεις που έδωσε ο κάθε συνάδελφος, μαζί φυσικά και τις δικές μας απόψεις για τις εναλλακτικές λύσεις.

 

 

Παίξαμε με προβολές αρκετών παραδειγμάτων μέσα από απομακρυσμένη σύνδεση σε ξενοδοχεία με οριακές τιμές λήψης των επίγειων σημάτων (το Flow λειτουργεί και σαν πεδιόμετρο, παρέχοντας τιμές στάθμης σε dbμV, τιμές BER, C/N κλπ) - μέσα από τη δικτυακή του σύνδεση με προβολές πραγματικών μετρήσεων από το RANGER Neo 2, στην RF έξοδο ενός HTI HeadEnd, σε μίξη με τα δορυφορικά και επίγεια σήματα ενός πολυδιακόπτη που είχε φορτωμένες 16 επιλεγμένες πολώσεις από 7 διαφορετικούς δορυφόρους και πολλά ακόμα. Είχαμε δηλαδή ενδιαφέροντα εργαλεία στη διάθεση μας και τα χρησιμοποιήσαμε.
Το γεγονός πως και στις δύο ημερίδες, ήταν αρκετά μεγάλος ο αριθμός των συναδέλφων που παρέμειναν συνδεδεμένοι για αρκετή ώρα μετά την "τυπική" ολοκλήρωση της κάθε ημερίδας, δείχνει πως υπάρχει μια πραγματική ανάγκη πληροφόρησης – μια δίψα για πληρέστερη ενημέρωση στις διαφορετικές τεχνολογικές εφαρμογές και βαθύτερη γνώση των λεπτομερειών που καθορίζουν την ποιότητα της δουλειάς μας.

Ιδιαίτερα στη διαδικασία του Σαββάτου που αφορούσε κυρίως τον επαγγελματικό εξοπλισμό σε ξενοδοχεία, σχεδόν 3 ώρες μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, παρέμεναν ακόμα περισσότεροι από 35 συνάδελφοι συνδεδεμένοι – συνάδελφοι από τις 4 γωνιές της Ελλάδας, από Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Θεσσαλία κλπ, συμμετέχοντας σε μία μεστή συζήτηση, ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες για τη δουλειά μας.


Φαίνεται πως κάτι καλό γίνεται σε αυτές τις ημερίδες, ακόμα και όταν είναι διαδικτυακές ...

περισσότερα...

Το περιεχόμενο της 2ης ημερίδας

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Ημερίδα 16/10/2021:
Τ
α νέα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στα Ελληνικά κανάλια όταν η λήψη είναι οριακή

 

Συντονιστής της ημερίδας: Στάνισλαβ Ερμιζίδης

Βασικός ομιλητής: Θανάσης Κυριακόπουλος

Περιληπτική Θεματολογία 2ης Ημερίδας

 

 1. Α τμήμα
  1. Σύντομη ανασκόπηση των πρόσφατων αλλαγών στις επίγειες και δορυφορικές μεταδόσεις των ελληνικών καναλιών.
  2. Οι παράμετροι ψηφιακής επίγειας εκπομπής DVB-T και η επίδραση της κάθε μίας από αυτές στη χωρητικότητα του mux εκπομπής, αλλά και στον απαιτούμενο ελάχιστο C/N.
  3. Ποιες από τις πρόσφατες αλλαγές επίδρασαν καταλυτικά στις επίγειες εκπομπές.
  4. Πρακτικά παραδείγματα στην οθόνη του Ranger Neo 2.
  5. Τα αποτελέσματα αλλαγής παραμέτρων DVB-T σε ένα HeadEnd HTI, στο C/N & το bitrate.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα παραπάνω ζητήματα

Τοποθετήσεις συναδέλφων

 1. Β τμήμα
  1. Ποιες είναι οι πρόσφατες, αλλά και οι αναμενόμενες αλλαγές στις δορυφορικές μεταδόσεις των ελληνικών καναλιών.
  2. Ποια είναι τα πρακτικά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί όταν η επίγεια λήψη είναι οριακή? – ζωντανά παραδείγματα καταγραφής μετρήσεων με το Flow HeadEnd.
  3. Επιλογές για την βελτίωση της ποιότητας του σήματος στις μεγάλες εγκαταστάσεις.
  4. Η εναλλακτική της δορυφορικής λήψης από 3ο & 39ο – BISS decoding - διανομή σε RF ή IPTV.
  5. Το Flow HeadEnd και η λήψη/αποκωδικοποίηση των ελληνικών καναλιών σε ξενοδοχεία.
  6. Το ΗΤΙ HeadEnd για τα ξενοδοχεία & τα Gap Filler – οι έτοιμες λύσεις/πακέτα.
  7. Διαφοροποίηση της ελάχιστης απαιτούμενης ακτινοβολούμενης ισχύος στα Gap Fillers.
  8. Η "ειδική" περίπτωση των μονοκάναλων ενισχυτών της σειράς SZB.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα παραπάνω ζητήματα

Τοποθετήσεις συναδέλφων

 

Η προγραμματισμένη διάρκεια της ημερίδας είναι μία ώρα και 30 λεπτά, μαζί με τις ερωτήσεις των συναδέλφων και τις απαντήσεις.

Στο τέλος της ημερίδας, το κανάλι της ημερίδας θα παραμείνει ανοικτό για μία τουλάχιστον ώρα ακόμα, ώστε να ακολουθήσει μια πιο “ελεύθερη” συζήτηση με περισσότερες απορίες και απόψεις.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παραμείνουν, θα μπορούν να συμμετέχουν και σε αυτή τη διαδικασία.

περισσότερα...

Διαδικασία εγγραφής στις ημερίδες της IKUSI Hellas που διεξάγονται μέσω του Microsoft Teams

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

 

Στις διαδικτυακές μας ημερίδες, χρησιμοποιούμε το Teams της Microsoft.

Για όσους συναδέλφους δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ξανά, μπορούν να το κάνουν χωρίς την εγκατάσταση του προγράμματος – μέσα από τον web browser που χρησιμοποιούν συνήθως.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πολύ βολικό & δωρεάν αυτό πρόγραμμα, μπορούν να το κατεβάσουν είτε για PC, είτε για κινητό, από τη θέση: https://www.microsoft.com/el-gr/microsoft-teams/download-app

 

 

 

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας σε μία από τις ημερίδες μας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον αντίστοιχο σύνδεσμο – διεύθυνση URL – που θα βρείτε στο newsletter ή е-mail που έχετε λάβει και αφορά τη συγκεκριμένη ημερίδα.

Αφού κάνουμε click πάνω στον σύνδεσμο, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο του web browser, με τη σελίδα όπου θα κάνουμε την κράτηση για την ημερίδα.

 

 

 

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στα αντίστοιχα πεδία:

 • Όνομα
 • Επώνυμο
 • E-mail

και κάνουμε click στο {Register now} για να ολοκληρώσουμε την κράτηση.

Στο e-mail που μόλις δηλώσαμε θα λάβουμε την επιβεβαίωση της κράτησης, συνημμένο το αρχείο (.ics) για να αποθηκεύσουμε μια υπενθύμιση για την ημερίδα στο ημερολόγιο (Outlook Calendar, Google calendar, κλπ)

 

 

 

 

και το αντίστοιχο link για τη σύνδεση στην ημερίδα {Join event} το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λίγο πριν (περίπου 5-10 λεπτά) την έναρξη της.

 

 

 

Θα σας περιμένουμε στις επόμενες ημερίδες μας.

περισσότερα...

Αρθρογραφία στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση – ποια είναι η πραγματική επίδραση του 5G στις τηλεοπτικές λήψεις

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Τον Οκτώβριο του 2021 ολοκληρώνεται τελικά στη χώρα μας το LTE2/5G – δηλαδή η απόδοση άλλων 12 καναλιών (το φάσμα των καναλιών 49-60) στην κινητή τηλεφωνία, για τις ανάγκες του 5G.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ότι οι εκπομπές στο 5G δεν αποτέλεσαν σοβαρό πρόβλημα για τις παλιές εγκαταστάσεις ατομικών και συλλογικών κεραιών τηλεόρασης.

Σταδιακά όμως αυτό αλλάζει, όπως και ήταν αναμενόμενο, παράλληλα με την πύκνωση των κυψελών της κινητής τηλεφωνίας που σταδιακά ενεργοποιούν οι εταιρείες, αλλά κυρίως με την σταδιακή αύξηση των 5G συμβατών κινητών που κυκλοφορούν, ενώ σύντομα έρχεται και η σημαντική αύξηση των συμβατών με την τεχνολογία IoT συσκευών

 

Τα παραπάνω είναι το αντικείμενο της επίκαιρης αρθρογραφίας μας στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση.

Το πρώτο άρθρο δημοσιεύτηκε τεύχος Σεπτεμβρίου και εστιάζει στην κατανόηση των αιτίων που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και στις λύσεις που είναι διαθέσιμες για να βελτιώσουμε τις τηλεοπτικές λήψεις, αποτρέποντας την ενδοδιαμόρφωση.


Το άρθρο έχει αναρτηθεί όπως πάντα στην Τεχνική Βιβλιοθήκη – στην ενότητα Τεχνικά άρθρα της ιστοσελίδας μας.

 

περισσότερα...

Αρθρογραφία στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση: Μετά το LTE2–5G - Τα νέα προβλήματα τηλεοπτικής λήψης και οι λύσεις τους

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Την επόμενη βδομάδα ολοκληρώνεται στη χώρα μας το LTE2/5G – δηλαδή η αλλαγή συχνοτήτων στα επίγεια κανάλια, ώστε να αποδοθούν άλλα 12 κανάλια (το φάσμα των καναλιών 49-60) στην κινητή τηλεφωνία, για τις ανάγκες του 5G.

Η διαδικασία αυτή ανάγκασε τους δύο παρόχους να «στριμωχτούν» σε λιγότερες συχνότητες, ΠΡΙΝ τη μετάβαση στο πρότυπο DVB-T2 και να μεταπηδήσουν όλα πλέον τα πανελλαδικά κανάλια, στην ψηφιακή διαμόρφωση 64QAM, η οποία όμως απαιτεί αρκετά υψηλότερο συντελεστή C/N από την προηγούμενη.

Όλα αυτά σημαίνουν με απλά λόγια ότι η εμβέλεια των Κέντρων Εκπομπής περιορίζεται στο μισό, σε όσους πομπούς δεν 4πλασιαστεί η ακτινοβολούμενη ισχύς εκπομπής.

Δηλαδή ένας πομπός που εξέπεμπε με ψηφιακή διαμόρφωση 16QAM και έφτανε να συγχρονίζει το σήμα οριακά στα 20 Km, με την αλλαγή ψηφιακής διαμόρφωσης στα 64QAM, ΧΩΡΙΣ αύξηση της ακτινοβολούμενης ισχύος, θα φτάνει να συγχρονίζει οριακά στα 10 Km πλέον και όχι στα 20 Km.

Όλα αυτά αποτελούν μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο της επίγειας τηλεόρασης - μια αλλαγή η οποία δεν έχει κοινοποιηθεί από τους παρόχους στον τεχνικό κόσμο.
Σε συνάρτηση με τις αλλαγές που έγιναν και αυτές που θα γίνουν σύντομα στις δορυφορικές εκπομπές των πανελλαδικών καναλιών, αλλά και τις εκτεταμένες «λευκές περιοχές» που εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα μας, δημιουργούν νέο τοπία και καινούριες ανάγκες στις τεχνολογίες και τον εξοπλισμό λήψης.


Τα παραπάνω είναι το αντικείμενο της επίκαιρης αρθρογραφίας μας στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση.

Το πρώτο άρθρο δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου και εστιάζει στην κατανόηση των αιτίων που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και στις λύσεις που είναι διαθέσιμες για να βελτιώσουμε τις λήψεις σε ατομικές και κεντρικές κεραίες.

Το δεύτερο άρθρο θα δημοσιευτεί στο τεύχος Δεκεμβρίου και θα εστιάσει στη βαθύτερη κατανόηση των αιτίων που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και στις λύσεις που είναι διαθέσιμες για να βελτιώσουμε τα διανεμόμενα σήματα σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, μεγάλα συγκροτήματα, ξενοδοχεία, Gap Fillers κλπ.

Και τα δύο άρθρα θα αναρτηθούν όπως πάντα στην ενότητα Τεχνική ΒιβλιοθήκηΤεχνικά άρθρα της ιστοσελίδας μας.

περισσότερα...

Το περιεχόμενο της 1ης ημερίδας

2022-02-08 13:27:40
Technology

 

Ημερίδα 13/10/2021:

Τα νέα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στα Ελληνικά κανάλια όταν η λήψη είναι οριακή

 

Συντονιστής της ημερίδας: Στάνισλαβ Ερμιζίδης

Βασικός ομιλητής: Θανάσης Κυριακόπουλος

 

Περιληπτική Θεματολογία 1ης Ημερίδας

 1. Α τμήμα
  1. Σύντομη ανασκόπηση των πρόσφατων αλλαγών στις επίγειες και δορυφορικές μεταδόσεις των ελληνικών καναλιών.
  2. Οι παράμετροι ψηφιακής επίγειας εκπομπής DVB-T και η επίδραση της κάθε μίας από αυτές στη χωρητικότητα του mux εκπομπής, αλλά και στον απαιτούμενο ελάχιστο C/N.
  3. Ποιες από τις πρόσφατες αλλαγές επίδρασαν καταλυτικά στις οριακές επίγειες εκπομπές.

- Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα παραπάνω ζητήματα

- Τοποθετήσεις συναδέλφων

 1. Β τμήμα
  1. Ποιες είναι οι πρόσφατες, αλλά και οι αναμενόμενες αλλαγές στις δορυφορικές μεταδόσεις των ελληνικών καναλιών.
  2. Ποια είναι τα πρακτικά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί όταν η επίγεια λήψη είναι οριακή?
  3. Επιλογές για την βελτίωση της ποιότητας του σήματος στις ατομικές εγκαταστάσεις.
  4. Επιλογές για την βελτίωση της ποιότητας του σήματος μέχρι και την τελευταία πρίζα των κεντρικών εγκαταστάσεων.
  5. Η “ειδική” περίπτωση των μονοκάναλων ενισχυτών της σειράς SZB.

- Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα παραπάνω ζητήματα

- Τοποθετήσεις συναδέλφων

 

Η προγραμματισμένη διάρκεια της ημερίδας είναι μία ώρα και 30 λεπτά, μαζί με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Στο τέλος της ημερίδας, το κανάλι της ημερίδας θα παραμείνει ανοικτό για μία τουλάχιστον ώρα ακόμα, ώστε να ακολουθήσει μια πιο “ελεύθερη” συζήτηση με περισσότερες απορίες και απόψεις.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παραμείνουν, θα μπορούν να συμμετέχουν και σε αυτή τη διαδικασία.

περισσότερα...

Δύο διαδικτυακές ημερίδες από την IKUSI Hellas για τα νέα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στα Ελληνικά κανάλια

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Οι πρόσφατες αλλαγές στις επίγειες εκπομπές των Ελληνικών καναλιών εξ αιτίας του LTE2/5G, αλλά και οι αντίστοιχες αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν στις δορυφορικές εκπομπές, έχουν φέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις στις ανάγκες λήψης των ελληνικών καναλιών, σε πολλά επίπεδα.

Η πλέον σημαντική αφορά την αλλαγή διαμόρφωσης στις επίγειες εκπομπές της Digea από 16QAM σε 64QAM, η οποία ακολουθώντας την ΕΡΤ, εκπέμπει πλέον και αυτή με πιο πλούσια σε Mbps διαμόρφωση, η οποία όμως απαιτεί 5,5 db καλύτερο C/N & MER από την προηγούμενη, για να δώσει την ίδια εμβέλεια λήψης που είχε όσο εξέπεμπε με διαμόρφωση 16QAM.
Με άλλα λόγια θα έπρεπε οι επίγειοι πομποί να είχαν τετραπλασιάσει την ισχύ τους για να διατηρήσουν την ίδια εμβέλεια κάλυψης – κάτι που δεν έγινε φυσικά, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα λήψης σε όλες τις εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν ικανοποιητικά, αλλά με οριακό σήμα.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές που ήδη έγιναν, αλλά και αυτές που θα γίνουν στις δορυφορικές μεταδόσεις από τις 3ο Ε, αλλά και τις 39ο Ε με τα HD κανάλια της ΕΡΤ, έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες και πολλά ερωτηματικά στους συναδέλφους.

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτηματικά, ώστε να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη λήψη στις περιοχές με οριακό σήμα, πως θα αποφύγουμε τη ζημιά που θα κάνει το 5G ιδιαίτερα στις περιοχές με ασθενική λήψη, πότε θα πρέπει να καταφύγουμε στη δορυφορική λήψη και μια σειρά άλλες επιλογές που θα δώσουν λύση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Στην εποχή που η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει οριστικά, μια ημερίδα σε μεγάλη αίθουσα με πολλούς συμμετέχοντες, δεν είναι από υγειονομική άποψη η ιδανική επιλογή, ενώ αντίθετα πολλοί από εμάς, το τελευταίο διάστημα, έχουμε ήδη εξοικειωθεί με τις διαδικτυακές ημερίδες.

Διοργανώνουμε λοιπόν δύο τέτοιες διαδικτυακές ημερίδες:

- Η πρώτη θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 13/10/21 στις 17.00

- Η δεύτερη το Σάββατο 16/10/21 στις 17.00.

Η απογευματινή ώρα σε μέρες με απογευματινές αργίες επιλέχθηκε σκόπιμα, αφού οι περισσότεροι συνάδελφοι που ρωτήθηκαν, τις προτίμησαν.

Γίνονται δύο ημερίδες για να μην έχουμε πρόβλημα δικτύου, αλλά και για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι με τη μέρα που τους βολεύει καλύτερα.

Οι δύο ημερίδες θα είναι πανομοιότυπες στο πρώτο μέρος τους – αυτό που αφορά τη γενική τεκμηρίωση για τις αιτίες που δημιούργησαν τις νέες ανάγκες στις περιοχές με οριακή λήψη.
Θα διαφέρουν όμως στο δεύτερο μέρος τους που αφορά τις προτεινόμενες λύσεις.

Η πρώτη θα εστιάσει στις ατομικές κεραίες και τις κεντρικές εγκαταστάσεις.

Η δεύτερη θα ασχοληθεί με τις λύσεις που απαιτούνται στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις, σε ξενοδοχεία, μεγάλα κτίρια, Gap Filles κλπ, περιλαμβάνοντας και υλοποιήσεις με ζεύξη κεραιών που μπορούν να προσφέρουν την επιθυμητή βελτίωση στο C/N, αλλά και τις μετρήσεις που είναι κρίσιμες για να προσδιορίσουμε το κάθε πρόβλημα και να επιλέξουμε τη σωστή λύση.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μία ή και στις δύο ημερίδες, μπορούν να το κάνουν εύκολα, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στα παρακάτω links:

Δήλωση συμμετοχής για την ημερίδα της Τετάρτης 13/10/21 στις 17.00, με εστίαση στις απλές εγκαταστάσεις

Δήλωση συμμετοχής για την ημερίδα του Σαββάτου 16/10/21 στις 17.00, με εστίαση στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις

Θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να λάβουν με email την επιβεβαίωση της κράτησης τους και το link για τη σύνδεση με την ημερίδα (συμμετοχή στο συμβάν) το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας.

Αν κάποιος συνάδελφος, για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύεται να κάνει την εγγραφή του μέσω των συνδέσμων, μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του, μαζί με την ημερομηνία που τον ενδιαφέρει, στο email seminars@ikusi.gr ή στο τηλέφωνο 2109852935, ώστε να του στείλουμε εμείς το link με την πρόσκληση.

Στις διαδικτυακές αυτές ημερίδες, θα χρησιμοποιήσουμε το Teams της Microsoft.
Για όσους συναδέλφους δεν το έχουν χρησιμοποιήσει, μπορούν να το κάνουν χωρίς την εγκατάσταση του προγράμματος – μέσα από τον browser που χρησιμοποιούν.
Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πολύ βολικό & δωρεάν αυτό πρόγραμμα, μπορούν να το κατεβάσουν είτε για PC, είτε για κινητό, από τη θέση: https://www.microsoft.com/el-gr/microsoft-teams/download-app  

Πιθανές νέες ενημερώσεις για αυτές τις δύο ημερίδες, θα αναρτώνται στο blog της ιστοσελίδα μας www.ikusi.gr/blog.

Θα χαρούμε να σας δούμε, έστω και μέσα από μια WebCam. 

 

περισσότερα...

Οδηγός κοστολόγησης έργων

2022-02-08 13:27:40
Technology

Το νέο ανανεωμένο εργαλείο για την κοστολόγηση έργων, βρίσκεται στο link: https://ikusi.gr/media/files/2021-projects_cost_calculation-v5.3-L0.xlsx.zip

Όπως και όλα τα προηγούμενα, είναι ένα Excel με όλα τα προϊόντα της εταιρείας, στο οποίο μπορούμε να βάλουμε τις απαιτούμενες ποσότητες και με την ενεργοποίηση του σχετικού φίλτρου στο κελί I3 ξετσεκάροντας το κουτάκι «κενά», έχουμε τον πίνακα των προϊόντων, μαζί με το συνολικό προϋπολογισμό με και χωρίς ΦΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2109852935 ή στο support@ikusi.gr

περισσότερα...

Επαγγελματικός εξοπλισμός IKUSI για ξενοδοχεία και Gap Filler

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Η IKUSI είναι μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της, εκεί όμως που πάντα χαρακτηριζόταν σαν κορυφαία, είναι ο επαγγελματικός εξοπλισμός.

Δίκαια η ClassA σειρά προϊόντων θεωρήθηκε ως ιδανική λύση για τον εξοπλισμό ξενοδοχείων, μεγάλων κτιρίων, αλλά και Gap Filler, αφού για όλες αυτές τις εφαρμογές, προσέφερε κορυφαία χαρακτηριστικά και αξιοπιστία, συνδυασμένα με προσιτή τιμή.

Θεωρούνται από τον τεχνικό κόσμο, «μυθικά» προϊόντα οι μονάδες, SRF, TPC, MTI, HTL κλπ, που έδωσαν εξαιρετικές λύσεις τις δύο περασμένες δεκαετίες.

Τα νέα μοντέλα της ίδιας σειράς, είναι οι 4πλές μονάδες ΗΤΙ, οι οποίες συνεχίζουμε την παράδοση με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι πλέον universal – δηλαδή όλες τους δέχονται σήματα και δορυφορικά και επίγεια και καλωδιακά, ακόμα και στις πιο σύγχρονες διαμορφώσεις (multistream, DVB-S2X κλπ), ενώ η έξοδος τους είναι διαθέσιμη και σε DVB-C & DVB-T – σε κάποια μοντέλα και σε IPTV.

HTI-404 & HTI-424: επιλογές με κορυφαία ποιότητα, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για το κορυφαίο επίπεδο τους.

Είναι διαθέσιμα και σε έτοιμα πακέτα με τις διαφορετικές συνθέσεις που ταιριάζουν σωστά σε ξενοδοχεία και σε Gap Fillers.

 

Δείτε επίσεις:

περισσότερα...

Τα νέα προϊόντα της IKUSI λύνουν προβλήματα

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Οι τελευταίες εξελίξεις με την αλλαγή ψηφιακής διαμόρφωσης στα επίγεια σήματα από 16QAM σε 64QAM για να καλυφθούν οι ανάγκες των HD καναλιών, σε συνδυασμό με την σταδιακή εξάπλωση του 5G, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές όπου η λήψη των επίγειων σημάτων ήταν οριακή.

Η IKUSI διαθέτει τεχνογνωσία, αλλά και μια πλήρη γκάμα προϊόντων, η οποία λύνει με ικανοποιητικό τρόπο σχεδόν όλα αυτά τα προβλήματα, έχοντας προσαρμόσει τις νέες σειρές προϊόντων της, ακριβώς για αυτές τις ανάγκες:

Οι κορυφαίες κεραίες FLASHD για δύσκολες συνθήκες, ο νέος ενισχυτής ιστού SBA-103 με χαμηλό θόρυβο και υψηλή στάθμη εξόδου, η πλήρως ανανεωμένη σειρά ενισχυτών NBS, τα νέα mini HeadEnds ONE+ & ONE Compact με δυνατότητα μεταλλαγής σε 32 συχνότητες, έρχονται να δώσουν λύση στα δύσκολα.

Δείτε τιμοκαταλόγους και αναλυτικές περιγραφές/χαρακτηριστικά για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά, στο Blog μας.

περισσότερα...

Επαγγελματικά πακέτα IKUSI SZB+550 για το 5G και την 2η ψηφιακή μετάβαση

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Η IKUSI Hellas στα πλαίσια των αναγκών που προκύπτουν μετά την εφαρμογή των εκπομπών 5G, τη 2η Ψηφιακή μετάβαση LTE2 και τα προβλήματα λήψης που ανέκυψαν, παρουσιάζει – σε ειδική καμπάνια – μία σειρά επαγγελματικών πακέτων-ΗeadΕnds, τα οποία αποτελούνται από μονάδες modular προγραμματιζόμενων UHF ενισχυτών SZB+550.

Οι modular ενισχυτές IKUSI SZB+550 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες κεντρικές εγκαταστάσεις, σε βίλλες, φυσικά σε ξενοδοχεία - γενικά σε κάθε διανομή επίγειου σήματος που ζητά το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά και σε αναμεταδόσεις για μικρούς οικισμούς.

Κάθε μονάδα SZB+550 λειτουργεί στη μπάντα UHF Ch21-48, παρέχοντας έτσι πλήρη συμβατότητα για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα, ενώ  από πλευράς format σχεδιασμού, βάσεων, τροφοδοσίας κλπ, είναι πλήρως συμβατή με όλες τις άλλες μονάδες HeadEnd της IKUSI, από την πολύ γνωστή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή σειρά SZB (μεταλλάκτες, modulators, ενισχυτές εξόδου κλπ).

Η κάθε μονάδα SZB+550 διαθέτει εξαιρετικά φίλτρα με επιλεγόμενο εύρος από 1 έως 4 κανάλια και εξαιρετικά υψηλή επιλεκτικότητα που φθάνει τα 55 dB σε 1 MHz από το άκρο του εύρους ζώνης του καναλιού, ενώ παρέχει αυτόματο έλεγχο απολαβής (AGC) με ρύθμιση εξόδου κατά 30 dB και μέγιστη πραγματική στάθμη στα 121 dBμV, σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα.

 

Επαγγελματικά πακέτα με μονάδες SZB+550

Οι μονάδες SZB+550 μπορούν να σχηματίσουν πλήρη HeadEnds ενίσχυσης καναλιών, ανάλογα με το allotment στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Τα επαγγελματικά πακέτα που έχει δημιουργήσει η IKUSI Hellas είναι 5, τα Δίας, Άρης, Αθηνά, Αφροδίτη και Ποσειδών, τα οποία αποτελούνται από 2, 3, 4, 5 ή 6 μονάδες αντίστοιχα, μαζί με το κατάλληλο τροφοδοτικό και βάση.

Παρουσιάζουμε εδώ το πακέτο “Άρης” με 3 μονάδες SZB+550 και το πακέτο “Αθηνά” με 4 μονάδες SZB+550, αφού η πλειοψηφία των allotments της χώρας μας, χρειάζονται αυτά ακριβώς τα πακέτα.

Το σύνολο των περιοχών της χώρας, έχει ήδη περάσει στις συχνότητες κάτω από το κανάλι 48, οπότε με την όξυνση των προβλημάτων από τις αλλαγές συχνοτήτων και διαμόρφωσης στα ελληνικά κανάλια, συν την προοδευτική εφαρμογή του 5G σε όλες τις κυψέλες και συνεχιζόμενη αύξηση των κινητών που υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία, οξύνονται τα προβλήματα λήψης και πολλαπλασιάζονται τα δίκτυα που χρειάζονται τη δυναμική και την αξιοπιστία της συγκεκριμένης λύσης, όχι μόνο στα μεγάλα συκροτήμτα, αλλά ακόμα και όταν αφορούν μεσαίες/μικρές πολυκατοικίες.

Οι 31 περιοχές απόδοσης (allotments) στην Ελλάδα και ο αριθμός των μονάδων SZB που απαιτείται για την κάθε μία από αυτές, μαζί με τις προτεινόμενες ομαδοποιήσεις γειτονικών καναλιών, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Χάρτης τελικών συχνοτήτων LTE2 και απαιτούμενος αριθμός μονάδων IKUSI SZB+550

 

Το επαγγελματικό πακέτο «Αθηνά»

Το πακέτο «Αθηνά» είναι ένα πλήρες Modular HeadEnd IKUSI με τη σειρά SZB+550, το οποίο διατίθεται με το κατάλληλο τροφοδοτικό και βάση.

Επαγγελματικό πακέτο "Αθηνά" με 4 μονάδες IKUSI SZB+550

Το συγκεκριμένο πακέτο «Αθηνά» αποτελείται από τέσσερις (4) μονάδες SZB+550 για 4 ομάδες επίγειων ψηφιακών καναλιών που βρίσκονται στη νέα μπάντα καναλιών 21 – 48 και είναι άκρως κατάλληλο για τα 10 allotments που φαίνονται στον πίνακα.

Στα συγκεκριμένα allotments, σχηματίζονται 4 ομάδες των ενός, 2 ή και 3 καναλιών, τις οποίες το headend μπορεί να διαχειριστεί άριστα, με φιλτράρισμα εξαιρετικής επιλεκτικότητας και ενίσχυσης που – στη πράξη – φθάνει τα 90 dB με σταθερή στάθμη εξόδου τα 121 dBμV σε όλα τα κανάλια.

Το πακέτο «Αθηνά» στα πλαίσια της καμπάνιας, διατίθενται στην τιμή λιανικής των 225 €, μαζί με το κατάλληλο τροφοδοτικό και τη βάση του HeadEnd !!!
Το συγκεκριμένο πακέτο ταιριάζει σε 10 από τις 31 περιοχές απονομής (allotments) για την Ελλάδα.


Το επαγγελματικό πακέτο «Άρης»

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το έτοιμο πακέτο Άρης, με 3 μονάδες SZB+550, μαζί με το κατάλληλο τροφοδοτικό και τη βάση του.
Η τιμή λιανικής για αυτό το πακέτο είναι 180 € !!!

Το συγκεκριμένο πακέτο είναι το πιο δημοφιλές από όλα, αφού ταιριάζει σε 11 από τις 31 περιοχές απονομής (allotments) για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Αττική, παρά το γεγονός ότι έχει 8 συχνότητες αντί για τις 7 των άλλων περιοχών.
Δηλαδή η Αττική με τις 8 πολυπλεξίες, στις κοντινές συχνότητες 21, 22, 24, 27, 28, 30, 31, 34, καλύπτεται άνετα με το πακέτο 'Αρης που κοστιζει στη λιανική του 180 € !!!

Επαγγελματικό πακέτο "Άρης" με 3 μονάδες IKUSI SZB+550

Με τόσο εντυπωσιακά προσιτή τιμή στην τρέχουσα προσφορά, μας έρχεται στο μυαλό η γνωστή από την αυτοκινητική αγορά φράση: η Ferrari του φτωχού για τα HeadEnds

Είναι σαφές πως η επαγγελματική αυτή λύση με τη μεγάλη απολαβή, τη μεγάλη στάθμη εξόδου, το AGC και την απόλυτη ισοστάθμιση όλων των συχνοτήτων μεταξύ τους, είναι κατάλληλη όχι μόνο για ξενοδοχεία και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, αλλά και για κάθε μικρή ή μεγάλη κεντρική κεραία που συνήθως χρησιμοποιείται ένας απλός ενισχυτής κεντρικής με ενιαία ενίσχυση για όλα τα κανάλια – ακόμα και για κάθε μονοκατοικία ή βίλλα, όπου ο ιδιοκτήτης της ζητά την απόλυτη λύση.
Με αυτό το προσιτό κόστος, δίνει το απόλυτο αποτέλεσμα, ενώ ακόμα και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ή ο ιδιοκτήτης της βίλλας, καταλαβαίνει ότι με αυτό που βλέπει ότι του εγκατέστησε ο τεχνικός του (αντί για ένα απλό ενισχυτή), θα πληρώσει μεν κάτι παραπάνω, αλλά θα έχει την καλύτερη δυνατή λύση, σε απόδοση και σε σταθερότητα.

Ο τιμοκατάλογος των πακέτων, βρίσκεται στο link: https://ikusi.gr/media/files/2021_02-ikusi_szb_l0-v2.pdf

Επειδή έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις για τις τιμές των συγκεκριμένων πακέτων, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι τιμές των πακέτων που φαίνονται στον πίνακα ΔΕΝ είναι λάθος.
Οι τιμές των μονάδων ξεχωριστά, έχουν όντως την τιμή που φαίνεται στην 1η στήλη.
Τα συγκεκριμένα πακέτα όμως προσφέρονται σαν πλήρεις λύσεις, πραγματικά στις τιμές που φαίνονται στη 2η στήλη.  cool

Για περισσότερες πληροφορίεςIKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.grinfo@ikusi.gr.

 

περισσότερα...

Παρουσιαση: IKUSI SZB+550 Modular προγραμματιζόμενος ενισχυτής UHF

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η IKUSI παρουσίασε πρόσφατα έναν modular ενισχυτή UHF, ο οποίος προγραμματίζεται με dip switches, τόσο για το κανάλι που θα επεξεργαστεί, όσο και για το εύρος του φίλτρου διέλευσης, ενώ περισσότερες μονάδες σχηματίζουν ένα πλήρες headend ενίσχυσης. Οι δοκιμές που πραγματοποιήσαμε και οι εντυπώσεις μας αμέσως παρακάτω!

Ο modular ενισχυτής IKUSI SZB+550 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεσαίες και μεγάλες κεντρικές εγκαταστάσεις, φυσικά σε ξενοδοχεία, αλλά και σε αναμεταδόσεις για μικρούς οικισμούς, ενώ είναι ιδανικός για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα.

Η μονάδα SZB+550 στεγάζεται σε υψηλής θωράκισης μεταλλικό σασί με κοννέκτορες F και χαρακτηρίζεται από την αντοχή της στον κρουστικό θόρυβο.

Κάθε μονάδα SZB+550 λειτουργεί στη μπάντα UHF Ch21-48, παρέχοντας έτσι πλήρη ετοιμότητα για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα, ενώ είναι συμβατή από πλευράς format σχεδιασμού, βάσεων, τροφοδοσίας κλπ, με όλες τις άλλες μονάδες headend της IKUSI, από την πολύ γνωστή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή σειρά SZB (μεταλλάκτες, modulators, ενισχυτές εξόδου κλπ).

 

Σύγκριση επιλεκτικότητας μεταξύ του SZB+550 της IKUSI και άλλων μονάδων της αγοράς (με κόκκινο η καμπύλη του SZB+550)

Ο ενισχυτής διαθέτει εξαιρετικά φίλτρα με επιλεγόμενο εύρος από 1 έως 4 κανάλια και εξαιρετικά υψηλή επιλεκτικότητα που φθάνει τα 55 dB σε 1 MHz από το άκρο του εύρους ζώνης του καναλιού, ενώ παρέχει αυτόματο έλεγχο απολαβής (AGC) με ρύθμιση εξόδου κατά 30 dB και μέγιστη στάθμη στα 121 dBμV (IMD3 -35 dB).

Τοποθέτηση – Περιγραφή

Οι μονάδες ενισχυτών, μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς εργαλεία σε μία ή περισσότερες βάσεις από μία πλήρη σειρά, όπως η BAS-915 για 5 modules που χρησιμοποιήσαμε για τις δοκιμές ή BAS-919 για ένα τροφοδοτικό + 8 RF μονάδες.

Η κάθε μονάδα διαθέτει dip switches, με τα οποία σετάρουμε το κανάλι εξόδου, καθώς και το εύρος του φίλτρου από 1 έως 4 κανάλια, ενώ έχουμε και ρυθμιστικό στάθμης εξόδου.

Η κάθε μονάδα διαθέτει εκτός από την είσοδο RF και μία έξοδο – τόσο στην άνω πλευρά όσο και στην κάτω – η οποία με γέφυρα Ζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την RF τροφοδοσία του αμέσως επόμενου module, ενώ συνοδεύεται από 2 γέφυρες η κάθε μονάδα.

Εγκατάσταση – Setup δοκιμής

Για τις ανάγκες των δοκιμών, χρησιμοποιήσαμε 2 μονάδες SZB+550, ένα τροφοδοτικό SZB 214 και τη βάση BAS-915.

Αρχικά, θέσαμε το εύρος φίλτρου της κάθε μονάδας SZB+550 για 1 κανάλι και απομονώσαμε τα κανάλια 27,28, προκειμένου να τα ενισχύσουμε επιτυχώς με διάφορες στάθμες εξόδου.  Στη συνέχεια, επιλέξαμε τα κανάλια 21, 27 με παρόμοιες επιλογές, καθώς και τα κανάλια 27, 30.

Σε επόμενο στάδιο, αυξήσαμε το εύρος των φίλτρων στα 2 κανάλια και επιλέξαμε τα ζευγάρια 21,22 και 27,28, όπου πετύχαμε και μία χαρακτηριστική εξισορρόπηση των καναλιών 27,28, παρά το γεγονός ότι δεν τα απομονώσαμε ένα-ένα με μονοκάναλο φίλτρο. Η διαφορά από τα 6 dBμV μειώθηκε στα 2 dBμV, καθώς ανεβάσαμε και τη στάθμη. Σε αυτή τη περίπτωση, τα MER κυμάνθηκαν στα ύψη.

Σαν τελευταία δοκιμή, ρυθμίσαμε το φίλτρο της δεύτερης μονάδας στα 4 κανάλια και επιλέξαμε με μόνο ένα φίλτρο τα κανάλια 27,28 και 30. Αξίζει να σημειωθεί ότι το MER του καναλιού 28 χωρίς την ενίσχυση ήταν 27,7 dB, ενώ μετά την ενίσχυση και το φιλτράρισμα εύρους 4 καναλιών, ανήλθε στα 30,2 dB !

Η νέα μονάδα SZB+550 της IKUSI, δέχεται σήματα από 40 έως 90 dBμV, οπότε υποθέσαμε ότι η μέγιστη ενίσχυση της είναι 81 dB.
Ρυθμίσαμε τη στάθμη εξόδου στα 121 dBμV και αρχίσαμε να μειώνουμε τη στάθμη εισόδου, ώστε να δούμε πόσο γρήγορη είναι η απόκριση του AGC, αλλά και αν όντως η μονάδα εξακολουθεί να δίνει τα 121 dBμV με σταθερό MER αν μειώσουμε το σήμα εισόδου στα 40 dBμV. Αφού διαπιστώσαμε ότι η μονάδα λειτουργεί υποδειγματικά αλλάζοντας το σήμα εισόδου μέσα στο εύρος των 40 έως 90 dBμV, δοκιμάσαμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο το σήμα εισόδου.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η στάθμη εξόδου δεν έπεσε από τα 121 dbμV, ακόμα και όταν κατεβάσαμε την είσοδο κάτω από τα 30 dbμV – δηλαδή η νέα μονάδα SZB+550 της IKUSI, έχει μέγιστη ενίσχυση μεγαλύτερη από 90 dB !!!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τέλος ότι επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με ενισχυτές κεντρικής που ενισχύουν ταυτόχρονα όλα τα κανάλια, η στάθμη εξόδου των 121 dBμV, είναι η πραγματική στάθμη που μπορούμε να πάρουμε σε όλα τα κανάλια.

 

Συμπεράσματα

Η μονάδα ενίσχυσης IKUSI SZB+550, μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί σε ευρύ φάσμα εφαρμογών μεσαίων και μεγάλων εγκαταστάσεων κατοικιών και ξενοδοχείων, με ποιοτικό αποτέλεσμα ενίσχυσης επίγειου ψηφιακού σήματος.
Στην Αθήνα για παράδειγμα, είναι εφικτή η σύνθεση ενός headend 9 μονάδων + τροφοδοτικό, με απόλυτο έλεγχο στάθμης κάθε καναλιού, υψηλή και σταθερή στάθμη εξόδου!
Πρακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 5 μονάδες, αφού μπορούμε να επιλέξουμε 5 ομάδες γειτονικών καναλιών (πχ 21+22, 27+28+30, 40, 45, 52+54), χωρίς καμία υποχώρηση στην ποιότητα, τη σωστή ισοστάθμιση των καναλιών ή τη στάθμη εξόδου τους.  

Η λιανική τιμή της μονάδας SZB+550 είναι 99,5 € + ΦΠΑ.  

Info: IKUSI Hellas, τηλ 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

SZB+550 Παραμετροποιήσιμος modular ενισχυτής UHF

2022-02-08 13:27:40
Technology

Το SZB-550 είναι το πρόσφατο μοντέλο της γνωστής σειράς SZB, παραμετροποιήσιμων modular ενισχυτών τηλεοπτικών σημάτων της IKUSI.

Ένα ισχυρό πλεονέκτημα του εν λόγω ενισχυτή, είναι το σύστημα «ανάγνωσης ισχύος» το οποίο επιτρέπει την αυτόματη εξισορρόπηση της στάθμης των καναλιών εξόδου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των μονάδων IKUSI SZB-550 είναι τα ακόλουθα:

 • Απλή χειροκίνητη ρύθμιση από τον εγκαταστάτη των deep-switch
 • Ένα μόνο μοντέλο για ολόκληρη τη ζώνη UHF (C21 ... 48)
 • Συμβατό με τα υπάρχοντα headends, ίδιο σχήμα, ίδια ισχύς, ίδια βάση και τροφοδοτικό
 • Αυτόματος έλεγχος κέρδους / σταθερότητας στο σήμα εξόδου
 • Φίλτρο ρυθμιζόμενο από ένα έως τέσσερα κανάλια
 • Μεγαλύτερη δυναμική εμβέλεια εισόδου (επιτρέπει τη λειτουργία με ασθενέστερα σήματα)
 • Πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • Συναρμολόγηση χωρίς εργαλεία στα στηρίγματα βάσης-τοίχου

 Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_SZB-550_en-v2.pdf

περισσότερα...

Η διαδικασία του LTE2/5G που τρέχει αυτό το διάστημα στην Ελλάδα – τα προβλήματα που έρχονται και οι λύσεις τους

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η διαδικασία του LTE2/5G που “τρέχει” αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και αποδίδει τα κανάλια 49-60 στην κινητή τηλεφωνία, μοιάζει με τη διαδικασία του 2012, όταν έκλεισαν για πρώτη φορά τα αναλογικά κανάλια και με αυτή του 2014 (LTE1/4G), όταν αποδόθηκαν τα κανάλια 61-69 στην κινητή τηλεφωνία.
Έχει όμως και μία πολύ ουσιαστική διαφορά:

Οι δύο προηγούμενες αλλαγές είχαν άμεση επίδραση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις απλών και κεντρικών κεραιών, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους, οπότε ο τεχνικός κόσμος θα έπρεπε να επέμβει για να αποκαταστήσει τη σωστή θέαση των επίγειων καναλιών.

Η τωρινή αλλαγή δεν έχει άμεση επίδραση στη λήψη – απαιτεί απλά τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεων και των δεκτών.
Θα έχει όμως επίδραση στη λήψη των τηλεοπτικών προγραμμάτων στο κοντινό μέλλον και μάλιστα σημαντική.

Ας δούμε γιατί.

 

Οι μπάντες συχνοτήτων που χρησιμοποιεί η τεχνολογία 5G.

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε ακόμα προβλήματα στη λήψη της τηλεόρασης, είναι απλός:
Οι ζώνες 5G είναι αρκετές και περιλαμβάνουν διάφορα τμήματα του φάσματος, που εκτείνονται από 690 MHz έως 28.000 MHz.

Οι πιλοτικές εκπομπές 5G της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησαν από το 2020 στη χώρα μας, στις υψηλότερες συχνότητες όμως που ήταν ήδη διαθέσιμες (1.800-3.800 MHz), ενώ οι εκπομπές 5G στις συχνότητες της τηλεόρασης που απελευθερώθηκαν για αυτό το λόγο (694-790 MHz), αναπτύσσονται με πολύ αργό ρυθμό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι εκπομπές της κινητής τηλεφωνίας γίνονται σε διάφορες συχνότητες, ενώ κατά την επικοινωνία της κυψέλης με τα κινητά των χρηστών, ελέγχεται αν η επικοινωνία μεταξύ κυψέλης και κινητού, είναι πιο αποδοτική στο ένα ή το άλλο φάσμα συχνοτήτων και ανάλογα επιλέγεται δυναμικά το φάσμα που θα χρησιμοποιηθεί, πραγματοποιώντας αυτόματη μεταγωγή της επικοινωνίας σε αυτό.

 

Οι διαφορετικές επιδόσεις και συμπεριφορές, ανάλογα με τη μπάντα συχνοτήτων 5G.

Να θυμηθούμε βέβαια, πως η διείσδυση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στα υλικά, είναι ευκολότερη στις χαμηλές συχνότητες και δυσκολότερη όσο ανεβαίνουμε ψηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες ταχύτητες επικοινωνίας επιτυγχάνονται στις υψηλές συχνότητες, ενώ το μεγάλο πλεονέκτημα για τις χαμηλές συχνότητες βρίσκεται στο γεγονός πως προσφέρουν πολύ καλύτερη διείσδυση στα κτίρια. Είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, για τις μεγάλες πόλεις με ψηλά κτίρια και πρακτικά οι μόνες που επιτρέπουν διείσδυση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και τη σταθερή επικοινωνία της κινητής τηλεφωνίας στους χαμηλούς ορόφους των κτιρίων.

Μέχρι σήμερα λοιπόν και με δεδομένη την τρέχουσα διαδικασία απελευθέρωσης του φάσματος 694-790 MHz από την τηλεόραση, στις περισσότερες κυψέλες της κινητής, χρησιμοποιούνται κυρίως (ή μόνο) οι υψηλές συχνότητες.

 

 

Ο αριθμός των κινητών που υποστηρίζουν σήμερα 5G.

Ο πιο σημαντικός λόγος όμως για την χαμηλή χρήση της νέας τεχνολογίας, είναι η πολύ μικρή διάδοση των κινητών που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G μεταξύ των χρηστών.

Η διάθεση στην αγορά κινητών που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G ξεκίνησε στα μέσα του 2020 και μάλιστα μόνο με τα ακριβά μοντέλα της κάθε εταιρείας.

Προς το παρόν η πλειοψηφία των κινητών που βρίσκονται σε χρήση, δεν υποστηρίζει ακόμα την τεχνολογία 5G, αλλά αυτό αλλάζει σταδιακά και υπολογίζεται πως σε 2 με 3  χρόνια, σχεδόν όλοι οι χρήστες θα διαθέτουν κινητό 5G.

Όπως γνωρίζουμε, για να δημιουργηθούν ενδοδιαμορφώσεις στους παλιούς ενισχυτές που δεν έχουν αποκοπή από το κανάλι 48 και επάνω, ούτε κεραία με όριο λήψης το κανάλι 48, θα πρέπει να υπάρξει λήψη πολύ ισχυρού σήματος από εκπομπή κυψέλης κινητής τηλεφωνίας ή από εκπομπή κινητού που βρίσκεται πολύ κοντά στην τηλεοπτική κεραία λήψης.

Για να υπάρξει όμως επικοινωνία 5G μεταξύ κυψέλης και κινητού, θα πρέπει να υποστηρίζεται η νέα αυτή τεχνολογία και από τη συγκεκριμένη κυψέλη, αλλά και από το κινητό.

Το λογικό συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι προς το παρόν έχουμε πολύ μικρό αριθμό κινητών 5G που βρίσκονται συνδεδεμένα σε κυψέλη που υποστηρίζει 5G και ακόμα πολύ μικρότερο αριθμό κινητών 5G που βρίσκονται σε “δύσκολη” για τις υψηλές συχνότητες περιοχή (χαμηλοί όροφοι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή), έτσι ώστε για να είναι σταθερή η επικοινωνία, να πρέπει να κάνει μεταγωγή της επικοινωνίας κυψέλης-κινητού στη χαμηλή μπάντα.

Επιπλέον: Δεν έχουν περάσει όλες οι κυψέλες σε υποστήριξη του 5G και κυρίως δεν έχουν περάσει στην υποστήριξη 5G για την χαμηλή μπάντα. Να θυμηθούμε απλά ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πολλές περιοχές στην Ελλάδα δεν έχουν ολοκληρώσει την αλλαγή συχνοτήτων – μεταξύ αυτών και οι πλέον πυκνοκατοικημένες με τον μεγαλύτερο αστικό πληθυσμό, όπως η Αθήνα, η Κρήτη κλπ.

 

Downlink & Uplink στο 5G

Πρέπει να αναφέρουμε ένα ακόμα σημαντικό λόγο για τον οποίο το LTE2/5G, θα προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα στο κοντινό μέλλον σε σχέση με το LTE1/4G:

Στην προηγούμενη απόδοση συχνοτήτων, ακριβώς πάνω από το όριο της τηλεόρασης (790 MHz) είχαμε τις πρώτες εκπομπές (Downlink) από τις κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας (791 – 821 MHz) που βρίσκονται σχετικά μακριά από τις τηλεοπτικές κεραίες, ενώ οι εκπομπές των κινητών που βρίσκονται κοντά στις κεραίες τηλεόρασης (Uplink), γίνονται λίγο ψηλότερα (832 – 862 MHz).

Σε αυτή την νέα απόδοση συχνοτήτων στη μπάντα των 700 MHz, τα πράγματα είναι αντίστροφα: Ακριβώς πάνω από το όριο της τηλεόρασης (694 MHz) έχουμε τις πρώτες εκπομπές των κινητών (Uplink από 699 έως 716 MHz), ενώ οι εκπομπές από τις κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας (Downlink) γίνονται ψηλότερα (729 – 746 MHz).

Με άλλα λόγια, τα κινητά μας (και σταδιακά όχι μόνο τα κινητά, αλλά πολλές περισσότερες οικιακές συσκευές IOT συνδεδεμένες στο δίκτυο 5G), θα εκπέμπουν ακριβώς δίπλα από πάνω όριο των συχνοτήτων της τηλεόρασης – και μάλιστα σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από την κεραία και τον ενισχυτή της τηλεόρασης, είτε αφορά ατομική, είτε κεντρική εγκατάσταση κεραίας.
Πολύ κοντά θα βρίσκονται τα κινητά μας και στις συσκευές τηλεόρασης, που συνήθως συνδέονται στην πρίζα TV με ένα φθηνό μισο-θωρακισμένο καλώδιο - αλλά αυτό είναι ξεχωριστό θέμα για ένα ειδικό άρθρο ...

 

Πότε θα έχουμε σοβαρή ενόχληση από τις εκπομπές 5G στα σήματα της τηλεόρασης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τεκμηριώνεται πως είναι λογικό να μην έχουμε ακόμα σοβαρή ενόχληση των συστημάτων λήψης για την επίγεια τηλεόραση από το 5G, αλλά αυτή η ενόχληση θα έρθει και σταδιακά θα γίνεται όλο και πιο έντονη.

Επομένως η ζήτηση για εξαρτήματα λήψης (κεραίες, ενισχυτές κλπ) που προστατεύουν από τις ενδοδιαμορφώσεις που δημιουργεί το 5G, είναι ακόμα πολύ χαμηλή και πολύ μακριά από την κορύφωση της, η οποία αναμένεται το 2022 και το 2023.

Είναι φανερό λοιπόν πως, ήδη από το τέλος του 2021, αλλά κυρίως τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να αναμένουμε μια σοβαρή αύξηση της ζήτησης για εξοπλισμό που προστατεύει από τις ενδοδιαμορφώσεις που θα προκαλέσει το 5G.

 

Τεχνικές και εξοπλισμός που προστατεύουν τη λήψη της τηλεόρασης από τις εκπομπές 5G.

Η IKUSI έχει προβλέψει και παρέχει τη πλήρη γκάμα προϊόντων που μπορούν να προστατέψουν απόλυτα από αυτά τα προβλήματα, ενώ οι εταιρείες που κατασκευάζουν όργανα μετρήσεων έχουν φροντίσει να μας παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να βρίσκουμε εύκολα την αιτία του κάθε προβλήματος και να επιλέγουμε την σωστή κάθε φορά λύση.

Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων μικρών άρθρων που παρουσιάζουν εξοπλισμό συμβατό με το 5G και προστατεύει τις λήψεις για την τηλεόραση, από κάθε εκπομπή πάνω από το κανάλι 48, υπάρχουν στα blogs των ιστοσελίδων μας: https://ikusi.gr/blog και https://www.promax.gr/blog.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν ίσως τα:

περισσότερα...

IKUSI FTD–1110 Οπτικός Πομπός 45 – 862 MHz

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή αναλογικών και ψηφιακών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως κι ένα μεγάλο νοσοκομείο ή ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της διανομής σήματος μέσω οπτικών ινών, είναι οι ελάχιστες απώλειες, αλλά και η αξιοπιστία της όδευσης των σημάτων.

Η IKUSI διαθέτει εξαιρετικές λύσεις διανομής σήματος μέσω οπτικών ινών, όπως ο οπτικός πομπός FTD-1110 για διανομή αναλογικών και ψηφιακών επίγειων ραδιοτηλεοπτικών σημάτων. Φυσικά, κάθε σύστημα που περιλαμβάνει οπτικό πομπός, θα πρέπει να περιλαμβάνει και αντίστοιχο οπτικό δέκτη, όπως ο FRD-110.

 

Περιγραφή – Συνδέσεις

Ο οπτικός πομπός IKUSI FTD-1110 στεγάζεται σε συμπαγές περίβλημα αλουμινίου με διαστάσεις 194 x 147 x 44 mm και δυνατότητα στερέωσης σε τοίχο. Η πρόσοψη διαθέτει ψηφιακό display ενδείξεων και 3 πλήκτρα για ρύθμιση.

Από πλευράς συνδέσεων, ο FTD-1110 στην αριστερή πλευρά διαθέτει μία είσοδο RF 45-862 MHz, αλλά και μία είσοδο Test RF στα -20 dB, ενώ στη δεξιά πλευρά έχουμε την οπτική έξοδο, καθώς και μία οπτική είσοδο και οι δύο με κοννέκτορα SC/APC για σύνδεση οπτικής ίνας singlemode.

Εγκατάσταση IKUSI FTD-1110 για λήψη και οπτική διανομή επίγειων σημάτων

Τροφοδοσία

Ο πομπός FTD-1110 μπορεί να τροφοδοτηθεί κατ’ επιλογή με 100-260 VAC μέσω απευθείας ηλεκτρικού καλωδίου ή με 45-90 VAC μέσω ομοαξονικού καλωδίου.

 

Λειτουργίες

Ο FTD-1110 μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως επαναλήπτης οπτικού σήματος ή ως μετατροπέας μήκους κύματος.

Λειτουργία Repeater: Το σήμα που εισάγεται στην οπτική είσοδο ενισχύεται στην έξοδο με ισχύ +10 dBm.

Λειτουργία μετατροπέα μήκους κύματος: Το σήμα που εισάγεται μέσω της οπτικής εισόδου, ανεξάρτητα από το μήκος κύματος 1310 ή 1550 nm, λαμβάνεται στην έξοδο στα 1550 nm και ισχύ +10 dBm.

 

Βασικά Χαρακτηριστικά IKUSI FTD-1110

1 οπτική είσοδος με υποδοχή SC/APC

1 είσοδος TV 45~862 MHz

1 οπτική έξοδος 1550 nm με υποδοχή SC/APC

Σύνδεση οπτικής ίνας τύπου Singlemode

Εξαιρετικά γραμμικό λέιζερ 10 mW DFB (Distributed Feedback)

Αυτόματος έλεγχος ισχύος (APC)

Πλήρως συμβατό με πρότυπα: PAL, SECAM, NTSC, FM, DVB-T, DVB-C και άλλα

Ρύθμιση και έλεγχος πληροφοριών μέσω ψηφιακής οθόνης

Συμπαγές περίβλημα αλουμινίου

Επιλογή τροφοδοσίας μέσω διακόπτη 100-260 VAC ή 45-90 VAC

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Νέοι ενισχυτές διαμερίσματος IKUSI ATP 190–200–290–400–490 για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Η IKUSI όντας πανέτοιμη – όπως πάντα – για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση, έχει παρουσιάσει μία σειρά ενισχυτών διαμερίσματος με αποκοπή στο κανάλι 48, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα παρεμβολών. Αμέσως παρακάτω, σάς παρουσιάζουμε τα 5 διαθέσιμα μοντέλα.

Δύο από τα νέα μοντέλα αφορούν μόνο την επίγεια λήψη και είναι ουσιαστικά ενισχυτές γραμμής με μία είσοδο. Το ένα από αυτά έχει 2 εξόδους και το άλλο 4 εξόδους.

Ενισχυτές διαμερίσματος μόνο με επίγεια λήψη

IKUSI ATP200-C48:  1 ΙΝ – 2 OUT TV

IKUSI ATP200-C48

Το νέο μοντέλο ενισχυτή ATP200-C48 της IKUSI, έρχεται με 2 εξόδους TV και είναι προσαρμοσμένος για την 2η ψηφιακή μετάβαση, ενώ η είσοδος (47-694 ΜΗz) λειτουργεί τόσο για τα VHF, όσο και για τα UHF με αποκοπή στο κανάλι 48.

Ο ενισχυτής ATP-200 παρέχει απολαβή 25 dB με ρυθμιστικό κέρδους 15 dB, βαθμό θορύβου <4 dB, ενώ η στάθμη εξόδου ανέρχεται στα 103 dBμV.

Ο ενισχυτής τροφοδοτείται απευθείας από το ηλεκτρικό δίκτυο


IKUSI ATP400-C48: 1 IN – 4 OUT TV

IKUSI ATP400-C48

Το μοντέλο ενισχυτή ATP400-C48 της IKUSI, έρχεται με 4 εξόδους, ενώ λειτουργεί τόσο για τα VHF, όσο και για τα UHF (47-694 ΜΗz) με αποκοπή στο κανάλι 48.
Ο ενισχυτής ATP400 παρέχει απολαβή 25 dB με ρύθμιση κέρδους 15 dB, βαθμό θορύβου <4 dB, ενώ η στάθμη εξόδου ανέρχεται στα 103 dBμV (IMD3 -60dB /DIN 45004B).

Ο βαθμός θορύβου είναι <4 dB, ενώ και εδώ έχουμε κομψή και μοντέρνα στέγαση με ενσωματωμένη μονάδα τροφοδοσίας και έξυπνη βάση τοίχου για άμεση στερέωση.

Ενισχυτές διαμερίσματος με επίγεια και δορυφορική λήψη

Τρία από τα νέα μοντέλα ενισχύουν και τα επίγεια και τα δορυφορικά σήματα, όντας και αυτά ενισχυτές γραμμής με μία είσοδο.
Το ένα από αυτά έχει, 1 έξοδο, το δεύτερο 2 εξόδους και το τρίτο 4 εξόδους, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο εξαιρετική ευελιξία στον εγκαταστάτη.


IKUSI ATP190-C48: 1 IN – 1 OUT TV/SAT

IKUSI ATP190-C48

Ο ATP190-C48 της IKUSI είναι ένας ενισχυτής ευρείας ζώνης με μία έξοδο, ο οποίος εκτός από επίγειο, διαχειρίζεται και SATIF σήμα για μικρού μεγέθους εγκαταστάσεις.

Ο ενισχυτής παρέχει μέγιστη απολαβή >18 dB στο επίγειο και >22 dB στο δορυφορικό σήμα, ενώ διαθέτει ρυθμιστικό κέρδους 10 dB για το επίγειο σήμα, καθώς και παθητικό κανάλι επιστροφής 5~30 MHz+DC (Return Path).

Η στάθμη εξόδου ανέρχεται στα 106 dBμV (IMD3 -60dB/DIN 45004B) για το επίγειο και στα 112 dBμV (IMD3 -35dB / EN 50083-3) για το δορυφορικό σήμα, ενώ ο βαθμός θορύβου είναι μικρότερος των 5 dB (ter) και 6 dB (Sat) αντίστοιχα.

Η κομψή και μοντέρνα στέγαση ενσωματώνει τον ενισχυτή και την μονάδα τροφοδοσίας, ενώ συνοδεύεται επίσης από έξυπνη βάση τοίχου για άμεση στερέωση.


IKUSI ATP290-C48:  1
ΙΝ – 2 OUT TV/SAT

 

IKUSI ATP290-C48

Ο ATP290-C48 είναι ιδανικός για την επέκταση του οικιακού καλωδιακού δικτύου, καθώς διαχειρίζεται εξίσου δυναμικά το επίγειο αλλά και το δορυφορικό σήμα. Στο επίγειο έχουμε απολαβή >14 dB με ρυθμιστικό κέρδους >10 dB, ενώ στο δορυφορικό σήμα έχουμε σταθερή απολαβή >18 dB χωρίς κάποια ρύθμιση. 

Ο ενισχυτής παρέχει 2 εξόδους με στάθμη102 dBμV ( IMD3 -60dB /DIN 45004B) στο επίγειο και 108 dBμV (IMD3 -35dB /EN 50083-3) στο δορυφορικό, ενώ διατίθεται και κανάλι επιστροφής 5-30 ΜΗz με DC transit 500 mA μέσω της εξόδου OUT 1.

Η κομψή και μοντέρνα στέγαση ενσωματώνει τον ενισχυτή και την μονάδα τροφοδοσίας, ενώ συνοδεύεται επίσης από έξυπνη βάση τοίχου για άμεση στερέωση.


IKUSI ATP490-C48: 1 IN – 4 OUT TV/SAT

IKUSI ATP490-C48

Ο ATP490-C48 είναι επίσης ιδανικός για την επέκταση του οικιακού καλωδιακού δικτύου, αλλά αυτή τη φορά έχουμε 4 εξόδους με εξίσου δυναμική διαχείριση του επίγειου αλλά και του δορυφορικού σήματος. Στο επίγειο έχουμε απολαβή >10 dB με ρυθμιστικό κέρδους >10 dB, ενώ στο δορυφορικό σήμα έχουμε σταθερή απολαβή >14 dB χωρίς κάποια ρύθμιση κέρδους. 

Ο ενισχυτής παρέχει στάθμη εξόδου 99 dBμV ( IMD3 -60dB /DIN 45004B) στο επίγειο και 105 dBμV (IMD3 -35dB /EN 50083-3) στο δορυφορικό, ενώ διατίθεται και κανάλι επιστροφής 5-30 ΜΗz με DC transit 500 mA μέσω της εξόδου OUT 1.

Και αυτό το μοντέλο χαρακτηρίζεται από κομψή και μοντέρνα στέγαση με ενσωματωμένο τροφοδοτικό και έξυπνη βάση τοίχου για άμεση στερέωση.

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

IKUSI NBS 604–695–801–804–895 Νέοι κεντρικοί ενισχυτές για τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Μετά από τα μοντέλα για το 1ο Ψηφιακό μέρισμα (C60), η IKUSI έχει μεριμνήσει για τη συμβατότητα με το 2ο Ψηφιακό μέρισμα (C48) και στους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρία έχει δημιουργήσει 5 μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 470-694 MHz, αλλά και στην Sat-IF 950-2400 MHz.

Πρόκειται για τα εξής μοντέλα:

NBS-604-C48: 4 είσοδοι, 2xUHF, BI/FM, BIII/DAB

NBS-695-C48: 5 είσοδοι, 2xUHF, BI/FM, BIII/DAB, SAT

NBS-801-C48: 1 είσοδος, 1 έξοδος

NBS-804-C48: 4 είσοδοι, 2xUHF, BI/FM, BIII/DAB

NBS-895-C48: 5 είσοδοι, 2xUHF, BI/FM, BIII/DAB, SAT

Οι νέες εκδόσεις ενισχυτών κεντρικής κεραίας της σειράς NBS έχουν πρωτοποριακή σχεδίαση κυκλωμάτων, ενώ εμφανισιακά ακολουθούν το πολύ όμορφο design της σειράς mini HeadEnd ΟΝΕ.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι αυτά ακριβώς που χρειαζόμαστε για την Ελλάδα και η λειτουργία τους εξαιρετική στο νέο τοπίο της ψηφιακής τηλεόρασης- μετά τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση ανά περιοχή – δηλαδή με την νέα μειωμένη μπάντα συχνοτήτων μέχρι και το κανάλι 48 (470-694 MHz).
Η νέα σειρά ενισχυτών κεντρικής περιλαμβάνει 2 υποομάδες ανάλογα με την στάθμη εξόδου που απαιτείται και προορίζεται για μεγάλες και μεσαίες εγκαταστάσεις αντίστοιχα.

– Η νέα σειρά NBS-800 περιλαμβάνει τα μοντέλα 801-C48, 804-C48 και 895-C48 με έξοδο 118 dBμV.
– Η νέα σειρά NBS-600 περιλαμβάνει τα μοντέλα 604-C48 & 695-C48 με έξοδο 112 dBμV.

Οι τιμές όλων των εκδόσεων είναι πολύ ανταγωνιστικές και η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική, όπως άλλωστε όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται στη υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής του Ευρωπαϊκού εργοστασίου της IKUSI.

Ενδεικτικό διάγραμμα λειτουργίας του NBS-895-C48

Βασικά Χαρακτηριστικά

Ο NBS-801-C48 με την μία είσοδο (45-694 MHz με σταθερή απολαβή 42 dB σε όλο το φάσμα και στάθμη εξόδου 118 dbμV), σαφώς θα αποτελέσει το best seller στις περιοχές που καλύπτονται από μία μόνο κεραία, όπως άλλωστε ίσχυε και στις προηγούμενες εκδόσεις.
Ο ενισχυτής διαθέτει και slope control 0-12 dB για τη διόρθωση κλίσης καμπύλης, γεγονός που τον καθιστά ιδανική λύση ΚΑΙ για ενισχυτή γραμμής, ενώ η τιμή του είναι εξαιρετικά προσιτή.

Ο NBS-804-C48 με τις 4 εισόδους (απολαβή στα UHF 45 dB) είναι αυτός που θα δουλέψει πολύ από την μεγάλη σειρά, η οποία λόγω υψηλής στάθμης εξόδου (118 dbμV), προορίζεται για μεγάλα κτίρια.

Ο NBS-895-C48 διαθέτει συνολικά 4 εισόδους για τα επίγεια (όπως ακριβώς ο NBS-804-C48 παραπάνω), συν μία πρόσθετη είσοδο Sat IF (950-2400 ΜΗz), με υψηλή απολαβή 40 dB και συμβατότητα με UNICABLE.

O NBS-604-C48 με τις 4 εισόδους (απολαβή στα UHF 39 dB) αναμένεται να είναι το best seller της μεσαίας σειράς, η οποία λόγω μεσαίας στάθμης εξόδου (112 dbμV), προορίζεται για μεσαία και μικρά κτίρια.

Ο NBS-695-C48 διαθέτει συνολικά 4 εισόδους για τα επίγεια (όπως ακριβώς ο NBS-604-C48 παραπάνω), συν μία πρόσθετη είσοδο Sat IF (950-2400 ΜΗz), με υψηλή απολαβή 34 dB και συμβατότητα με UNICABLE.

Από την έξοδο των ενισχυτών με Sat IF, περνούν ελεύθερα προς την δορυφορική είσοδο όλες οι εντολές για την αλλαγή πόλωσης, έτσι αυτά τα μοντέλα αποτελούν ιδανική λύση για κτίρια όπου θέλουμε χωρίς πολυδιακόπτες να έχουμε σε όλες τις πρίζες δορυφορικό σήμα – εφ’ όσον δεν λειτουργούν ταυτόχρονα πολλοί δέκτες σε διαφορετικές πολώσεις.

Το σασί των ενισχυτών είναι από Ζαμάκ, με προστατευτικό κάλυμμα για τα ποτενσιόμετρα ρύθμισης, ενώ διαθέτουν τεχνολογία interstage για τους εξασθενητές (εξασφαλίζει άριστο C/N), καθώς και τροφοδοτικό switching σε αποσπώμενο τμήμα της κατασκευής για εύκολη αντικατάσταση.
Όλα τα μοντέλα διαθέτουν κονέκτορες F, δυνατότητα DC Pass στις εισόδους, ενώ εγκαθίστανται σε τοίχο εσωτερικού χώρου.

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Ενισχυτές Ιστού SBA της IKUSI για τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η IKUSI στα πλαίσια της ετοιμότητας για το 2ο ψηφιακό μέρισμα, περιλαμβάνει την κορυφαία σειρά ενισχυτών ιστού SBA, η οποία – μέχρι τώρα – έχει διακριθεί σε όλες τις περιπτώσεις και πλέον απαρτίζεται και από εκδόσεις ενισχυτών με αποκοπή στο κανάλι 48.

Όλοι οι ενισχυτές ιστού SBA έχουν υψηλή απολαβή, αλλά και πολύ μεγάλη στάθμη εξόδου για ενισχυτή ιστού, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή θορύβου ο οποίος σε κάποια μοντέλα είναι μικρότερος από 2 dΒ !

Τα χαρακτηριστικά αυτά μαζί με την τεχνολογία interstage, καθιστούν τη σειρά SBA ιδανική επιλογή για την λήψη ψηφιακών σημάτων σε δύσκολες περιπτώσεις, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα να εμφανιστεί ενδοδιαμόρφωση η οποία είναι η κύρια αιτία για τα “παγώματα” που παρουσιάζονται στην ψηφιακή λήψη.

Εκτός από τα παραπάνω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μεγάλης απολαβής, της μεγάλης στάθμης εξόδου και του πολύ χαμηλού θορύβου, οι ενισχυτές ιστού της σειράς SBA για το 2ο Ψηφιακό μέρισμα διαθέτουν:

 • Ρυθμιζόμενη εξασθένιση 0-15 dB
 • Τεχνολογία interstage για τη διατήρηση πολύ χαμηλού C/N σε οποιεσδήποτε συνθήκες
 • Απότομη απόρριψη των συχνοτήτων 5G.

Οι ενισχυτές ιστού SBA είναι κατάλληλοι για ατομικές εγκαταστάσεις με πολύ ασθενικά ή μεσαία σήματα στη λήψη (30-50 dBμV), αλλά με τα ειδικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν, μπορούν να χειριστούν άνετα και πολύ ισχυρότερα σήματα.

Παρακάτω, ακολουθούν τα μοντέλα που διαθέτει η IKUSI με συχνότητα αποκοπής στο κανάλι 48, καθώς και τα κύρια χαρακτηριστικά τους:

SBA-101-C48: 2 είσοδοι UHF

Είσοδοι: 2 x UHF Ch 21-48
Gain: >36 dB
Στάθμη εξόδου (DIN-B, -60dB): 105 dBμV
Βαθμός θορύβου: <5 dB
Βαθμός προστασίας: IP54

SBA-102-C48: VHF/UHF

Είσοδοι: 1 x VHF + 1 x UHF Ch 21-48
Gain: 25 dB UHF, -1 dB BI/FM/DAB/BIII
Στάθμη εξόδου (DIN-B, -60dB): 106 dBμV
Βαθμός θορύβου: <2 dB (UHF), 1 dB (VHF)
Βαθμός προστασίας: IP54

SBA-190-C48: Ενισχυτής ιστού με μίξη SAT IF

Είσοδοι: 1 x UHF Ch 21-48 + 1 x SAT IF
Gain: 35 dB UHF, -2 dB SAT IF
Στάθμη εξόδου (DIN-B, -60dB): 105 dBμV
Βαθμός θορύβου: <2 dB (UHF)
Βαθμός προστασίας: IP54

SBA-103-C48: Θωρακισμένος ενισχυτής Ιστού με DC bypass για ενεργά δίπολα και αυξημένη στάθμη εξόδου

Είσοδοι: 1 x UHF Ch 21-48
Gain: >34 dB UHF
Στάθμη εξόδου (DIN 45004B IMD-60dB) 113 dBμV
Βαθμός θορύβου: <3 dB (UHF)
Βαθμός προστασίας: IP54
Έξοδοι RF τροφοδοτικού: 2

JSBA-103-C48: Θωρακισμένος ενισχυτής Ιστού SBA-103-C48 + Τροφοδοτικό APB-224-M με 2 εξόδους

Είσοδοι: 1 x UHF Ch 21-48
Gain: >34 dB UHF
Στάθμη εξόδου (DIN 45004B IMD-60dB) 113 dBμV
Βαθμός θορύβου: <3 dB (UHF)
Βαθμός προστασίας: IP54
Έξοδοι RF τροφοδοτικού: 2

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Επίγεια Κεραία IKUSI HDTF C48V για τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση

2022-02-08 13:27:40
Technology

Μία βασική κατηγορία προϊόντων της IKUSI είναι οι κεραίες, στις οποίες η εταιρία έχει προσθέσει 2 επιπλέον μοντέλα FlasHD, τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων συχνοτήτων – άνω των 694 MHz (Ch48), οι συγκεκριμένες κεραίες διατηρούν την απολαβή, χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης φίλτρου, καθώς είναι "συντονισμένες" εκ κατασκευής.

Οι εν λόγω επίγειες κεραίες, λαμβάνουν τα κανάλια 21 – 48 (470-694 MHz) για την αποφυγή παρεμβολών από τις συχνότητες που αποδίδονται στη κινητή τηλεφωνία, στα πλαίσια της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης.

Οι κεραίες παρουσιάζουν ονομαστική απολαβή 17 dB, διατηρώντας έτσι την υψηλή απόδοση λήψης των προκατόχων τους , αλλά και τα ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως την ταχύτατη συναρμολόγηση και φυσικά την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

Το μοντέλο HDTF-C48G σε γκρι χρώμα

Πανεύκολη εγκατάσταση

Οι νέες κεραίες της IKUSI, έρχονται πλήρως μονταρισμένες, έτσι – επί της ουσίας – δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια συναρμολόγηση. Για τον πλήρη σχηματισμό, αρκεί να τοποθετήσετε όρθια τη κεραία στο έδαφος, να πατήσετε το μπουτόν στη κορυφή της και να τη πιέσετε ελαφρά προς τα κάτω. Ως δια μαγείας, οι 2 ανακλαστήρες ανοίγουν! Στη συνέχεια, περιστρέφετε το δίπολο μέχρι να ακούσετε ένα «κλικ» και τελειώσατε. Πρόκειται πραγματικά για ένα πανέξυπνο μηχανισμό τελικού σχηματισμού της κεραίας, χωρίς τη χρήση κανενός εργαλείου, με την ελάχιστη προσπάθεια.

Περιστρέφετε το δίπολο μέχρι να ακούσετε ένα «κλικ»

Η στήριξη και η σύσφιξη της κεραίας στον ιστό, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με ένα χέρι, ενώ και η ρύθμιση ανύψωσης κατά +/-40 μοίρες, γίνεται εύκολα επί του ιστού.

Αποκοπή …χωρίς φίλτρο!

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της κεραίας (αλλά και η ειδοποιός διαφορά της σε σχέση με κεραίες άλλων κατασκευαστών), είναι ότι δεν χρησιμοποιεί παθητικό φίλτρο για την αποκοπή των καναλιών πάνω από το κανάλι 48. Τα παθητικά φίλτρα – ως γνωστόν – εκτός από την αποκοπή των ανεπιθύμητων συχνοτήτων, προκαλούν σχετική μείωση της απολαβής κατά 2 dB ή και περισσότερο στο χρήσιμο φάσμα 21-48 των συχνοτήτων που χρειαζόμαστε.

Στη περίπτωση των κεραιών της IKUSI, για την διακοπή της απόκρισης συχνότητας από το κανάλι 48 και άνω, έχει αλλάξει εντελώς η γεωμετρία των στοιχείων της και η κατασκευή της συνολικά. Πρόκειται δηλαδή για μία «συντονισμένη» κεραία, στην οποία η γεωμετρία της αποκόπτει τις συχνότητες του 5G, έτσι δεν χρειάζεται παθητικό φίλτρο και κατ’ επέκταση η απολαβή της παραμένει στα 17 dB.

Απόκριση απολαβής! Το μπλε διάγραμμα αφορά τις κεραίες HDTF-C48V & HDTF-C48G

Χαρακτηριστικά των κεραιών Ikusi HDTF-C48V & HDTF-C48G

• Ισχυρή απόρριψη του LTE, διατηρώντας την απολαβή, χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης φίλτρου.

• Σχεδιασμένη για να αποφεύγει τον κορεσμό του ενεργού εξοπλισμού από σήματα LTE, απόρριψη υψηλότερων συχνοτήτων 694 ή 790 MHz ανάλογα με το μοντέλο.

HDTF-C48V. Η απόκριση συχνότητας κεραίας διακόπτεται στο κανάλι 48.

• Παρέχεται πλήρως συναρμολογημένη.

• Ξεδιπλώστε με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

• Παθητικό συμπαγές δίπολο. Δίεδρος Ανακλαστήρας, όλα τα μέρη από αλουμίνιο.

• Στερεώνεται σε ιστούς 25 έως 50 mm με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης ± 40 °.

• Περίβλημα ABS με βαθμό προστασίας IP55. Εύκολη αποσυναρμολόγηση για γρήγορη σύνδεση ομοαξονικού καλωδίου.

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

IKUSI ONE Compact Amplifier

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Προγραμματίστε τη μονάδα ενίσχυσης IKUSI ONE Compact.

 

Το ONE Compact είναι ένας προγραμματιζόμενος ενισχυτής που φιλτράρει, συνδυάζει, μεταλλάσσει, εξισορροπεί και ενισχύει τα τηλεοπτικά σήματα που λαμβάνονται από μια κεραία.

Κατάλληλο για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, είναι η ιδανική λύση για να διαχειριστεί σήματα διαφορετικών συχνοτήτων και επιπέδων.

Εκτός από τα σήματα UHF, ενισχύονται επίσης τα σήματα FM και VHF.

Η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης κάθε φίλτρου επιτρέπει την προσαρμογή κάθε τηλεοπτικού καναλιού στην ιδανική στάθμη εξόδου, ενώ η δυνατότητα μεταλλαγής παρέχει την πολύ χρήσιμη λειτουργία της μεταλλαγής, μετακινώντας το τηλεοπτικό κανάλι σε διαφορετική συχνότητα από την αρχική.

Το ειδικό σύστημα δειγματοληψίας στάθμης εισόδου για κάθε κανάλι, επιτρέπει την συνεχή αυτόματη εξισορρόπηση των επιπέδων για όλα τα κανάλια εξόδου.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών της σειρά ONE Compact είναι τα ακόλουθα:

 • 32 φίλτρα για επεξεργασία ή μεταλλαγή επίγειων τηλεοπτικών καναλιών.
 • Ενσωματωμένος προενισχυτής και AGC (αυτόματος έλεγχος απολαβής) για την εξίσωση εισερχόμενων σημάτων με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
 • 5 είσοδοι (οι 3 UHF) για να επιλέξετε το καλύτερο σήμα κάθε κεραίας, ακόμα και από την ίδια κατεύθυνση.
 • Φίλτρα 4G και 5G για την ελαχιστοποίηση παρεμβολών από την κινητή τηλεφωνία.
 • Ρυθμιζόμενο στάθμη εξόδου έως και 113 dBμV.

Τεχνικά χαρακτηριστικα: Datasheet_IKUSI_One_Compact_en-v2.pdf

περισσότερα...

IKUSI ONE plus SAT mini HeadEnd Προγραμματιζόμενος ενισχυτής 7 εισόδων

2022-02-08 13:27:40
Technology

Σε αυτή τη παρουσίαση, δοκιμάζουμε το IKUSI ONE+ SAT και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τις εξαιρετικές και αποδοτικές λειτουργίες του.

Καταρχήν, να θυμίσουμε ότι τα ONE+/ONE+ SAT είναι σχεδιασμένα να φιλτράρουν επιλεκτικά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ είναι  κατάλληλοι τόσο για οικιακή χρήση όσο και για κεντρικές εγκαταστάσεις, αποτελούν όμως και ιδανικά mini HeadEnds για τα επίγεια σε μικρά ξενοδοχεία.
Οι εν λόγω ενισχυτές εκτός από τα σήματα UHF, ενισχύουν επίσης και τα σήματα FM και VHF/DAB, ενώ το μοντέλο ONE+ SAT που δοκιμάζουμε εδώ, ενισχύει επίσης και τα δορυφορικά σήματα IF, καθώς και σήματα από μια επιπλέον broadband είσοδο επέκτασης 47-862 MHz για τις περιπτώσεις όπου χρειαζόμαστε και την S band, ώστε να ρυθμίσουμε εκεί τα streams εξόδου από το δορυφορικό HeadEnd και να τα ενισχύσουμε ισοσταθμισμένα μαζί με τα επίγεια streams.

Μία ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα των ενισχυτών ONE+/ONE+ SAT, είναι η μεταλλαγή – μετατροπή των επίγειων καναλιών σε διαφορετική συχνότητα από την αρχική, καθώς και η αυτόματη εξισορρόπηση της στάθμης των καναλιών εξόδου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών ONE+ και ONE+ SAT είναι τα εξής:

 • Λειτουργία LTE 800 4G / LTE 700 5G
 • Δεν απαιτείται εξωτερικός προγραμματιστής, ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον εξοπλισμό
 • Οθόνη OLED για εύκολο προγραμματισμό
 • Αυτόματος προγραμματισμός σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα
 • Μοναδικός στην αγορά με σήμα εξόδου 131 dBμV (IMD3 -36dB)
 • 32 ρυθμιζόμενα φίλτρα UHF με εύρος επεξεργασίας από 1 έως 4 κανάλια το καθένα.
 • Δυνατότητα μετατροπής συχνοτήτων καναλιών.
 • Υπερ-επιλεκτικά ψηφιακά φίλτρα (> 35dB @ 1MHz).
 • Αυτόματος έλεγχος κέρδους.
 • Μεγαλύτερο δυναμικό εύρος εισόδου (λειτουργία και με ασθενέστερα σήματα)
 • Δυνατότητα τροφοδοσίας ενισχυτών ιστού (12V ή 24V)
 • Κλωνοποίηση των ρυθμίσεων με μεταφόρτωση σε κάρτα micro SD.
 • Αναβάθμιση λογισμικού μέσω κάρτας micro SD
 • Κλείδωμα με χρήση κωδικού ασφαλείας.
 • Σύντομα, απομακρυσμένη διαχείριση μέσω WiFi & Ethernet

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

Οι ενισχυτές ONE+/ONE+ SAT, βρίσκονται σε μεταλλικό σασί το οποίο στερεώνεται σε τοίχο, ενώ στην επιφάνεια βρίσκονται μία οθόνη OLED και ένα joystick που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τον προγραμματισμό, καθώς δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον συσκευή όπως πχ ένας προγραμματιστής. Στην άνω πλευρά των ενισχυτών, το ONE+ διαθέτει εισόδους BI-FM, BIII-DAB και 3 εισόδους UHF, ενώ το ONE+ SAT διαθέτει επιπλέον μία είσοδο VHF-UHF/EXT και μία είσοδο SAT-IF.

Στη κάτω πλευρά, το ONE+ SAT διαθέτει 2 εξόδους με τις αντίστοιχες εξόδους Test, εκ των οποίων η έξοδος 1 παρέχει TV+ SAT και η έξοδος 2 μόνο TV, ενώ βρίσκουμε και την υποδοχή Micro SD.

Μενού – Προγραμματισμός

Με την αρχική ενεργοποίηση του ενισχυτή, επιλέγουμε τη χώρα που μας ενδιαφέρει, όπου στη περίπτωσή μας επιλέξαμε Others: EN-B/G-24V. Στη συνέχεια με το joystick προς τα δεξιά, εμφανίζονται οι βασικές επιλογές που είναι οι εξής:

AUTOINSTALL
MANUAL
ADVANCED
STATUS

Αυτόματος προγραμματισμός

Ένα από τα δυνατά σημεία των ενισχυτών ONE+/ONE+ SAT είναι ο γρήγορος αυτόματος προγραμματισμός, καθώς με το μενού AUTOINSTALL, ο αυτόματος προγραμματισμός πραγματοποιείται σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα.
Αφού επιλέξουμε AUTOINSTALL, εμφανίζεται μία ακόμη επιλογή για το φίλτρο LTE που επιθυμούμε μεταξύ LTE1 4G και LTE2 5G ή της πλήρους μπάντας UHF. Ο ενισχυτής σκανάρει την είσοδο BIII και κάθε μία από τις 3 εισόδους UHF, ενώ όταν βρει ενεργό σήμα, αποδίδει ένα φίλτρο σε κάθε RF κανάλι που ανιχνεύει  και εφαρμόζει την μέγιστη ενίσχυση χωρίς παραμόρφωση του σήματος.

Κατά τη δοκιμή του ONE+ SAT, επιλέξαμε LTE1 4G και πολύ γρήγορα είχαμε ένα τέλεια εξισορροπημένο και ενισχυμένο επίγειο φάσμα UHF, ακόμη και για το κανάλι 28 της ΕΡΤ, το οποίο στην Αθήνα είναι χαμηλότερο από το παρακείμενο κανάλι 27 της DIGEA, γεγονός που αποδεικνύει και τη ποιότητα των φίλτρων που διαθέτουν οι ενισχυτές ONE+/ONE+ SAT. Με τη παραπάνω δοκιμή, μπορούμε να υποστηρίξουμε με βεβαιότητα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα καλυφθείτε πλήρως από την αυτόματη ρύθμιση και δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε άλλο.

Μετατροπή συχνοτήτων – Επιλογή MANUAL

Για κάθε ειδικότερη περίπτωση, οι ενισχυτές ONE+/ONE+ SAT μπορούν να πραγματοποιήσουν αλλαγή των συχνοτήτων των επίγειων καναλιών, εύκολα μέσα από το μενού και πιο συγκεκριμένα ως εξής:

Στο μενού MANUAL επιλέγουμε τη μπάντα που επιθυμούμε με το joystick προς τα δεξιά ή προς τα κάτω και στη συνέχεια, πάμε στο κάθε φίλτρο και με διαδοχική κίνηση του joystick προς τα δεξιά, επιλέγουμε το + προκειμένου να αναβοσβήσει. Με πάτημα του joystick προς τα κάτω, εμφανίζεται το κανάλι εισόδου, το κανάλι εξόδου και το εύρος του φίλτρου.

Στις δοκιμές, μεταφέραμε όλα τα κανάλια από το 21 έως και το 54 σε παρακείμενες θέσεις 21-29 και δημιουργήσαμε ένα συνεχόμενο φάσμα, αφήνοντας ελεύθερη όλη την υπόλοιπη μπάντα. Οι μετρήσεις παρέμειναν εξαιρετικές, όπως ήταν και στις αυθεντικές θέσεις των καναλιών. Να αναφέρουμε ότι η χρήση του joystick είναι ιδιαίτερα εύκολη και πολύ σύντομα ο χρήστης εξοικειώνεται με τις ρυθμίσεις  τις οποίες πραγματοποιεί εύκολα και γρήγορα.

Η επιλογή MANUAL, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για όλες τις μπάντες εισόδου. Για τις μπάντες UHF 1-3, εκτός από τα φίλτρα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την τροφοδοσία τυχόν προενισχυτών (Vcc), στη μπάντα BIII μπορούμε εκτός από τα φίλτρα, να ενεργοποιήσουμε το DAB, ενώ στην επιλογή BIII/UHF OUTPUT, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη στάθμη εξόδου μεταξύ 92-117 dBμV, το slope μεταξύ -9 και 0 dB σε βήματα του 1 dB, καθώς και να ενεργοποιήσουμε την μία ή και τις δύο εξόδους του ONE+ SAT.

 • Στη μπάντα BI/FM μπορούμε να ρυθμίσουμε το Gain μεταξύ 10-35 dB ή 0 dB στη θέση OFF.
 • Για την είσοδο EXT μπορούμε να ρυθμίσουμε το Gain μεταξύ 20-40 dB ή 0 dB στη θέση OFF για τις περιπτώσεις όπου τα σήματα αυτής της εισόδου είναι ήδη ενισχυμένα, οπότε το ONE+ χρησιμοποιείται σαν combiner μηδενικής απώλειας.
 • Η απολαβή στα UHF μπορεί να φτάσει και τα 80 db, αφού το ONE+ δέχεται σήματα από 40 έως 100 dbμV.

Δορυφορικές συχνότητες – SAT

Το ONE+ SAT επιτελεί σημαντικό έργο και στη Sat IF μπάντα, καθώς στο μενού MANUAL, μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε το gain μεταξύ 25 – 45 dB, αντιμετωπίζοντας έτσι μεγάλα μήκη καθόδων, ενώ έχουμε και τη δυνατότητα ρύθμισης slope σε -9 dB ή 0 dB. Κατά τις δοκιμές με λήψη ASTRA 19.2 E, οι μετρήσεις μετά από ενίσχυση της Sat IF, ήταν επίσης εξαιρετικές.
Να σημειώσουμε ότι στο SAT μπορούμε να δώσουμε και τις 4 σηματοδοσίες για τις αντίστοιχες 4 πολώσεις της μπάντας Ku ή απλώς να το αφήσουμε στη θέση BYPASS και η τροφοδοσία των LNB να προέρχεται από τον δέκτη.

 

Μενού ADVANCED

Στο συγκεκριμένο μενού, έχουμε κάποιες επιπλέον δυνατότητες και ειδικότερα βρίσκουμε τις επιλογές: DEVICE INFO, SD CARD, UHF PRE-AMP POWER, SMART AMP CONTROL, SECURITY, DEFAULT CONFIG.

Στην επιλογή SD CARD, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναβάθμιση λογισμικού, να φορτώσουμε αρχείο ρυθμίσεων, να αποθηκεύσουμε ρυθμίσεις για back up ή για μεταφορά σε άλλον ενισχυτή, αλλά και να διαγράψουμε αρχεία.

Στην επιλογή UHF PRE-AMP POWER, επιλέγουμε τάση τροφοδοσίας μεταξύ 12-24 V για τυχόν προενισχυτές ή ενεργές κεραίες, ενώ με το SMART AMP CONTROL ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε την αυτόματη ρύθμιση και εξισορρόπηση στάθμης εξόδου.
Με την επιλογή SECURITY εφαρμόζουμε 4ψήφιο pin πρόσβασης στο μενού για περισσότερη ασφάλεια, ενώ με την επιλογή DEFAULT CONFIG, επαναφέρουμε τον ενισχυτή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Μενού STATUS

Στο μενού STATUS, έχουμε μία πλήρη εποπτεία σχετικά με τις ρυθμίσεις που έχουμε πραγματοποιήσει για όλα, όπως πχ τις εισόδους που χρησιμοποιούνται, αλλά και τις ρυθμίσεις των φίλτρων πχ σε περίπτωση που έχουμε αλλάξει συχνότητες καναλιών. Ακόμη, έχουμε πληροφόρηση για τη στάθμη σήματος στις εξόδους που χρησιμοποιούμε (OUT 1,2), την κατάσταση της εισόδου SAT IF, καθώς και όλων των εισόδων.

Συμπεράσματα

Ο ενισχυτής IKUSI ONE+ SAT, αποτελεί ένα mini HeadEnd ρύθμισης και αξιόπιστης βελτιστοποίησης των λήψεων σε όλες τις μπάντες, με δυνατότητα άψογης αυτόματης ρύθμισης της επίγειας λήψης, μετατροπής συχνοτήτων, ρύθμισης Gain, Slope, συμπεριλαμβανομένης και της SAT IF, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ενισχυτή στον οποίο ο τεχνικός μπορεί να βασιστεί με «κλειστά μάτια»!

Info: IKUSI Hellas, τηλ 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

HTI Ένα νέο επαναστατικό HeadEnd για το Hospitality market

2022-02-08 13:27:40
Technology

HTI: Ένα νέο επαναστατικό HeadEnd για το Hospitality market, εντελώς διαφορετικό από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα.

 • Προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη και στις υπηρεσίες που χρειάζεται.
 • Απλό στην εγκατάσταση, τη ρύθμιση, τη διαχείριση και την λειτουργία του
 • Ευέλικτο: μία πλατφόρμα για όλες τις ανάγκες

Τετραπλές universal μονάδες εισόδου – η ίδια μονάδα δέχεται DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2
Έξοδος σε IPTV ή DVB-T ή DVB-C
Πολύ υψηλή πυκνότητα υπηρεσιών: σύνθεση με ύψος μόνο 6U μπορεί να δώσει περισσότερα από 300 δορυφορικά κανάλια

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ikusi.tv/en/technical-support?field_codigo_producto_value=3863#resultados_busqueda

περισσότερα...

IKUSI JSBA103 Νέο σετ Ενισχυτή Ιστού με τροφοδοτικό

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η IKUSI παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο σετ ενισχυτή ιστού με τροφοδοτικό και συγκεκριμένα το JSBA103 που αντικαθιστά το προηγούμενο σετ JSBA100, προσθέτοντας μια σειρά πλεονεκτημάτων.

Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 60 που χρειαζόμαστε τώρα, αλλά είναι ήδη διαθέσιμη και η έκδοση για το κανάλι 48 που χρειάζονται οι άλλες χώρες και θα χρειαστούμε και εμείς σε 2 χρόνια με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα.

Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής:

 • Η στάθμη εξόδου έχει ανέβει από τα 106 dBμV στα 113 dBμV, εξασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει ενδοδιαμόρφωση ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με ισχυρά σήματα.
  Πρακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν ενισχυτής κεντρικής, αφού η στάθμη εξόδου του είναι αντίστοιχη των ενισχυτών της σειράς NBS-600 της Ikusi !
 • Το τροφοδοτικό στο kit έχει αντικατασταθεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αντί για το APB-124 που είχαν τα JSBA100, τα νέα κιτ JSBA-103 έχουν το καλύτερο καινούριο (και ακριβότερο) switching APB-224-M, χωρίς να αυξηθεί η τιμή τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι το APB-224-M μπορεί να εντοιχιστεί και σε τυπικό ηλεκτρολογικό κουτί 80×80 mm.

Ο ενισχυτής SBA-103 υποστηρίζει DC bypass για ενεργές κεραίες, παρέχει τάση +12 VDC και +24 VDC, παρουσιάζει πολύ χαμηλό βαθμό θορύβου, ενώ στεγάζεται σε σκάφος από ζαμάκ με κονέκτορες F. Επίσης, το gain του ενισχυτή ξεπερνά τα 34 dB με εύρος ρύθμισης 0-15 dB.

Το switching τροφοδοτικό APB-224-M έχει μικρό μέγεθος, διαθέτει 2 εξόδους UHF, ενώ δεν χρειάζεται να τρυπηθεί ο τοίχος για τη στερέωση, καθώς διαθέτει ειδική κόλλα για άμεση επιτοίχια προσάρτηση.

Το προϊόν θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο.

Η τιμή λιανικής για το νέο πακέτο ενισχυτή + τροφοδοτικό είναι ίδια με του JSBA100, δηλαδή 28 € + ΦΠΑ, αλλά – όπως μας ενημέρωσε η εταιρία – θα διατίθεται σε προσφορά από τώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου σε τιμή λιανικής 21,60 € + ΦΠΑ.

Info: IKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

Aναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_JSBA-103-C60-C48_en.pdf

περισσότερα...

Quad Transmodulator IKUSI HTI-424 με δυνατότητα IPTV

2022-02-08 13:27:40
HTI

Η Ikusi εμπλουτίζει τη σειρά transmodulators HTI με τη μονάδα 424, η οποία διαθέτει 4 εισόδους από τις οποίες μπορεί να λαμβάνει 4 DVB-T / T2, DVB-S / S2 ή DVB-C multiplex και να τα «μεταμορφώνει» σε 4 κανάλια εξόδου DVB-T ή DVB-C ή σε MPTS/SPTS streams από την Ethernet.

Η μονάδα HTI-424 μπορεί να σχηματίσει ένα πλήρες headend, ενώ μπορεί να συνεργαστεί και με τις μονάδες HTI-404 στην ίδια βάση BACK-500.

Μια μονάδα λειτουργεί ως “master” για να εξασφαλίσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο του headend (απομακρυσμένο ή τοπικό μέσω υπολογιστή), μέσω του IKUNET bus. Επίσης, είναι εφικτή η πρόβλεψη για μελλοντική αύξηση των υπηρεσιών, προκειμένου οι τηλεοράσεις να τις έχουν ήδη στις λίστες τους, αποφεύγοντας την ανάγκη επανασυντονισμού.

Η HTI-424 διαθέτει δύο υποδοχές Common Interface (EN 50221) για αποκρυπτογράφηση των προγραμμάτων, ενώ είναι συμβατή με το software IKUSI HEADEND DISCOVERY, για άμεση ανίχνευση του headend, χωρίς την ανάγκη μετατροπής των ρυθμίσεων του δικτύου.

Οι 4 έξοδοι μπορούν να ρυθμιστούν σε οποιοδήποτε κανάλι της μπάντας εξόδου και όχι κατ’ ανάγκη σε διαδοχικά κανάλια, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, ενώ είναι εφικτή η αποστολή μιας υπηρεσίας βίντεο με πολλές διαφορετικές γλώσσες, χωρίς να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από εκείνο που αντιστοιχεί σε ένα κανάλι RF. Η τηλεόραση δείχνει ένα πρόγραμμα για κάθε γλώσσα, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην χρειάζεται να επιλέξουν τη γλώσσα τους στο τηλεχειριστήριο.

Η μονάδα παρέχει πλήρη έλεγχο multiswitch και σηματοδοσία DiSEqC, ενώ για την σύνδεση με το τοπικό ή απομακρυσμένο δίκτυο, απαιτείται ο αντάπτορας USB-300 -> Ethernet, όπως και στην μονάδα HTI-404.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι είσοδοι μπορούν να είναι 4 ξεχωριστές ή 1 + loop through.

Info: IKUSI HELLAS, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

IKUSI ONE Compact Ενισχυτής προγραμματιζόμενος μέσω Android smartphonet ή tablet

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Το ONE Compact είναι το πρόσφατο μοντέλο προγραμματιζόμενου ενισχυτή της IKUSI, ο οποίος παρέχει μία σειρά πλεονεκτημάτων και χρήσιμων λειτουργιών, όπως φιλτράρισμα, μεταλλαγή, εξισορρόπηση και ενίσχυση τηλεοπτικών σημάτων που λαμβάνονται από κεραία.

Ουσιαστικά πρόκειται για το “μικρό” αδερφάκι του ONE+ που παρουσιάσαμε πρόσφατα με ουσιαστική διαφοροποίηση την χαμηλότερη στάθμη εξόδου και φυσικά την χαμηλότερη τιμή.

Το συγκεκριμένο mini HeadEnd/ενισχυτής είναι κατάλληλο για μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή μικρά/μεσαία ξενοδοχεία, ενώ αποτελεί ιδανική λύση για τη σωστή διαχείριση επίγειων σημάτων διαφορετικών συχνοτήτων και στάθμης.

Εκτός από τα σήματα UHF, το ONE Compact μπορεί επίσης να ενισχύσει σήματα FM και VHF. Η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης κάθε φίλτρου επιτρέπει την προσαρμογή κάθε τηλεοπτικού καναλιού στην ιδανική στάθμη εξόδου, ενώ η δυνατότητα μεταλλαγής παρέχει την πολύ χρήσιμη λειτουργία της μεταφοράς ενός τηλεοπτικού καναλιού σε διαφορετική συχνότητα από την αρχική.
Εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αποτελεί η απομόνωση που προσφέρει από τα άκρα του φάσματος για το κάθε κανάλι, αφού αυτή βρίσκεται στο επίπεδο των 45 dB, μόλις στο 1 MHz από τα άκρα του καναλιού. Το παραπάνω ισχύει και στην ενίσχυση και στην μεταλλαγή και αποτελεί από μόνο του ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Ένα ακόμη ισχυρό πλεονέκτημα το εν λόγω ενισχυτή, είναι το σύστημα «ανάγνωσης ισχύος» το οποίο επιτρέπει την αυτόματη εξισορρόπηση της στάθμης των καναλιών εξόδου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των μονάδων IKUSI ONE Compact είναι τα ακόλουθα:

 • 32 αξιόπιστα φίλτρα για επεξεργασία ή μεταλλαγή επίγειων τηλεοπτικών καναλιών (mux).
 • Ενσωματωμένος προενισχυτής και AGC (αυτόματος έλεγχος απολαβής) για την εξισορρόπηση εισερχόμενων σημάτων με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
 • 5 είσοδοι (οι 3 UHF) για να επιλέξετε το καλύτερο σήμα κάθε κεραίας, ακόμα και από την ίδια κατεύθυνση.
 • Φίλτρα 4G και 5G για την ελαχιστοποίηση παρεμβολών από την κινητή τηλεφωνία.
 • Ρυθμιζόμενη μέγιστη στάθμη εξόδου: 125 (IMD3 -36 dB) και πρακτικά έως και 113 dBμV με όλα τα mux (9) της Αθήνας.
 • Προγραμματισμός με tablet ή smartphone μέσω εφαρμογής Android.

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

Ο ενισχυτής στεγάζεται σε σκάφος διαστάσεων 212 x 159 x 45 mm, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, διαθέτει ενσωματωμένο τροφοδοτικό 100-240 VAC και παρέχει τη βέλτιστη τοπολογία εισόδων-εξόδων ως εξής:
Στην επάνω πλευρά έχουμε 5 εισόδους και συγκεκριμένα BI-FM, BIII-DAB, UHF 1, UHF 2, UHF 3, καθώς και σύνδεση για τη γείωση, ενώ στη κάτω πλευρά βρίσκουμε την είσοδο για το καλώδιο 220V, τη θύρα USB OTG, την έξοδο TV και μία έξοδο test -20 dB.

Σχετικά με τις εισόδους UHF, να αναφέρουμε ότι η πρώτη είσοδος UHF 1 δέχεται τη μπάντα 470-862 MHz, η δεύτερη είσοδος UHF 2 τη μπάντα 470-790 MHz (4G LTE) και η τρίτη είσοδος UHF 3 τη μπάντα 470-694 MHz (5G LTE). Η συγκεκριμένη διευθέτηση διευκολύνει στο μέγιστο την σωστή σύνδεση κεραιών λήψης, ανάλογα με τα κανάλια προς ενίσχυση, αλλά και τους εκάστοτε κανονισμούς συχνοτήτων, αποκλείοντας έτσι την οποιαδήποτε εμφάνιση carriers σε ανεπιθύμητες συχνότητες.

Στη δοκιμή του ενισχυτή, χρησιμοποιήσαμε ενδεικτικά την είσοδο UHF 2 με λειτουργία στη μπάντα 470-790 MHz.   

Προγραμματισμός με smartphone/tablet μέσω App – Δοκιμές

Όπως αναφέραμε, ο ενισχυτής IKUSI One Compact, προγραμματίζεται εύκολα με το αντίστοιχο app “ONE Compact” το οποίο μπορείτε να βρείτε και να εγκαταστήσετε στο Google Play, αρκεί να χρησιμοποιείτε Android 5.0 ή ανώτερο και η συσκευή σας να υποστηρίζει λειτουργία USB OTG, προκειμένου να συνδέσετε τον ενισχυτή με το παρεχόμενο καλώδιο.  Το συγκεκριμένο app περιλαμβάνει στα μενού του και τα ελληνικά.

Με την εκκίνηση της εφαρμογής, η τελευταία αναγνωρίζει άμεσα το ONE Compact και φορτώνει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του ενισχυτή. Ο προγραμματισμός του ενισχυτή με την εν λόγω εφαρμογή, είναι ιδιαίτερα εύκολος και δεν χρειάζονται καν οδηγίες χρήσης, καθώς όλα είναι ξεκάθαρα και ευδιάκριτα.

Η πρώτη επιλογή που βρίσκουμε στην εφαρμογή είναι η «Ρυθμίσεις Καναλιών Εισόδου», με την οποία επιλέγουμε κανάλι εισόδου και κανάλι εξόδου στο οποίο επιθυμούμε να κάνουμε τη μεταφορά. Το λογισμικό επιλέγει πρώτα by default το πρώτο διαθέσιμο κανάλι εξόδου, ανάλογα την μπάντα που έχουμε επιλέξει.
Στην έξοδο μπορούμε να επιλέξουμε το ίδιο κανάλι, οπότε το mini HeadEnd μας κάνει ελεγχόμενη ενίσχυση του mux που έχουμε επιλέξει ή διαφορετικό κανάλι, οπότε κάνουμε μεταλλαγή και ενίσχυση του mux που έχουμε επιλέξει.
Και στις δύο περιπτώσεις το φίλτρο μπορεί να οριστεί με εύρος 8, 16, 24 ή 32 MHz, δηλαδή να ενισχύσει ή να κάνει μεταλλαγή σε 1, 2 3 ή 4 συνεχόμενα κανάλια.

Κατά τις δοκιμές, καταρχήν εφαρμόσαμε απλή ενίσχυση όλων των καναλιών που εκπέμπονται στην Αθήνα χωρίς αλλαγή συχνοτήτων και σε 2η φάση μεταφέραμε όλα τα κανάλια, σε διαδοχικούς διαύλους από το 21 έως το 29, αφήνοντας όλο το υπόλοιπο φάσμα ελεύθερο.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία μεταφοράς των καναλιών, όπως ακριβώς την υλοποιήσαμε, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές στο φάσμα εξόδου !

Προγραμματισμός Ikusi One Compact μέσω Android App

Να αναφέρουμε ότι η ταχύτητα των ρυθμίσεων, είναι υποδειγματική και ιδανική για έναν τεχνικό-εγκαταστάτη!

Να σημειωθεί ακόμη, ότι οι μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε κυμάνθηκαν σε υψηλότατα επίπεδα MER, παρά την έντονη παρέμβαση στη συχνότητα των καναλιών. 

Οι αμέσως επόμενες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

Προ-Ενίσχυση On / Off: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τον προενισχυτή για κάθε είσοδο RF.

Ισχύς Κεραίας: Ενεργοποιεί την τροφοδοσία 12V για τυχόν ενισχυτή ιστού.

Ενίσχυση FM: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την ενίσχυση για τα FM.

Το επόμενο βασικό σετ ρυθμίσεων ονομάζεται «Ρυθμίσεις εξόδου» και αφορούν τη στάθμη και τη κλίση (slope). Η στάθμη εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 93 και 113 dBμV, ενώ η κλίση μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 0 και -9 dB. Όσο περισσότερα κανάλια προστίθενται, τόσο χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη δυνατή στάθμη εξόδου. Να σημειωθεί ότι η στάθμη των καναλιών εξόδου ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με την στάθμη εξόδου που επιλέγουμε, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά ισορροπημένο φάσμα στην έξοδο του ενισχυτή, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια από πλευράς μας!

Σημαντική είναι και η απολαβή του συγκεκριμένου mini HeadEnd. Για να την διαπιστώσουμε εξασθενίσαμε το σήμα εισόδου και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μειώνοντας το σήμα εισόδου ακόμα και στα 27 dBμV, το σήμα εξόδου παρέμενε και για τα 9 mux στη στάθμη των 113 dbμV όπου είχαμε ρυθμίσει την έξοδο, ενώ όλες οι συχνότητες εξακολούθησαν να είναι ισοσταθμισμένες.
Είδαμε δηλαδή πρακτικά ότι η μέγιστη απολαβή του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι τουλάχιστον 85 dB !!!

Αναβάθμιση λογισμικού

Το λογισμικό του ενισχυτή IKUSI ONE Compact, μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί μέσω της εφαρμογής και συγκεκριμένα στην επιλογή  «Αναβάθμιση Λογισμικού» και tap στο ΟΚ.

Υπάρχουν 3 τύποι αναβάθμισης: 1) Συμπεριφορά φίλτρων 2) Σύστημα 3) Λίστα συχνοτήτων για τους οποίους τα αντίστοιχα αρχεία που θα πρέπει να αποθηκεύσετε στο φάκελο Download (Λήψεις) της Android συσκευής σας είναι:

OneCompact_sw_upgrade.bin για τα φίλτρα

OneCompact_mcu_upgrade.bin για το σύστημα

OneCompact_frequencyTable_upgrade.bin για λίστες συχνοτήτων.

Μπορείτε φυσικά να αποθηκεύσετε ένα σετ ρυθμίσεων ή και να φορτώσετε ένα αποθηκευμένο από άλλη εγκατάσταση, με παρόμοια διαδικασία και τις επιλογές Φόρτωση Ρυθμίσεων και Αποθήκευση Ρυθμίσεων.

Όπως μας ενημέρωσε η εταιρία, ο ενισχυτής IKUSI ONE Compact, διατίθεται στην τιμή λιανικής 240 € + ΦΠΑ.

Συμπεράσματα

Το νέο προγραμματιζόμενο mini HeadEnd/ενισχυτής IKUSI ONE Compact, αποτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια του τεχνικού-εγκαταστάτη, καθώς προγραμματίζεται πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω Android App, ενώ τα φίλτρα του προσφέρουν πολύ ισχυρή απομόνωση. Επίσης, το One Compact επιτυγχάνει υψηλή στάθμη εξόδου σε όλα τα κανάλια ανεξάρτητα από τις διαφορές που έχουν στην είσοδο, δεν αλλοιώνει το MER, εξισορροπεί τέλεια το φάσμα των καναλιών, προσφέρει δυνατότητα μεταλλαγής καναλιών κι όλα αυτά σε προσιτή τιμή ! 

Info: IKUSI Hellas, τηλ 210 9852935, www.ikusi.gr

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

IKUSI ONE plus και ONE plus SAT Προγραμματιζόμενοι multiband ενισχυτές

2022-02-08 13:27:40
Technology

Από την Ikusi, έχουμε 2 νέα μοντέλα προγραμματιζόμενων multiband ενισχυτών, τα ONE+ και ONE+ SAT, τα οποία παρέχουν πλειάδα δυνατοτήτων στη ρύθμιση, επεξεργασία και διανομή επίγειων καναλιών, αλλά και δορυφορικών σημάτων IF.

Οι ONE+ / ONE+SAT είναι σχεδιασμένοι να φιλτράρουν επιλεκτικά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ είναι  κατάλληλοι τόσο για οικιακή χρήση όσο και για κεντρικές εγκαταστάσεις. Οι εν λόγω ενισχυτές εκτός από τα σήματα UHF, ενισχύουν επίσης και τα σήματα FM και VHF, ενώ το μοντέλο ONE + SAT ενισχύει επίσης και τα δορυφορικά σήματα IF, καθώς και σήματα από μια επιπλέον είσοδο επέκτασης VHF/UHF.

Η μεμονωμένη ρύθμιση κάθε φίλτρου επιτρέπει την προσαρμογή τους στις συγκεκριμένες καταστάσεις κάθε τηλεοπτικού καναλιού, ενώ μία σημαντική δυνατότητα είναι η μετατροπή καναλιών σε διαφορετική συχνότητα από την αρχική. Επίσης, οι ενισχυτές πραγματοποιούν αυτόματη εξισορρόπησης της στάθμης των καναλιών εξόδου.

Από πλευράς εισόδων το ONE+ διαθέτει: BI-FM, BIII-DAB και 3 εισόδους UHF, ενώ το ONE+SAT διαθέτει επιπλέον μία είσοδο VHF-UHF/EXT και μία είσοδο SAT-IF.

Με το μπουτόν ελέγχου στη πρόσοψη και τη βοήθεια της OLED οθόνης, πραγματοποιείται ο προγραμματισμός. Με το μενού AUTOINSTALL, ο αυτόματος προγραμματισμός πραγματοποιείται σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα. Ο ενισχυτής σκανάρει την είσοδο BIII και κάθε μία από τις 3 εισόδους UHF, ενώ όταν βρει ενεργό σήμα, αποδίδει ένα φίλτρο σε κάθε RF κανάλι που ανιχνεύει  και εφαρμόζει την μέγιστη ενίσχυση χωρίς παραμόρφωση του σήματος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών ONE+ και ONE+ SAT είναι τα εξής:

 • Λειτουργία LTE 800 4G / LTE 700 5G
 • Δεν απαιτείται εξωτερικός προγραμματιστής, ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον εξοπλισμό
 • Οθόνη OLED για εύκολο προγραμματισμό
 • Αυτόματος προγραμματισμός σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα
 • Μοναδικός στην αγορά με σήμα εξόδου 131 dBμV (IMD3 -36dB)
 • 32 ρυθμιζόμενα φίλτρα UHF με εύρος επεξεργασίας από 1 έως 4 κανάλια το καθένα.
 • Δυνατότητα μετατροπής συχνοτήτων καναλιών.
 • Υπερ-επιλεκτικά ψηφιακά φίλτρα (> 35dB @ 1MHz).
 • Αυτόματος έλεγχος κέρδους.
 • Μεγαλύτερο δυναμικό εύρος εισόδου (λειτουργία και με ασθενέστερα σήματα)
 • Δυνατότητα τροφοδοσίας ενισχυτών ιστού (12V ή 24V)
 • Κλωνοποίηση των ρυθμίσεων με μεταφόρτωση σε κάρτα microSD.
 • Αναβάθμιση λογισμικού μέσω κάρτας microSD
 • Κλείδωμα με χρήση κωδικού ασφαλείας.
 • Σύντομα, απομακρυσμένη διαχείριση μέσω WiFi & Ethernet

Info: IKUSI Hellas, τηλ 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση: Επαγγελματικές Ευρωπαϊκές μονάδες σε σχέση με τις φθηνές compact συσκευές από την Άπω Ανατολή

2022-06-27 23:09:14
Technology

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πραγματικότητα μια εισβολή compact συσκευών από την Άπω Ανατολή, σε μια σειρά εφαρμογών που στην πραγματικότητα απαιτούν οπωσδήποτε επαγγελματικό εξοπλισμό με άριστη ποιότητα προϊόντων, αξιόπιστη κατασκευή, κορυφαία χαρακτηριστικά, ώστε να αποδώσουν σωστά στο δίκτυο και να παρέχουν υψηλή διαθεσιμότητα των υπηρεσιών που απαιτούνται.
Οι compact αυτές συσκευές που αφορούν transmodulators, regenerators, modulators κλπ, διατίθενται στην αγορά σε τιμές ελαφρώς χαμηλότερες από τις επαγγελματικές μονάδες, υστερούν όμως σε όλα τα επίπεδα από αυτές και υστερούν σοβαρά. Το αποτέλεσμα είναι δυσαρεστημένοι τελικοί πελάτες, ιδιαίτερα σε μεγάλες μονάδες και σοβαρά ξενοδοχεία.

Ακόμα και μία πρώτη οπτική προσέγγιση αυτών των compact συσκευών, καταδεικνύει την χαμηλή ποιότητα κατασκευής, το πολύ μικρό μέγεθος & βάρος, το ανύπαρκτο φινίρισμα.
Εάν ανοίξουμε τη συσκευή, ένα έμπειρο μάτι ηλεκτρονικού διαπιστώνει αμέσως την οικονομία που έχει γίνει στα υλικά και την γενικότερη φτώχεια της κατασκευής, ενώ η μελέτη των χαρακτηριστικών αποδεικνύει την σοβαρή υστέρηση των προδιαγραφών.
Τα αποτελέσματα είναι ακόμα χειρότερα εάν κάνουμε μετρήσεις των συσκευών, μια που τις 9 στις 10 φορές οι μετρήσεις δίνουν υποδεέστερες τιμές από τις τυπικές προδιαγραφές των φυλλαδίων.
Η πραγματικότητα είναι πως η όλη κατασκευή τους είναι συνήθως ίδια με την ποιότητα κατασκευής των πάμφθηνων οικιακών δεκτών. Αυτή είναι και η αληθινή αξία τους, παρά το γεγονός πως η τιμή τους είναι πολύ μεγαλύτερη – με απλά λόγια δεν είναι “τίμια” προϊόντα.

Μία ακόμα πρόσφατη μόδα είναι η παρουσίαση τέτοιων συσκευών όχι με το πραγματικό τους όνομα, αλλά με το όνομα μιας Ευρωπαϊκής εταιρείας. Πρόκειται για συσκευές με τα ίδια ακριβώς ελαττώματα των προϊόντων της Άπω Ανατολής – γεγονός φυσιολογικό αφού πρόκειται για τις ίδιες συσκευές αλλά με Ευρωπαϊκό όνομα – στις οποίες όμως το made in China συνήθως είναι σβησμένο ή κρυμμένο.

Οι πραγματικές made in EU επαγγελματικές συσκευές έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στη κατασκευή τους, αφού και η Ευρωπαϊκή φιλοσοφία σχεδίασης, κατασκευής & χρήσης είναι εντελώς διαφορετική από την κινέζικη. Αυτό φαίνεται ακόμα και οπτικά ή με την αφή, ενώ η μελέτη των χαρακτηριστικών τους και ακόμα καλύτερα οι μετρήσεις μας δίνουν την πραγματική εικόνα.

Οι μονάδες ClassA που παράγει η IKUSI, αλλά και όλες οι επαγγελματικές & ημιεπαγγελματικές μονάδες της εταιρείας (σειρά διαμορφωτών MAC, σειρά mini HeadEnd ONE, σειρά SZB κλπ), έχουν αναπτυχθεί/σχεδιαστεί στα εργαστήρια έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας στο San Sebastian της Ισπανίας και έχουν κατασκευαστεί στην πιο σύγχρονη/κορυφαία γραμμή παραγωγής της Ευρώπης. Ακόμα και το quality control, το πέρασμα των firmware, τα stress tests, αλλά και η συσκευασία γίνονται εντελώς αυτοματοποιημένα χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινων χεριών.
Όλα αυτά εξασφαλίζουν στιβαρή κατασκευή, απόλυτη συμφωνία των μονάδων με τις υψηλές προδιαγραφές των χαρακτηριστικών τους και ελαχιστοποίηση των προβλημάτων, δίνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό failure rate σε όλα τα προϊόντα, δηλαδή πραγματική αξιοπιστία.

Συμπερασματικά:
Αν σκεφτούμε να χρησιμοποιήσουμε φτηνές compact κατασκευές για να εξοικονομήσουμε κόστος, πριν το αποφασίσουμε καλό θα είναι να ελέγξουμε την πραγματική προέλευση των προϊόντων, τις προδιαγραφές τους, αλλά και την αξιοπιστία τους. Ανεξάρτητα από το Ευρωπαϊκό ή όχι όνομα που γράφουν, η διαφορά είναι εμφανής και θα την εντοπίσουμε εύκολα.
Οι επαγγελματικές μονάδες της IKUSI το “φωνάζουν” πως είναι σοβαρά Ευρωπαϊκά προϊόντα και με μελέτη των χαρακτηριστικών ή με λίγες μετρήσεις το διαπιστώνουμε εύκολα.
Είναι ο ορισμός της έννοιας “τίμια” προϊόντα, αφού η προσιτή τιμή τους είναι στην πραγματικότητα πολύ χαμηλή για την κορυφαία ποιότητα τους.
Επιπλέον: Όλες οι συνθέσεις επαγγελματικών πακέτων της IKUSI περιλαμβάνουν μόνο επαγγελματικά προϊόντα, σχεδιασμένα & κατασκευασμένα στην Ευρώπη από την IKUSI, ενώ οι τιμές των πακέτων αυτού του καταλόγου είναι ακόμα χαμηλότερες από το άθροισμα των τιμών των ξεχωριστών προϊόντων, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ καλή εικόνα του συντελεστή ποιότητας/τιμής.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να πάρουμε υπ’ όψη μας την πραγματική προστιθέμενη αξία μέσω της ουσιαστικής τεχνικής υποστήριξης που παρέχει η IKUSI Hellas.

Τέλος, πριν αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε, ας δούμε άλλη μια φορά την συνολική τιμή ενός συστήματος που αποτελείται από φτηνιάρικα κινέζικα προϊόντα, σε σχέση με τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές των σοβαρών επαγγελματικών πακέτων της IKUSI.
Είναι πολύ πιθανό να εκπλαγούμε ή να διαπιστώσουμε πως η ελάχιστη διαφορά τιμής δεν δικαιολογεί το “γκρέμισμα” της ποιότητας & της αξιοπιστίας.

περισσότερα...

Νέα γκάμα από CATV taps και splitter εσωτερικού χώρου 5 έως 1000 MHz από την IKUSI

2022-02-08 13:27:40
Technology
 • Πλαίσιο Zamak με υψηλής ποιότητας θωράκιση
 • Τρύπες για στερέωση σε τοίχο
 • Εγκαταστάσεις γείωσης

 

Info: IKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

Aναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_CATV_Taps_and_Splitters_en.pdf

περισσότερα...

Νέα γκάμα ομοαξονικών καλωδίων Euroclass Dca από την IKUSI

2022-02-08 13:27:40
Technology

Καλώδια με υψηλότερο πλέξιμο:

 • Βελτιώθηκε η στεφάνη
 • Εξωτερικό περίβλημα LSZH

Καλώδια με παχύτερο εσωτερικό αγωγό:

 • Η ηλεκτρική διάδοση του σήματος βελτιώθηκε
 • Υψηλότερη ανθεκτικότητα

 

Info: IKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

Aναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_Coaxial_Cables_Dca_v1.2_en.pdf

περισσότερα...

Νέα γκάμα splitters εσωτερικού χώρου με πλήρη θωράκιση 5 έως 2400 MHz της σειράς DAU από την IKUS

2022-02-08 13:27:40
Technology

Παθητικά στοιχεία γρήγορης σύνδεσης για διανομή σημάτων DTT και SAT:

 • Θωρακισμένα splitters 2, 3, 4, 5, 6 και 8 εξόδων
 • Γρήγορη και ασφαλής σύνδεση χωρίς την ανάγκη συνδέσμων
 • Χαμηλή απώλεια εισαγωγής
 • Πλαίσιο Ζamak υψηλής ποιότητας
 • Εγκαταστάσεις γείωσης

 

Info: IKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

Aναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_Splitters_DAU_en.pdf

περισσότερα...

Νέα γκάμα taps εσωτερικού χώρου με πλήρη θωράκιση 5 έως 2400 MHz της σειράς UDB από την IKUS

2022-02-08 13:27:40
Technology

Παθητικά στοιχεία γρήγορης σύνδεσης:

 • Θωρακισμένα κατευθυντικά tap-offs 1, 2, 4, 6 και 8 εξόδων
 • Γρήγορη και ασφαλής σύνδεση χωρίς την ανάγκη συνδέσμων
 • Χαμηλή απώλεια εισαγωγής
 • Πλαίσιο Zamak με θωράκιση υψηλής ποιότητας
 • Εγκαταστάσεις γείωσης

 

Info: IKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

Aναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_Taps_UDB_en.pdf

περισσότερα...

Νέα γκάμα καλωδίων UTP Dca CPR Εuroclass από την IKUSI

2022-02-08 13:27:40
Technology

CT6-CUD:

 • Καλώδιο CAT6 UTP
 • Αγωγός CCA
 • Περίβλημα χωρίς αλογόνα (LSZH)
 • Dca CPR Euroclass
 • Συσκευασία κουτιού έλξης 305 m

CT6-CAD:

 • Καλώδιο CAT6 UTP
 • Αγωγός CCA
 • Περίβλημα χωρίς αλογόνα (LSZH)
 • Dca CPR Euroclass
 • Συσκευασία κουτιού έλξης 305 m

CT6A-CUD:

 • Καλώδιο CAT6 UTP
 • Αγωγός CCA
 • Περίβλημα χωρίς αλογόνα (LSZH)
 • Dca CPR Euroclass
 • Συσκευασία κουτιού έλξης 305 m

 

Info: IKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

Aναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_UTP_Cables_UTP_CT6_Dca_en.pdf

περισσότερα...

IKUSI Τροφοδοτικά micro της σειράς APB

2022-02-08 13:27:40
Technology

Τα νέα μοντέλα τροφοδοτικών "micro" тης σειράς APB με εναλλαγή λειτουργίας για ενισχυτές ιστού SBA, APB-112-M και APB-224-M της IKUSI, έχουν ικρότερο μέγεθος με επίγεια και δορυφορική είσοδο.

Βασικά χαρακτηριστικά της σειράς APB-M:

 • Το μικρότερο μέγεθος στην αγορά.
 • Επιτρέπει την εγκατάσταση σε οποιοδήποτε κουτί διακλάδωσης.
 • Βέλτιστη κατανάλωση ισχύος. Λειτουργία διακόπτη χαμηλής ισχύος.
 • Συναρμολόγηση χωρίς εργαλεία.
 • Υποδοχή εισόδου 1RF + θύρα εξόδου DC / 1 ή 2 θύρες εξόδου RF.

 

Πώς λειτουργεί το APB-112-M:

Όταν ο δορυφορικός δέκτης του χρήστη είναι απενεργοποιημένος ή σε κατάσταση αναμονής, η τροφοδοσία του APB-112-M η λειτουργεί κανονικά, παρέχοντας + 12V τάση για τον προ-ενισχυτή ιστού (προσοχή, και για το συνδεδεμένο LNB).

Όταν ο δορυφορικός δέκτης ενεργοποιηθεί, το APB-112-M τίθεται αυτόματα σε κατάσταση αναμονής και αφήνει να περάσουν τα σήματα τάσης/τόνου που προέρχονται από το δέκτη, έτσι ώστε το LNB καθώς και ο προ-ενισχυτής ιστού να τροφοδοτούνται από τον δορυφορικό δέκτη.

 

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Datasheet_APB-M_power_supply_en.pdf

περισσότερα...

stand alone πολυδιακόπτες από την IKUSI

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η νέα σειρά πολυδιακοπτών stand alone (ακτινωτής σύνδεσης) με όνομα SM-xxxx, περιλαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα της προηγούμενης σειράς και μερικές ακόμα σημαντικές βελτιώσεις.

Μια από τις βασικές βελτιώσεις της νέας σειράς, αφορά την απολαβή των πολυδιακοπτών στα δορυφορικά και τα επίγεια σήματα: Η εσωτερική ενίσχυση των σημάτων είναι τόση, όση και η συνολική εξασθένηση.
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο, ώστε στην κάθε έξοδο να έχουμε όσο σήμα θα είχαμε αν επρόκειτο για ατομική εγκατάσταση.
Δηλαδή ο πολυδιακόπτης κάνει τη δουλειά του με ένα “ουδέτερο” τρόπο, παρέχοντας σε κάθε έξοδο σήμα αντίστοιχο με αυτό που παίρνει στην είσοδο, προστατεύοντας την εγκατάσταση από πιθανή ενδοδιαμόρφωση. Φυσικά και στις δορυφορικές εισόδους, αλλά και στην επίγεια, υπάρχουν οι σχετικοί εξασθενητές που θα μας επιτρέψουν την ρυθμιστική παρέμβαση που ίσως χρειαστεί.
Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια συνολική απλοποίηση της εγκατάστασης.

Μια ακόμα βελτίωση αφορά την δυνατότητα να διαχειριστεί σωστά τις προτεραιότητες επιλογής δορυφόρου για τις ελληνικές πλατφόρμες NOVA & OTE TV.
Είναι γνωστό το σχετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολυδιακόπτες της αγοράς και το οποίο είναι λυμένο στη νέα σειρά πολυδιακοπτών.

Η σειρά SM διαθέτει πολυδιακόπτες με 4+1 ή 8+1 ή 16+1 εισόδους.
Οι έξοδοι μπορεί να είναι 4 ή 8 ή 12 ή 16 αντίστοιχα, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο την οποιαδήποτε επιλογή μπορεί να χρειαστεί μια τυπική εγκατάσταση.
Η ονομασία των μοντέλων αντιστοιχεί με απλό τρόπο τον αριθμό των εισόδων και των εξόδων - πχ ο πολυδιακόπτης για δύο δορυφόρους & επίγεια με 12 εξόδους, ονομάζεται SM- 0912.
Τα μοντέλα των 8 & 16 εισόδων (για 2 ή 4 δορυφόρους), χρειάζονται εντολές DiSEqC 2.0 για την σωστή επιλογή όλων των πολώσεων από όλους τους δορυφόρους.

Αναφέροντας όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια σειρά επώνυμων & αξιόπιστων προϊόντων με άριστα χαρακτηριστικά, σε πολύ προσιτή τιμή – χαμηλότερη ακόμα και από ανώνυμα προϊόντα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: IKUSI Hellas Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 2109852935, info@ikusi.gr

περισσότερα...

cascade πολυδιακόπτες από την IKUSI

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η νέα σειρά πολυδιακοπτών διαδοχικής σύνδεσης (cascade) με το γενικό όνομα SMC- xxxx, οι οποία περιλαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα της προηγούμενης σειράς και μερικές ακόμα ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις.

Μια από τις βασικές βελτιώσεις της νέας σειράς, αφορά την απολαβή των πολυδιακοπτών στα δορυφορικά και τα επίγεια σήματα: Η εσωτερική ενίσχυση των σημάτων είναι τόση, όση και η συνολική εξασθένηση.
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο, ώστε στην κάθε έξοδο να έχουμε όσο σήμα θα είχαμε αν επρόκειτο για ατομική εγκατάσταση.
Δηλαδή ο πολυδιακόπτης κάνει τη δουλειά του με ένα “ουδέτερο” τρόπο, παρέχοντας σε κάθε έξοδο σήμα αντίστοιχο με αυτό που παίρνει στην είσοδο, προστατεύοντας την εγκατάσταση από πιθανή ενδοδιαμόρφωση.

Φυσικά και στις δορυφορικές εισόδους, αλλά και στην επίγεια, υπάρχουν οι σχετικοί ρυθμιστές εξασθένησης και κλίσης καμπύλης, που θα μας επιτρέψουν την ρυθμιστική παρέμβαση που ίσως χρειαστεί για την άριστη λειτουργία της εγκατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια συνολική απλοποίηση της εγκατάστασης, μια που σε όλους τους ορόφους τοποθετούνται ίδια μοντέλα πολυδιακοπτών, με τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων να εστιάζονται μόνο στον αριθμό των δορυφόρων που θα συνδέσουμε και τον αριθμό εξόδων που απαιτούνται σε κάθε όροφο.

Μια ακόμα βελτίωση αφορά την δυνατότητα να διαχειριστεί σωστά τις προτεραιότητες επιλογής δορυφόρου για τις ελληνικές πλατφόρμες NOVA & OTE TV.
Είναι γνωστό το σχετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολυδιακόπτες της αγοράς και το οποίο είναι λυμένο στη νέα σειρά πολυδιακοπτών.

Η σειρά SMC διαθέτει πολυδιακόπτες με 4+1 ή 8+1 ή 16+1 εισόδους.
Οι έξοδοι μπορεί να είναι 4 ή 8 ή 16 αντίστοιχα, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο την οποιαδήποτε επιλογή μπορεί να χρειαστεί μια τυπική εγκατάσταση.
Η ονομασία των μοντέλων αντιστοιχεί με απλό τρόπο τον αριθμό των εισόδων και των εξόδων - πχ ο πολυδιακόπτης για δύο δορυφόρους & επίγεια με 16 εξόδους, ονομάζεται SMC-0916.
Τα μοντέλα των 8 & 16 εισόδων (για 2 ή 4 δορυφόρους), χρειάζονται εντολές DiSEqC 2.0 για την σωστή επιλογή όλων των πολώσεων από όλους τους δορυφόρους.

Αναφέροντας όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια σειρά επώνυμων & αξιόπιστων προϊόντων με άριστα χαρακτηριστικά, σε πολύ προσιτή τιμή – χαμηλότερη ακόμα και από ανώνυμα προϊόντα, άγνωστης
προέλευσης και αμφίβολης ποιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: IKUSI Hellas Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 2109852935, info@ikusi.gr

περισσότερα...

ClassA επαγγελματική σειρά Ikusi ΗΤΙ Headend

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Με την έλευση των επαγγελματικών quad transmodulators HTI-404 και HTI-424 της Ikusi, προέκυψε η νέα ClassA επαγγελματική σειρά ΗΤΙ Headends, η οποία απευθύνεται στα ξενοδοχεία μεσαίου επιπέδου και δυναμικότητας, αποτελώντας μία επαγγελματική λύση με ευρωπαϊκό σχεδιασμό και υλοποίηση, σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.
Δοκιμάσαμε ένα
bundle της συγκεκριμένης σειράς, ανακαλύψαμε τις δυνατότητές του και σας μεταφέρουμε τα συμπεράσματά μας!

Καταρχήν, να αναφέρουμε ότι οι βασικές μονάδες που διαμορφώνουν τη συγκεκριμένη σειρά, είναι τα quad transmodulators HTI-404 και HTI-424, τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με το τροφοδοτικό PSU-150, τη βάση BACK-500, ενώ σε περίπτωση ανάγκης ενίσχυσης, εμπλέκεται και ο broadband ενισχυτής HTA-125. Ας δούμε όμως τις μονάδες αναλυτικότερα

HTI-404

Η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει 4 εισόδους από τις οποίες λαμβάνει 4 DVB-T/T2, DVB-S/S2 ή DVB-C transponders και τα μετατρέπει σε 4 DVB-T ή DVB-C κανάλια εξόδου.

HTI-424

Η μονάδα HTI-424 παρέχει ότι και η 404, ενώ επιπλέον διαθέτει θύρα Ethernet, 2 υποδοχές Common Interface για αποκρυπτογράφηση καναλιών, ενώ από πλευράς σημάτων εξόδου, παρέχει επιπλέον και IPTV streams Multicast/Unicast.

Κοινές δυνατότητες των HTI-404 & 424

Εύκολη ανίχνευση με PC: Οι μονάδες είναι συμβατές με το software IKUSI HEADEND DISCOVERY, το οποίο επιτρέπει την ανίχνευση του headend χωρίς την ανάγκη μετατροπής των ρυθμίσεων δικτύου του εκάστοτε PC διαχείρισης.
Ρύθμιση καναλιών εξόδου: Τα 4 multiplex εξόδου κάθε μονάδας, μπορούν να ρυθμιστούν ελεύθερα σε όλη τη μπάντα εξόδου και όχι κατ’ ανάγκη διαδοχικά – όπως συμβαίνει σε αρκετές άλλες περιπτώσεις – επιτρέποντας στον εγκαταστάτη να δημιουργήσει ακριβώς το φάσμα που επιθυμεί.
Πολύγλωσσα κανάλια: Τα κανάλια που εκπέμπουν με πολλές γλώσσες (πχ Euronews), είναι εφικτό να ρυθμίζονται σαν διαφορετικά προγράμματα για κάθε γλώσσα, καταλαμβάνοντας το χώρο ενός καναλιού RF, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη επιλογής γλώσσας σε μία τηλεόραση ξενοδοχείου, η οποία πιθανόν να δυσκολεύει τον εκάστοτε χρήστη.
Έλεγχος πολυδιακόπτη: Οι μονάδες παρέχουν σηματοδοσία DiSEqC για πλήρη έλεγχο ενός multiswitch της κεντρικής εγκατάστασης.
Λήψη Multistream: Τόσο το HTI-404, όσο και το HTI-424 μπορούν να λαμβάνουν τα κανάλια multistream, προσθέτοντας έτσι περίπου 200 επιπλέον κανάλια στην δυνατότητα προσφοράς λήψεων.
Υποδοχή USB: Με τη χρήση ενός USB to Ethernet αντάπτορα, όπως το USB-300 που προτείνει η Ikusi, η εκάστοτε master μονάδα, επικοινωνεί με PC, ενώ ο έλεγχος επιτυγχάνεται με Web Interface, είτε με τη βοήθεια του Ikusi Headend Discovery, είτε απ’ ευθείας με την IP του headend.
DVB RF IN/OUT: Και οι δύο μονάδες διαθέτουν είσοδο και έξοδο RF, προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν με γέφυρες F (παρέχονται) για την ενοποίηση του τελικού συνολικού φάσματος.
Λειτουργία Master/Slave: Η κάθε μονάδα μπορεί να λειτουργήσει τόσο σαν master, όσο και σαν slave σε ένα headend HTI, όπως θα δούμε παρακάτω.
Πρόβλεψη για μελλοντικά κανάλια: Με τις εν λόγω μονάδες, μπορούμε να προβλέψουμε τη χρήση μελλοντικών καναλιών, προκειμένου οι τηλεοράσεις να τις έχουν ήδη στη λίστα τους κι έτσι να αποφευχθεί ο επανασυντονισμός τους.
Απομακρυσμένος έλεγχος: Η όποια δημιουργία ή τροποποίηση ρυθμίσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί κάποιος τεχνικός στη τοποθεσία του headend.

Βάση BACK-500

Η κάθε βάση δέχεται μέχρι 5 μονάδες, ενώ διαθέτει και μία αποσπώμενη μικρή πλακέτα για την ενιαία επικοινωνία USB των μονάδων. Τοποθετώντας τη USB bridge αντίστροφα, μπορούμε να συνδέσουμε 2 βάσεις και να διατηρήσουμε την ενιαία επικοινωνία USB. Να αναφέρουμε ότι τοποθετώντας τις μονάδες στη βάση, η τροφοδοσία τους επιτυγχάνεται αυτόματα, έτσι δεν χρειάζονται επιπλέον γέφυρες τροφοδοσίας. Στο Slot 1 τοποθετείται το τροφοδοτικό PSU-150, στο Slot 2, τοποθετείται η Master μονάδα, ενώ στο τελευταίο slot – εφόσον υπάρχει ανάγκη – μπορεί να τοποθετηθεί ο broadband ενισχυτής HTA-125.
Η βάση BACK-500 μπορεί να εγκατασταθεί σε τοίχο ή σε rack.

Broadband ενισχυτής HTA-125

Η μονάδα ενισχυτή HTA-125 ενισχύει το σήμα εξόδου του headend με δυνατότητα στάθμης μεγαλύτερης από 120 dBμV (IMD2 -60dB, EN 50083-3). Ο ενισχυτής διαθέτει έξοδο test -30 dB, καθώς και μία επιπλέον είσοδο επέκτασης με gain 6 dB και μπάντα εισόδου 47 – 862 MHz για σύζευξη σήματος από ένα άλλο headend.

Δοκιμή-Έλεγχος – Ρυθμίσεις – Δοκιμές

Με το software Ikusi Headend Discovery, ανιχνεύουμε άμεσα τη master μονάδα του Headend και πατώντας Configure, ανοίγει ο Web browser με το web interface. Στο παράθυρο που εμφανίζεται στην αρχή, βλέπουμε όλες τις μονάδες που είναι συνδεδεμένες, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε register κάνοντας κλικ στο Add, τις μονάδες εκτός της master.

Στη περίπτωσή μας, χρησιμοποιήσαμε 2 μονάδες HTI-404, όπου κάναμε register την δεύτερη που είχαμε τοποθετήσει στο slot 3. Στη συνέχεια συνδέσαμε επίγειες και δορυφορικές παροχές σήματος από τους δορυφόρους Eutelsat 5 West A και Astra 19.2E, προκειμένου να δοκιμάσουμε κανάλια multistream και ελεύθερα HD.

Στις εισόδους του master hti-404 δώσαμε επίγειο σήμα, στις 3 πρώτες εισόδους του δεύτερου hti-404 δώσαμε σήμα από τις 5W και στην τελευταία από τις 19.2 E. Να αναφέρουμε ότι υποστηρίζεται παροχή σήματος τόσο από multiswitch μέχρι 4 δορυφόρους, όσο και από αυτόνομα LNB.

Στο web interface, βλέπουμε τις βασικές επιλογές Headend, Modules Configuration, TV Services Configuration, Firmware Management, Language και Exit.

Στις γενικές ρυθμίσεις στη διαδρομή Headend -> General Configuration μπορούμε να εισαγάγουμε διάφορα στοιχεία, όπως την ονομασία του headend, την τοποθεσία, τον τρόπο δικτυακής πρόσβασης (DHCP ή σταθερή IP), τη χώρα, αλλά και να πάρουμε backup των ρυθμίσεων μας.

Στη συνέχεια, η πρώτη μας μέριμνα, είναι να σετάρουμε τις εισόδους των μονάδων, δηλαδή το είδος του σήματος και τα στοιχεία συντονισμού. Να σημειωθεί ότι για τα δορυφορικά σήματα, αρκεί η συχνότητα και η πόλωση, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται το symbol rate και το FEC. Ανάλογα με το κεραιοσύστημα που έχουμε εγκαταστήσει, πραγματοποιούμε τις κατάλληλες επιλογές για multiswitch και LNB.

Όπως αναφέραμε, για τις ανάγκες της παρουσίασης, στο Slot 2 (Master), δώσαμε επίγειο σήμα και στις 4 εισόδους, ωστόσο είναι εφικτός και ο συνδυασμός επίγειου και δορυφορικού. Με κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι, τροποποιούμε τα εκάστοτε στοιχεία, έτσι επιλέξαμε DVB-T/T2 και τις συχνότητες 474, 626, 546 και 666 MHz με bandwidth πάντα 8 MHz. Με την ολοκλήρωση κάθε τροποποίησης, κλικάρουμε το εικονίδιο Save και σε ελάχιστο χρόνο – εφόσον έχουμε επαρκές σήμα – βλέπουμε μπάρες σήματος και την ένδειξη Locked με πράσινο.

Στη συνέχεια, ασχοληθήκαμε με τα δορυφορικά σήματα της δεύτερης μονάδας hti-404 και ειδικότερα με τα multistream κανάλια από τις 5 μοίρες δυτικά. Στη πρώτη είσοδο επιλέξαμε DVB-S/S2, Eutelsat 5 West A (5.0W) V 9750, συχνότητα 11179, ενώ ακριβώς από κάτω στις προχωρημένες παραμέτρους (Advanced Parameters), επιλέξαμε PLS Mode: Gold Code, Scrambling ID: 131070 και το Stream ID 4, προκειμένου να «κατεβάσουμε» τα ιταλικά κανάλια RAI PREMIUM, RAI YOYO, RAI 4, RAI GULP, RAI MOVIE και RAI 1 HD. Με Save εμφανίστηκε κανονικά η ένδειξη Locked και οι μπάρες σήματος. Αντίστοιχα, στη δεύτερη είσοδο επιλέξαμε τα ίδια στοιχεία, αλλά με Steam ID: 5 για τα κανάλια RAI 2 HD, RAI 3 HD και RAI SPORT +HD, ενώ στη τρίτη είσοδο επιλέξαμε τη συχνότητα 11013 V με PLS Mode: Gold Code, Scrambling ID: 131070 και Stream ID 2 για κανάλια επίσης της RAI, όπως το RAI 5 και άλλα. Στη τελευταία είσοδο, δώσαμε σήμα από Astra – 19.2 E και συγκεκριμένα έναν ενδεικτικό transponder με HD κανάλια, προκειμένου να συμπληρώσουμε επαρκώς όλο το lineup καναλιών για τη δοκιμή.

Έξοδοι DVBT

Στη διαδρομή Modules Configuration -> Outputs, επιλέγουμε DVB-T ή C, τυχόν εξασθένηση μέχρι 15 dB και στη συνέχεια ενεργοποιούμε μία μία τις εξόδους, ενώ ταυτόχρονα, θέτουμε και τη συχνότητα εξόδου του κάθε multiplex. Να σημειώσουμε ότι οι έξοδοι μπορούν να ρυθμιστούν οπουδήποτε στη μπάντα εξόδου και όχι κατ’ ανάγκη διαδοχικά. Στη δοκιμή θέσαμε τις εξόδους 474, 490, 506, 522, 538, 554, 570 και 586 MHz, δηλαδή στα κανάλια 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33 και 35. Οι προχωρημένες παράμετροι είναι παρούσες και σε αυτή τη περίπτωση, παρέχοντας τη δυνατότητα να ορίσουμε ακριβώς τα multiplex που επιθυμούμε με ρύθμιση για όλα τα στοιχεία και συγκεκριμένα ONID, TSID, OFDM Mode, Bandwidth, Guard interval, Constellation και Code Rate. Οι default ρυθμίσεις, προσφέρουν το μέγιστο εύρος ζώνης για κάθε multiplex και κατ’ επέκταση τον μεγαλύτερο αριθμό καναλιών. Στο 99% των περιπτώσεων, οι default ρυθμίσεις αρκούν, καθώς δεν πρόκειται για εκπομπή, αλλά για καλωδιακή διανομή.

Αντιστοίχιση καναλιών ανά multiplex εξόδου

Η τελική ρύθμιση για το headend, επιτυγχάνεται με την αντιστοίχιση των καναλιών που λαμβάνουμε ανά multiplex εξόδου. Με τα 2 HTI-404 – όπως αναφέραμε –  έχουμε στη διάθεσή μας 8 multiplex DVB-T, ενώ τα κανάλια της κάθε μονάδας, μπορούν να δρομολογηθούν στα 4 multiplex εξόδου της ίδιας μονάδας.

Στη διαδρομή TV Services Configuration -> RF Services Configuration, επιλέγουμε καταρχήν το Slot 2 (Master), όπου βλέπουμε όλα τα κανάλια που λαμβάνουμε στην κάθε είσοδο σε άσπρο φόντο. Με το βελάκι δεξιά, επιλέγουμε αριθμό εξόδου (1-4) και αυτόματα το εκάστοτε κανάλι αποκτά γκρι φόντο. Καθώς αντιστοιχούμε κανάλια, παρακολουθούμε και τις μπάρες στο επάνω μέρος, οι οποίες μας δείχνουν τη πληρότητα του κάθε multiplex, ενώ σε περίπτωση overflow, βλέπουμε κόκκινη ειδοποίηση στο επάνω μέρος του web interface και ταυτόχρονα έχουμε και όλες τις αριθμητικές παραμέτρους σε ποσοστό % και σε bitrate, όταν περνάμε το ποντίκι επάνω από την μπάρα πληρότητας της κάθε εξόδου.

Στο τέλος, εάν κάνουμε κλικ στο Service Listing, έχουμε πλήρη λίστα με όλα τα κανάλια που έχουμε ρυθμίσει να παρέχονται στην έξοδο.

Προετοιμασία μελλοντικών καναλιών

Μία εξαιρετική δυνατότητα του HTI headend, είναι η εκ των προτέρων προετοιμασία μελλοντικών καναλιών, προκειμένου να μην χρειάζεται επανασυντονισμός των τηλεοράσεων.  Στους πίνακες εξόδου κάθε Slot, κάνοντας κλικ στο + του μαύρου header κάθε εξόδου, μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ Create Empty Service (default), Select an input service και Create a custom input service, όπου στην τελευταία ορίζουμε είσοδο, SID εισόδου, έξοδο και όνομα καναλιού. Το Service ID μπορούμε να το αλλάξουμε και εκ των υστέρων.

Συμπεράσματα

Το headend που σχηματίστηκε από τις 2 μονάδες HTI-404 λειτούργησε άψογα, ενώ το Web Interface ήταν άμεσο και εύκολο στη ρύθμιση, με αποτέλεσμα τα multiplex εξόδου – σε οποιαδήποτε συχνότητα το καθένα – να μας δώσουν ένα ποιοτικό φάσμα, άκρως κατάλληλο για διανομή, το οποίο βέβαια σε περίπτωση ανάγκης, μπορεί να ενισχυθεί και από τον HTA-125 broadband amplifier. Η τοποθέτηση των μονάδων στη βάση BACK-500 πραγματοποιείται τάχιστα, ενώ η δυνατότητα χρήσης 2 βάσεων, μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις μονάδες με τον ίδιο ενιαίο τρόπο ελέγχου μέσω web interface.

Info: IKUSI HELLAS, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

miniHeadEnds της σειράς ONE

2022-02-08 13:27:40
Technology

Είναι διαθέσιμοι και στην Ελλάδα οι νέοι ενισχυτές – mini-HeadEnds της σειράς ONE.
Η νέα σειρά απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες πολυκατοικίες, ενώ δίνει λύσεις και σε μικρά ή μεσαία ξενοδοχεία.

Η βασική λειτουργία της αφορά την ισοστάθμιση των επίγειων σημάτων από μία, δύο ή τρεις επίγειες κεραίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και την δυνατότητα ενίσχυσης σημάτων SatIF από δορυφορικές κεραίες, αλλά και από διαμορφωτές στην μπάντα S.

Έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και εφαρμογές σε όλες τις χώρες που βρίσκονται στη διάρκεια της μετάβασης από την αναλογική τηλεόραση στην ψηφιακή και αναμένεται να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία στην Ελλάδα, με τις πολύ μεγάλες ιδιομορφίες στη μορφολογία του εδάφους, αλλά και την αναρχία που επικρατεί στις εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών.
Η νέα σειρά ήρθε για να δώσει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Η δουλειά που κάνουν αυτά τα mini-HeadEnds είναι απλή:
Διαθέτουν:
3 ανεξάρτητες εισόδους στα UHF.
10 προγραμματιζόμενα φίλτρα με μεγάλη αποκοπή, που μπορούν να μοιραστούν σε μία, σε δύο ή σε όλες τις εισόδους UHF.

Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα ισορροπημένη-ισοσταθμισμένη έξοδος, όπου τα χαμηλά κανάλια ενισχύονται περισσότερο από τα ισχυρά – έτσι στην έξοδο του ενισχυτή όλα τα σήματα είναι ίσα μεταξύ τους.
Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα κανάλι που να ξεχωρίζει από τα άλλα και να δημιουργεί ενδοδιαμόρφωση.
Δηλαδή και τα χαμηλότερα κανάλια που έφταναν χαμηλότερα σε όλες τις πρίζες, τώρα θα είναι στην ίδια στάθμη με τα άλλα.
Δηλαδή θα λύσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι τώρα στις περισσότερες πολυκατοικίες και οι κάτοικοι θα δουν καλύτερα και τα αναλογικά εκτός από τα ψηφιακά …

Τα νέα αυτά μοντέλα της σειράς ONE είναι ήδη διαθέσιμα σε 3 μοντέλα:
- ONE 118 με μέγιστη απολαβή 55 db & στάθμη εξόδου 118 dbμV για τις μικρές και μεσαίες πολυκατοικίες.
- ONE 123 με μέγιστη απολαβή 61 db & στάθμη εξόδου 123 dbμV για τις μεγάλες πολυκατοικίες και τα μικρά/μεσαία ξενοδοχεία.
- ONE SAT με μέγιστη απολαβή 55 db & στάθμη εξόδου 118 dbμV, με πρόσθετη είσοδο για την SatIF για ειδικές περιπτώσεις, βίλλες κλπ.

Η ρύθμιση αυτών των μονάδων είναι εξαιρετικά εύκολη και όλες οι αναφορές συναδέλφων που τεστάρισαν τις νέες μονάδες, είναι εξαιρετικά θετικές και όσο αφορά ην ευκολία ρύθμισης και όσο αφορά την απόδοση των μονάδων στο δύσκολο έργο της ισοστάθμισης των καναλιών σε περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη
Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε τη ρύθμιση χειροκίνητα κανάλι – κανάλι, έχουμε όμως και την επιλογή της αυτόματης ισοστάθμισης, η οποία λειτουργεί ικανοποιητικότατα.
Διαθέτουν λειτουργία AGC ενώ φυσικά οι ρυθμίσεις προστατεύονται από κωδικό εγκαταστάτη για να μην μπορεί να επέμβει αναρμόδιος …
Οι ρυθμίσεις μπορούν να μεταφερθούν από τη μία μονάδα στην άλλη.
Όλα τα μοντέλα εκτός από τις 3 εισόδους UHF, διαθέτουν  εισόδους VHF & BI/FM.
Τα ONE-123 & ONE-SAT διαθέτουν και μία πρόσθετη είσοδο χωρίς φίλτρα που καλύπτει όλες τις μπάντες, για την εύκολη προσθήκη διαμορφωτών κλπ στην μπάντα S.

Τέλος, εκτός από τα άριστα χαρακτηριστικά τους, τα νέα mini-HeadEnds διαθέτουν ένα πρωτοποριακό και ελκυστικό design το οποίο δηλώνει στους τελικούς πελάτες ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προϊόν, σε εντελώς άλλο - ανώτερο - επίπεδο από αυτό των απλών ενισχυτών κεντρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες : IKUSI Hellas Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 210 9852935, info@ikusi.gr

περισσότερα...

QRA 110 η καρδιά των Gap Fillers με Echo Canceller

2022-02-08 13:27:40
Technology

Το QRA-110 είναι η έξυπνη μονάδα που κατασκεύασε η IKUSI για να ολοκληρώσει τις λύσεις που προσφέρει στην αγορά σε ψηφιακούς αναμεταδότες μικρής και μεσαίας ισχύος.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη του γνωστού ψηφιακού μεταλλάκτη TPC-110 στον οποίο έχουν ενσωματωθεί κυκλώματα που μπορούν (με τον έλεγχο της χρονικής καθυστέρησης) να απομονώσουν την ανάδραση του μεταλλάκτη από την επιστροφή στην είσοδό του εκπεμπόμενου στην ίδια συχνότητα σήματος.

Δηλαδή μπορούμε να έχουμε κεραία λήψης και κεραία εκπομπής στον ίδιο ιστό και έτσι να κάνουμε εκπομπή και λήψη στο ίδιο κανάλι χωρίς ανάδραση του σήματος, μια που το Echo Canceller QRA-110 μπορεί να ξεχωρίσει στην είσοδο το σήμα της πηγής από το δικό του σήμα εκπομπής στο ίδιο κανάλι και χρησιμοποιώντας μόνο το σήμα της πηγής, να μας δώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Είναι η ιδανική λύση για την επεξεργασία του σήματος που πρέπει να αναμεταδώσουμε, όταν τα streams δεν βρίσκονται σε δορυφόρο και στην πραγματικότητα είναι η μοναδική λύση για να αναμεταδώσουμε τα περιφερειακά κανάλια στην επίσημη συχνότητα του allotment και με χαρακτηριστικά ίδια με αυτά της λήψης.

Το Echo Canceller QRA-110 αποτελεί την βάση πάνω στην οποία έχουν οικοδομηθεί όλα τα έτοιμα πακέτα για Gap Fillers των σειρών IKUGaF-EC καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της ψηφιακής αναμετάδοσης σε όσα επίγεια streams χρειαζόμαστε και σε όση ισχύ απαιτεί η κάθε περιοχή.

 

Η επεξεργασία του σήματος γίνεται με διπλό μεταλλάκτη μέσω IF (down & up conversion), όπου το διπλό SAW filter κυριολεκτικά εξαφανίζει τα σήματα δίπλα από το κανάλι που μας ενδιαφέρει, όσο ισχυρά και αν είναι αυτά. Προσφέρει απομόνωση μεγαλύτερη από 70 db σε απόσταση 1,25 MHz από το όριο του καναλιού, δηλαδή πάνω στη φέρουσα ήχου του προηγούμενου αναλογικού καναλιού ή στη φέρουσα εικόνας του επόμενου αναλογικού καναλιού.
Η
συχνότητα εισόδου/εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε κανάλι της μπάντας των UHF.
Η νέα μονάδα διαθέτει AGC με εξαιρετικό εύρος, παρέχοντας σταθερή στάθμη εξόδου, για οποιαδήποτε διακύμανση του σήματος εισόδου από 40 έως 80 dbμV.
Προσφέρει Image rejection > 70 db και η μέγιστη επιτρεπόμενη σχέση echo/σήματος είναι 10 db.

Για περισσότερες πληροφορίες: IKUSI Hellas, Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 2109852935, info@ikusi.gr


περισσότερα...

IKUSI IKUhot – Headends με Class A – HTI transmodulators

2022-02-08 13:27:40
HTI

Με βάση τα Ikusi επαγγελματικά quad transmodulators Class A – HTI-404/424, τα νέα headends IKUhot διαθέτουν universal εισόδους και universal εξόδους, με αποτέλεσμα να μπορούν να δέχονται στην είσοδο τους δορυφορικά ή επίγεια ή καλωδιακά ψηφιακά κανάλια (streams) DVBS/S2DVBT/T2 και DVBC, παρέχοντας στην έξοδο όλα τα κανάλια, διαμορφωμένα σε IPTV ή DVB-C ή DVBT.

Τα IKUhot περιλαμβάνουν την τεχνολογία pool, σύμφωνα με την οποία στην κάθε μία από τις τέσσερις εξόδους της κάθε μονάδας, μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε κανάλια από τις τέσσερις εισόδους. Τα νέα επίγεια streams αποδίδονται στην έξοδο του συστήματος σε IPTV ή RF από 47 έως 862 MHz – σε οποιαδήποτε κανάλια και όχι υποχρεωτικά σε συνεχόμενα, ενώ έχουν δυνατότητα πλήρους επεξεργασίας πινάκων, έτσι ώστε μετά από αλλαγή περιεχομένου στην είσοδο να μην απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοράσεων. Επίσης, τα εν λόγω headends διαθέτουν δύο CI τα οποία αποκωδικοποιούν τα σήματα και από τις τέσσερις εισόδους (τεχνολογία pool) και είναι συμβατά με την αποκωδικοποίηση της ΕΡΤ και της Digea από τις 3ο Εast με ένα μόνο ProCAM BISS.

Τα IKUhot διαχειρίζονται ακόμη και τα  “δύσκολα” multistream κανάλια, ενώ διαθέτουν εσωτερική διασύνδεση μεταξύ τους, η οποία παρέχει την δυνατότητα όχι απλά να διαχειριστούμε από μακριά την κάθε μονάδα, αλλά ολόκληρο το headend σαν μία ενιαία οντότητα.

Να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις των παραπάνω headends, είναι συμβατές με το software “IKUSI HEADEND DISCOVERY”, το οποίο επιτρέπει την ανίχνευση των modules του headend χωρίς να χρειάζεται η τροποποίηση των παραμέτρων του δικτύου του υπολογιστή.

Τα πακέτα IKUhot διατίθενται σε πολυάριθμες εκδόσεις, ανάλογα με τον αριθμό των transmodulators που χρησιμοποιούνται, τη προσθήκη HTA-125 Broadband Amplifier, καθώς και την δυνατότητα εξόδου IPTV.

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

ikusiflow το νέο επαναστατικό HeadEnd για το Hospitality market

2022-02-08 13:27:40
Technology

ikusiflow: ένα νέο επαναστατικό HeadEnd για το Hospitality market, εντελώς διαφορετικό από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα.
- προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη και στις υπηρεσίες που χρειάζεται.
- απλό στην εγκατάσταση, τη ρύθμιση, τη διαχείριση και την λειτουργία του
- ευέλικτο: μία πλατφόρμα για όλες τις ανάγκες
- διαμόρφωση συστήματος οδηγημένη από το περιεχόμενο
- προστασία DRM όπου απαιτείται

Διπλές και Τετραπλές universal μονάδες εισόδου – η ίδια μονάδα δέχεται DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2
Τετραπλές Hi-Definition μονάδες διαμόρφωσης HDMI
Έξοδος σε IPTV ή DVB-T ή DVB-C (εναλλακτικά ή ταυτόχρονα)
Πολύ υψηλή πυκνότητα υπηρεσιών: σύνθεση με ύψος μόνο 4U μπορεί να δώσει περισσότερα από 100 δορυφορικά κανάλια

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ikusi.tv/en/products/ikusi-flow

περισσότερα...

ikusiflow και οι μονάδες του νέου HeadEnd της IKUSI

2022-02-08 13:27:40
Technology

Το ikusiflow είναι ένα τεχνολογικά ιδιαίτερα προηγμένο επαγγελματικό HeadEnd το οποίο δέχεται στις εισόδους του οποιαδήποτε μορφή σήματος εισόδου και παρέχει στην έξοδό του σήμα IPTV ή DVB-T ή DVB-C ή όλα αυτά ταυτόχρονα.

Οι μονάδες του συστήματος είναι universal – δηλαδή η ίδια μονάδα καλύπτει τις ανάγκες για οποιοδήποτε σύστημα μετάδοσης, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα licenses, ρυθμίσεις κλπ.
Για παράδειγμα η μονάδα FLOW IN, δέχεται στην είσοδό της οποιοδήποτε σήμα, είναι αυτό είναι δορυφορικό DVB-S/S2, είτε επίγειο DVB-T/T2, είτε καλωδιακό DVB-C/C2 και το επεξεργάζεται χωρίς να απαιτεί οποιαδήποτε ειδική ρύθμιση ή άδεια χρήσης.

Οι επιμέρους μονάδες του ikusiflow είναι:

 1. FLOW IN – διπλή universal μονάδα εισόδου
 2. FLOW SEC – διπλή μονάδα αποκωδικοποίησης
 3. FLOW ENC – τετραπλή μονάδα διαμόρφωσης HDMI
 4. FLOW OUT – τετραπλή μονάδα εξόδου DVB-T/C
 5. FLOW HUB – μονάδα ελέγχου
 6. FLOW BASE – βάση, Ethernet switch, πολυδιακόπτης κλπ
 7. FLOW PSU – μονάδα τροφοδοσίας
 8. FLOW COVER – πρόσοψη & ψύξη του συστήματος

περισσότερα...

Κάτοπτρο Ikusi RPA120 Ku Offset με βάση AZ EL

2022-02-08 13:27:40
Technology

Ένα κάτοπτρο διαμέτρου 1,20μ είναι πάντα μία καλή λύση για ενισχυμένες λήψεις, ενώ η χρήση του μπορεί να αφορά ιδιώτες, επιχειρήσεις, κεντρικές εγκαταστάσεις και αρκετές άλλες περιπτώσεις. Το RPA-120 της IKUSI ανήκει στην κατηγορία των παραβολικών κατόπτρων με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό για συστήματα λήψης single και multi-user. Διαθέτοντας ιδανικά χαρακτηριστικά λήψης και υψηλής ποιότητας κατασκευή, η δορυφορική κεραία RPA-120 επιτρέπει λήψη υψηλού επιπέδου για συστήματα HDTV, αλλά και UHD.

Το συγκεκριμένο κάτοπτρο χαρακτηρίζεται από υψηλή σταθερότητα, αξιόπιστη λήψη και μεγάλη διάρκεια ζωής, διαθέτει ανακλαστήρα από γαλβανισμένο ατσάλι με επίστρωση πούδρας πολυεστέρα και στιβαρή βάση AZ/EL από γαλβανισμένο ατσάλι. Επίσης, το RPA-120 διατίθεται σε ατομική συσκευασία, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι πραγματικά αξιόλογα.

Καταρχήν, η πραγματική διάμετρος είναι 1245 x 1348 mm, ενώ η απολαβή φθάνει τα 42,4 dB @ 12,75 GHz. Η επίστρωση του ανακλαστήρα είναι από γκρι πολυεστέρα, δέχεται LNB με feed 40 mm, ενώ ο ιστός εδάφους πρέπει να έχει διάμετρο μεταξύ 40 ~ 60 mm. Το υλικό του ανακλαστήρα είναι γαλβανισμένο ατσάλι και το συνολικό βάρος ανέρχεται στα 13,30 kg.

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη σειρά, διαθέτει και κάτοπτρα διαμέτρων 80 εκ και 1μ.

περισσότερα...

Device Manager για το ikusiflow

2022-02-08 13:27:40
Technology

Ο Device Manager της IKUSI είναι μια νέα εφαρμογή ενσωματωμένη στο ikusiflow, η οποία χωρίς εξωτερικό hardware προσφέρει κεντρική διαχείριση του περιεχομένου και των συσκευών στο δίκτυο IPTV, επιτρέποντας:

 • Να δημιουργηθούν διαφορετικές λίστες, προσφέροντας τη δυνατότητα αποστολής ομάδων καναλιών σε συσκευές είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Επιτρέπει την διαφορετική ρύθμιση των διαθέσιμων καναλιών σε κάθε μία από τις τηλεοράσεις.
 • Το περιεχόμενο που θα αναπαραχθεί σε κάθε συσκευή προβολής (ή στους κοινόχρηστους χώρους πολλαπλών οθονών), μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά με απομακρυσμένο πρόσβαση, επιτρέποντας την διαχείριση και τον έλεγχο των καναλιών που προβάλλονται σε κάθε τηλεόραση.
 • Οι τηλεοράσεις από τους κύριους κατασκευαστές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν και ο ήχος να είναι ελεγχόμενος ή απενεργοποιημένος.
  Ο κατάλογος των διαθέσιμων υπηρεσιών μπορεί να διατεθεί σε ομάδες ή μεμονωμένες τηλεοράσεις και τα κανάλια μπορούν να αλλάξουν από απόσταση.
  Στη διαχείριση φαίνεται ανά πάσα στιγμή η κατάσταση της τηλεόρασης (σε σύνδεση με το δίκτυο ή όχι, ανοικτή ή κλειστή, ήχος ενεργός ή κλειστός, κλπ), αλλά και ποιο κανάλι παίζει.

 

Ο Device Manager της IKUSI είναι συμβατός με όλα τα IPTV ξενοδοχειακά smart TV μοντέλα των βασικών εργοστασίων τηλεόρασης: LG, Philips, Samsung, ενώ με εξωτερικό IPTV STB γίνεται συμβατός με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο τηλεόρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες: IKUSI Hellas, Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 2109852935, info@ikusi.gr και στο εμπορικό δίκτυο της εταιρείας.

περισσότερα...

Ενισχυτής διαμερίσματος IKUSI ATP190 C60 TV SAT 472400 MHz

2022-02-08 13:27:40
Technology

Πολλές φορές απαιτείται η ενίσχυση των επίγειων ή/και των δορυφορικών σημάτων που καταλήγουν στους δέκτες μας

Ο ενισχυτής ATP190-C60 της IKUSI λειτουργεί σε ευρεία ζώνη (47-2400 MHz), διαθέτει ενσωματωμένο τροφοδοτικό (100~240 VAC, 50/60 Hz) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των σημάτων TV & SAT σε μικρού μεγέθους εγκαταστάσεις.

Ο ενισχυτής διαθέτει μία είσοδο και μία έξοδο, ενώ στεγάζεται σε μοντέρνο θωρακισμένο πλαστικό περίβλημα, με δυνατότητα επιτοίχιας στήριξης μέσω έξυπνης βάσης.

Το εύρος συχνοτήτων TV είναι 47~790 MHz και SAT: 950~2400 MHz, ενώ έχουμε και αξιόλογη απολαβή TV: 8~18 dB και SAT: >22 dB, με αποτέλεσμα ο ενισχυτής να μπορεί να αποδώσει στάθμη εξόδου TV: 106 dBuV (IM3 -60dB, DIN 45004B) και SAT: 112 dBuV (IMD3 -35dB, EN 50083-3).

Σχετικά με τη διέλευση DC, έχουμε μέγιστο ρεύμα 500 mA και κατανάλωση ισχύος μικρότερη των 3 W, ενώ και οι βαθμοί θορύβου κυμαίνονται σε αξιόλογες τιμές μικρότερες των 5 dB για TV και 6 dB για SAT.

Οι διαστάσεις του ενισχυτή είναι 135 x 70 x 30 mm, ενώ διαθέτει Πιστοποίηση CE.

Info: IKUSI HELLAS, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες – ένα άρθρο που λύνει πολλές απορίες

2022-02-08 13:27:40
Technology

Ακούμε πολύ συχνά πλέον σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, πως ένα ξενοδοχείο αναβαθμίζει το σύστημα του σε IPTV και προσθέτει νέες υπηρεσίες, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχουμε ακόμη μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον προσδιορισμό των εννοιών και ποια πλεονεκτήματα μπορούμε να έχουμε εφαρμόζοντας την τεχνολογία IPTV.

Ένας ξενοδόχος δεν μπορεί στην πραγματικότητα να προσδιορίσει τι ακριβώς παραπάνω θα πάρει αν μεταπηδήσει στη νέα τεχνολογία – απλά έχει δει σε άλλα ξενοδοχεία την τηλεόραση να είναι το κέντρο επικοινωνίας και διασκέδασης για τον πελάτη και θέλει να κάνει το ίδιο στη δική του επιχείρηση.
Είναι ίσως λογικό, αφού πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία που εξελίσσεται ταχύτατα και εφαρμόζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας προσπαθήσαμε να δείξουμε στο άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για την κλασσική λύση σε RF.

Το άρθρο είναι διαθέσιμο στην Τεχνική Βιβλιοθήκη στην ενότητα IPTV, VoD και υπηρεσίες

Τα βασικά σημεία που εστιάζει το άρθρο είναι:

1. Η τηλεόραση στα ξενοδοχεία δεν προορίζεται πλέον μόνο για τη θέαση καναλιών.
Μια απλή TV με STB ή μια σύγχρονη ξενοδοχειακή Smart TV με ενσωματωμένο STB, είναι ουσιαστικά ένας δικτυακός υπολογιστής που έχει άλλες 100 χρήσεις …

2. Τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα σύστημα IPTV (HeadEnd, δίκτυο, middleware, τηλεοράσεις) και ποιες οι προδιαγραφές για όλα αυτά τα μέρη.

3. Τι είναι το middleware – αυτό το λιγότερο γνωστό μέρος μιας λύσης IPTV? Γιατί είναι απαραίτητο?

4. Διαφορετικά είδη middleware – οι βασικές ομάδες και οι εναλλακτικές επιλογές. Οι κορυφαίες λύσεις από την Entertainment Solutions.

5. Ποια είναι η σημερινή εικόνα για την χρήση της τηλεόρασης στα ξενοδοχεία.

6. Πότε και γιατί ένα ξενοδοχείο πρέπει να επιλέξει την λύση IPTV αντί για τις κλασσικές διανομές σε DVB-T ή DVB-C.

 

περισσότερα...

Η δημιουργία του info channel από το MAC Converter

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

Όλοι οι μοντέρνοι αυτόνομοι ψηφιακοί διαμορφωτές της IKUSI της σειράς MAC (MAC Home, MAC Home HD & MAC HD), αλλά και τα επαγγελματικά μοντέλα MHD-201 & MHD-202 από την σειρά ClassA, παρέχουν τη δυνατότητα παραγωγής ενός info channel από ένα USB stick.

Τα "μικρά" μοντέλα (MAC Home και MAC Home HD) δίνουν στην έξοδο τους ή το κανάλι εισόδου ή το info channel, ενώ όλα τα “μεγάλα” μοντέλα (MAC HD, MHD-201 & MHD-202) παρέχουν ταυτόχρονα και το/τα κανάλια εισόδου και το info channel.

Για τη δημιουργία του info channel η IKUSI παρέχει δωρεάν το πρόγραμμα MAC Converter.

Το ζητούμενο από ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι να διαθέτει ένα πολύ απλό και εύχρηστο menu ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο κάθε χρήστης, να παρέχει παράλληλα πλούσιο multimedia περιεχόμενο κατάλληλο για την σωστή προβολή της επιχείρησης και να μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα, έτσι ώστε χωρίς κόπο ο χρήστης να αλλάζει το περιεχόμενο του info channel όσο τακτικά χρειάζεται. 

Το πρόγραμμα MAC Converter υπηρετεί ακριβώς αυτούς τους στόχους.
Με εντελώς απλές και κατανοητές επιλογές, δημιουργεί ένα τελικό αρχείο TS, χρησιμοποιώντας multimedia περιεχόμενο από αρχεία video, εικόνες και αρχεία ήχου για μουσική επένδυση.

Τα αρχεία video είναι το πιο εντυπωσιακό περιεχόμενο για να συμπεριλάβουμε στο info channel, όμως και οι εικόνες προσφέρουν πολύ καλές εναλλακτικές, ενώ παράλληλα είναι χρήσιμες για την εισαγωγή μηνυμάτων κειμένου, αφού για τους απλούς χρήστες είναι πολύ ευκολότερο να προσθέσουν κείμενο σε φωτογραφίες παρά σε video.

Αποθηκεύουμε το αρχείο με την κατάληξη .ts που δημιουργείται από το πρόγραμμα MAC Converter στο σκληρό μας δίσκο και από εκεί το αντιγράφουμε σε ένα USB stick.
Τοποθετούμε το USB stick στην είσοδο USB του διαμορφωτή μας και αμέσως ξεκινά η αναπαραγωγή του περιεχομένου.
Τόσο απλά!!!

Το πρόγραμμα MAC Converter στην αγγλική έκδοση, είναι διαθέσιμο στoν σύνδεσμο, στο τέλος του άρθρου.

Στον ίδο σύνδεσμο θα βρείτε και ένα 4σέλιδο έντυπο "Converter mac installer guide" που περιλαμβάνει λίγα λόγια και μεγάλες φωτογραφίες με απλές οδηγίες για τη χρήση αυτού του προγράμματος και ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΡΜΑ να διαβαστεί πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση του προγράμματος.

Παρακάτω αναφέρουμε συνηθισμένα λάθη που γίνονται συνήθως από τους χρήστες, όταν δεν έχουν διαβάσει τις οδηγίες:

1. Το σύστημα αρχείων στο USB stick πρέπει να είναι το κλασσικό & universal FAT32 και ΟΧΙ κάποιο άλλο σύστημα αρχείων.

2. Το πρόγραμμα αποθηκεύει το αρχείο με το όνομα "video-final.ts". Αυτό το όνομα ΔΕΝ επιτρέπεται να αλλάξει.

3. Εάν ο διαμορφωτής που χρησιμοποιούμε είναι SD (MAC Home), θα πρέπει να επιλέξουμε δημιουργία αρχείου SD και ΟΧΙ HD.
Για όλα τα άλλα μοντέλα που είναι HD (MAC Home HD, MAC HD, MHD-201 & MHD-202), μπορούμε να επιλέξουμε είτε SD, είτε HD, ανάλογα με την ποιότητα που θέλουμε να έχει το info channel. Αν το πρωτότυπο υλικό μας (video, φωτογραφίες κλπ) είναι καλής ποιότητας, συνίσταται η επιλογή HD, αφού το τελικό αποτέλεσμα είναι ποιοτικά άριστο.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε: 210 9852935, support@ikusi.gr

Κέντρο Τεχνικής Υποστήριξης της IKUSI: https://www.ikusi.tv/en/technical-support

Για τη λήψη του προγράμματος MAC Converter στην τελευταία του έκδοση και τη σχετική τεκμηρίωση, μεταβείτε στον σύνδεσμο

περισσότερα...

Επαγγελματικές λύσεις με ανεξάρτητες θωρακισμένες μονάδες ή compact κατασκευές?

2022-06-27 22:59:47
Technology

Όλα τα προϊόντα ClassA της IKUSI και οι επαγγελματικές συνθέσεις HTI & Flow που προτείνονται από την IKUSI Hellas και προβάλλονται από τους τιμοκαταλόγους επαγγελματικών πακέτων για ξενοδοχεία, αφορούν ανεξάρτητες θωρακισμένες μονάδες για την κάθε υπηρεσία και ξεχωριστή μονάδα τροφοδοτικού, με όσα πλεονεκτήματα σημαίνει κάτι τέτοιο (απόλυτη ηλεκτρομαγνητική θωράκιση μεταξύ των μονάδων, καλύτερη ψύξη και πολλά ακόμα).

Στην πραγματικότητα μια τέτοια σύνθεση δεν έχει καμία σχέση κοστολογικά, αλλά και από πλευράς απόδοσης με λύσεις compact – δηλαδή ένα κουτί με αθωράκιστες μεταξύ τους πλακέτες.
Οι λύσεις compact μπορεί να έχουν ίσως ελαφρώς χαμηλότερο κοστολόγιο, αλλά έχουν επίσης πολύ χαμηλότερες προδιαγραφές απόδοσης και διάρκειας ζωής, απευθυνόμενες πρακτικά σε οικιακή ή ημιεπαγγελματική χρήση και όχι σε ξενοδοχειακές ή νοσοκομειακές μονάδες, οι οποίες από τη φύση τους απαιτούν επαγγελματικό εξοπλισμό.

περισσότερα...

Νέα μονάδα Flow OUT6

2022-02-08 13:27:40
Technology

Το ikusiflow είναι το πρώτο επαγγελματικό Smart HeadEnd της αγοράς που δέχεται έως 10 πολλαπλές μονάδες (Flow IN, Flow OUT, Flow SEC, Flow ENC) καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να υπάρξει σε ένα HeadEnd.

Βασική μονάδα εξόδου RF μέχρι σήμερα ήταν η Flow OUT4, η οποία παρείχε 4 φέρουσες εξόδου (streams) σε DVB-T ή DVB-C, διαλέγοντας οποιεσδήποτε υπηρεσίες από το pool του HeadEnd.

Η νέα μονάδα Flow OUT6, η οποία παρέχει 6 φέρουσες εξόδου (streams) σε DVB-T ή DVB-C, διαλέγοντας οποιεσδήποτε υπηρεσίες από το pool του HeadEnd, διατηρώντας το ίδιο κόστος με την μονάδα Flow OUT4 – με άλλα λόγια το κόστος ανά κανάλι έχει μειωθεί κατά 33%, καθιστώντας το ikusiflow ακόμα πιο προσιτό.

Θυμίζουμε ότι το max bit rate για ένα stream εξόδου στο πρότυπο DVB-T φτάνει μόνο μέχρι τα 31,67 Mbps, ενώ για το ίδιο stream εξόδου στο πρότυπο DVB-C το max bit rate φτάνει στα 55 Mbps.
Αυτό σημαίνει ότι με μία μόνο μονάδα (φέτα) εξόδου στο ikusiflow HeadEnd μπορούμε να έχουμε 6 x 55 Mbps = 330 Mbps, δηλαδή ένα εξαιρετικά υψηλό ρυθμό δεδομένων στον οποίο χωρά ένας πολύ μεγάλος αριθμός ποιοτικών καναλιών HD της τάξης των 9-10 Mbps το καθένα.

 

Αυτό δηλαδή ακριβώς που ζητούν τα καλά ξενοδοχεία …

Περισσότερες πληροφορίες: IKUSI Hellas, Λ. Ποσειδώνος 33 Άλιμος, 17544, 210 9852935, www.ikusi.gr, info@ikusi.gr

περισσότερα...

IKUSI Multimedia

2022-02-08 13:27:40
Technology
 • 60 χρόνια καινοτομίας
 • Leader στην αγορά των ξενοδοχείων
 • 60.000 ξενοδοχεία στις 5 ηπείρους με εξοπλισμό IKUSI
 • Συνεργασία με τις συνδρομητικές πλατφόρμες
 • Λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών
 • IPTV & υπηρεσίες για το Hospitality market

Άμεση πρόσβαση: http://www.ikusi.tv/en

περισσότερα...

IKUSI Flow Smart Headend για ξενοδοχεία

2022-02-08 13:27:40
IKUSI

To Ikusiflow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας, το οποίο θα σας περιγράψουμε αμέσως παρακάτω, τόσο με κείμενο, όσο και με Video.

Το Ikusiflow προσφέρει υπηρεσίες διανομής περιεχομένου σε ξενοδοχεία και γενικότερα στο χώρο του hospitality, με εξαιρετική ευελιξία, υψηλά και ιδιαίτερα σύγχρονα επίπεδα λειτουργικότητας και ασφάλειας. Με ένα smart headend όπως το ikusiflow, ο εκάστοτε διαχειριστής μπορεί να ασχοληθεί με το περιεχόμενο και όχι με τις τεχνικές παραμέτρους, έτσι είναι ακόμη πιο εύκολο στη χρήση και από μη τεχνικό προσωπικό, ενώ λόγω της διπλής ασφάλειας (CAS & DRM), το premium περιεχόμενο είναι πάντα προστατευμένο.

Περιγραφή

Η πρώτη τοποθέτηση του ikusiflow, είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς διαθέτει 2 χειρολαβές που ανοίγουν εύκολα, προκειμένου να «κουμπώσει» στο rack χωρίς εργαλεία, άμεσα και γρήγορα, κάτι που μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο video συναρμολόγησης και λειτουργίας.
Το Ikusiflow αποτελείται από την κυρίως βάση, στην οποία τοποθετούνται οι μονάδες με μοναδική ευκολία, καθώς «κουμπώνουν» άμεσα με ελαφρά πίεση προς τα μέσα.
Η βάση του Ikusiflow, δεν είναι μία κοινή βάση για headend, όπως αυτές που γνωρίζουμε, καθώς περιλαμβάνει τα πάντα, δεν χρειάζεται κανένα εργαλείο για να μονταριστεί, ενώ μέσα στη βάση υπάρχει ενσωματωμένος ένας πολυδιακόπτης 8 εισόδων, χωρίς περιορισμό στα σήματα εισόδου, δηλαδή σε κάθε είσοδο, συνδέουμε την πόλωση που θέλουμε από οποιονδήποτε δορυφόρο λαμβάνουμε. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το είδος της εισόδου, καθώς το ikusiflow το μετατρέπει σε οποιοδήποτε σύστημα εξόδου.
Το ikusiflow είναι το πρώτο επαγγελματικό Smart Headend της αγοράς που δέχεται έως 10 πολλαπλές μονάδες (Flow IN, Flow OUT, Flow SEC, Flow ENC) καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να υπάρξει σε ένα Headend.

Η κάθε μονάδα είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικά ποιοτικό υλικό με βάση το μαγνήσιο, ενώ δέχεται είτε δορυφορικά, είτε επίγεια, ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη. Η έξοδος μπορεί να είναι IP ή DVB-T/C ή και τα δύο κατ’ επιλογή, με έμφαση στην IP διανομή. Να αναφέρουμε ότι η νεότερη μονάδα Flow IN4, παρέχει στο pool του Headend όλα τα κανάλια από 4 streams και φυσικά είναι επίσης universal, ενώ το κόστος της είναι λίγο μεγαλύτερο από την μονάδα Flow IN2.
Επίσης, η κατασκευή είναι τέτοια, ώστε όλα τα καλώδια καλύπτονται πλήρως, προσδίδοντας μία ιδιαίτερα καλαίσθητη εμφάνιση.

Λειτουργία

Οι μονάδες του Ikusiflow είναι Hot plug, που σημαίνει ότι μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν εν λειτουργία, χωρίς κανένα πρόβλημα.

To τροφοδοτικό του Ikusiflow, έχει πολύ μεγάλη επάρκεια, ενώ μπορεί να υπάρχει κι ένα δεύτερο για αυτόματο backup σε περίπτωση προβλήματος του βασικού. Επίσης, η λειτουργία του αυτόματου backup, ισχύει και για τις επιμέρους μονάδες του Ikusiflow, έτσι ένα ξενοδοχείο μπορεί να προμηθευτεί μία μονάδα παραπάνω, για ασφάλεια, καθώς εάν αφαιρεθεί μία μονάδα, αναλαμβάνει αυτόματα τις υπάρχουσες ρυθμίσεις η επιπλέον μονάδα που έχει εγκατασταθεί ή γενικότερα όποια μονάδα είναι διαθέσιμη.

Στη συνέχεια το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματη σάρωση και όταν βρει τα όποια κανάλια, ο διαχειριστής μπορεί να τα δρομολογήσει όπου επιθυμεί. Εφόσον μετά την επιλογή καναλιών, το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχει ακόμη διαθέσιμο bandwidth, ενημερώνεται ο διαχειριστής ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσθέσει κι άλλα κανάλια, μέχρι να συμπληρωθεί η διαθέσιμη χωρητικότητα.

Το Ikusiflow μπορεί να λειτουργήσει και εκτός rack ή και σε ένα rack που δεν αερίζεται με δικούς του ανεμιστήρες ή ακόμη κι αν από κάτω υπάρχουν servers και ζεστά μηχανήματα, καθώς υπάρχει θερμο-διαχωριστική επιφάνεια.

Με 3 μονάδες FLOW IN4, μπορούμε να έχουμε περίπου 100 τηλεοπτικά κανάλια και 40 ραδιοφωνικά, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για επαγγελματικές εφαρμογές σε ξενοδοχεία.

Ακολουθεί video παρουσίασης του Ikusiflow στα γραφεία της IKUSI Hellas, από τον Θανάση Κυριακόπουλο:

Web Interface

Το Ikusiflow ελέγχεται μέσω web interface, αλλά και μέσω κινητής συσκευής Android. Στο web interface έχουμε ανά πάσα στιγμή όλες τις πληροφορίες λειτουργίας, ενώ τα εικονίδια επίγειας και δορυφορικής λήψης σε συνδυασμό με την επιλογή Service Wizard,  διευκολύνουν τη ρύθμιση στο μέγιστο.

Η βασική οθόνη του Web Interface, περιλαμβάνει ένα πλήρες γράφημα του headend, με τις συνδεδεμένες μονάδες, τις 8 Sat + 2 Ter εισόδους, τις 2 εξόδους IP, τις RF εξόδους test και TV Out, ενώ μπορούμε να κάνουμε κλικ για πληροφορίες, σε οτιδήποτε είναι ενεργό, όπως πχ στις μονάδες, στις εισόδους κτλ.

Με κλικ στο tab SERVICE WIZARD, εμφανίζονται στο επάνω μέρος τα εικονίδια TER, SAT, FREE και το εικονίδιο με τις οριζόντιες γραμμές για την συνολική λίστα καναλιών.

Με κλικ στο εικονίδιο TER και στη συνέχεια στο εικονίδιο Scan, έχουμε αυτόματη ανίχνευση των επίγειων καναλιών, ενώ αντίστοιχα με το εικονίδιο SAT και scan, έχουμε αυτόματη ανίχνευση των δορυφορικών καναλιών, ανάλογα με τους δορυφόρους που λαμβάνουμε και με τις πολώσεις που έχουμε τροφοδοτήσει από τα Quattro LNB που χρησιμοποιούμε.
Σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, η εκάστοτε αυτόματη ανίχνευση ολοκληρώνεται, με ταυτόχρονη ενημέρωση για τον αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών που έχουν βρεθεί.

Δημιουργία τελικής λίστας καναλιών

Μετά την ολοκλήρωση της αυτόματης ανίχνευσης, η επιλογή των υπηρεσιών για τη τελική έξοδο, είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς αρκεί να εισαγάγουμε τους πρώτους χαρακτήρες του ονόματος καναλιού που επιθυμούμε, προκειμένου να εμφανιστούν άμεσα όσα αποτελέσματα ταιριάζουν. Με την επιλογή του εκάστοτε καναλιού, το τελευταίο σύρεται αυτόματα στη τελική λίστα στα δεξιά της οθόνης και πλέον έχει καταχωρηθεί.
Σαφώς, πρόκειται για μία εξαιρετικά λειτουργική και γρήγορη μέθοδο επιλογής καναλιών για την τελική έξοδο ενός headend.

Μενού

Η συγκεκριμένη περιγραφή του Web interface, αφορά μία demo εγκατάσταση της Ikusi Hellas, με λήψη επίγειων καναλιών και δορυφορικών από Hot Bird & Astra, την οποία μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video:

Στο tab μενού, βλέπουμε τις επιλογές HOME, STATUS, CONFIGURATION, ADVANCED CONFIGURATION, MAINTENANCE και LOG OUT.

STATUS->Overview

Στην διαδρομή STATUS->OVERVIEW εμφανίζεται η σελίδα INSTALLATION OVERVIEW REPORT, η οποία μας δίνει τη συνολική εικόνα της εκάστοτε στιγμής του headend, όπως περιγραφή της εγκατάστασης, το γενικό configuration, τη ρύθμιση του τοπικού WiFi Access Point, το βασικό δίκτυο πρόσβασης ελέγχου, καθώς και τη ρύθμιση δικτύου iptv, δηλαδή κυρίως ποιες IP χρησιμοποιούμε.

Στο τμήμα MODULES βλέπουμε όλες τις μονάδες μαζί με τα serial numbers της κάθε μίας, όπως ακριβώς έχουν τοποθετηθεί στο IkusiFlow, καθώς και τα στοιχεία λειτουργίας της κάθε μονάδας, όπως πχ το SN, τη version, τη θερμοκρασία, πόσες ώρες έχει δουλέψει και άλλα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Hub

Παρακάτω στις μονάδες εισόδου, βλέπουμε ότι καθεμία είναι σε ένα συγκεκριμένο slot, όπως πχ στο slot 4 βλέπουμε ότι αναφέρεται η firmware version  2.5.1+d20190529 (η οποία κυκλοφόρησε ιδιαίτερα πρόσφατα), η θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου, ότι το συγκεκριμένο module έχει δουλέψει περίπου 2350 ώρες και χρησιμοποιείται 100%, ενώ για τα 4 tuners, αναφέρεται πχ ότι το πρώτο tuner είναι σε χρήση, έχει κλειδώσει κανονικά, η στάθμη είναι 65 dBμV (σαν πεδιόμετρο), η IF συχνότητα είναι η 1386 MHz (που περιέχει μεταξύ άλλων το Bloomberg), ότι έχουμε άριστο BER 1e-8, C/N 14,25 dB και γενικότερα έχουμε πλήρη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει.

Η καθεμία από τις μονάδες, δίνει συνήθως 30-40 κανάλια, ωστόσο μπορεί να φτάσει και μέχρι 64 κανάλια, όπως στις περιπτώσεις transponders με μεγάλο αριθμό καναλιών. Στην κάθε μονάδα μπορούμε να κάνουμε οποιονδήποτε συνδυασμό, αρκεί να μην ξεπεράσουμε το εν λόγω νούμερο. Άρα το όριο μας όταν έχουμε 3 μονάδες, είναι να μην ξεπεράσουμε τα 180 κανάλια, ενώ στη πραγματικότητα με 3 μονάδες δίνουμε συνήθως από 90 έως max 130 κανάλια προκειμένου να βρισκόμαστε σε πρακτικά πλαίσια.

Μετά τις μονάδες, έχουμε αναφορά για το τι συμβαίνει στους κοννέκτορες (CONNECTORS). Για παράδειγμα βλέπουμε ότι στον κονέκτορα που έχουμε συνδέσει την επίγεια λήψη, έχουμε 9 αναμεταδότες με 41 κανάλια συνολικά, ενώ για τα δορυφορικά αναφέρεται η εκάστοτε πόλωση στον κάθε κονέκτορα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε Hot Bird & Astra, όπου στο Vert Low έχουν βρεθεί 30 transponders με συνολικά 540 κανάλια, στο Hor Low έχουμε 27 transponders με 452 κανάλια κτλ.

Παρακάτω στο CONFIGURED IP SERVICE LISTING, πληροφορούμαστε σε ποια IP είναι το κάθε κανάλι, το όνομα του καναλιού όπως έρχεται από τον δορυφόρο (SERVICE), αλλά και το όνομα που του δίνουμε εμείς εάν θέλουμε να το αλλάξουμε (SERVICE NAME TO SHOW), σε ποια ή ποιες γλώσσες λειτουργεί, σε ποιο δορυφόρο βρίσκεται, το SID εισόδου αλλά και το SID στη συχνότητα εξόδου. Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι πολύ χρήσιμος, καθώς ο τεχνικός μπορεί να δώσει στον πελάτη ένα πλήρες report με τα κανάλια που χρησιμοποιούνται.

STATUS->Log

Η επόμενη επιλογή του μενού STATUS, είναι τα Log στην οποία μας δίνει μία πλήρη καταγραφή του τί έχουμε κάνει. Στη πρώτη σελίδα έχουμε τα τελευταία 300, ωστόσο μπορούμε να κατεβάσουμε όλο το αρχείο για μία πλήρη εικόνα των ενεργειών που έχουμε πραγματοποιήσει. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα EMAIL ALERT, όπου μπορούμε να εισαγάγουμε ένα ή περισσότερα email, προκειμένου να ειδοποιείται ο εγκαταστάτης ή το support της Ikusi, ώστε να αντιμετωπίζεται το εκάστοτε θέμα πιο νωρίς. Για παράδειγμα, εάν λάβουμε alert ότι έχει αρχίσει να χαλάει το C/N, μπορούμε να δράσουμε κατάλληλα πριν χαλάσει το BER, προλαβαίνοντας έτσι μία χειρότερη κατάσταση, πριν γίνει αντιληπτό κάποιο πρόβλημα από τους πελάτες του ξενοδοχείου.

STATUS->Statistics by TV port

Στην επόμενη επιλογή Statistics by TV port, έχουμε πληροφόρηση για τα TV ports, δηλαδή τις 2 Gigabit εξόδους, με γραφική αναπαράσταση. Στις συνήθεις περιπτώσεις, επειδή δεν ξεπερνάμε το 1 Gbps, χρησιμοποιούμε μόνο την μία TV port από τις δύο που έχουμε διαθέσιμες.

CONFIGURATION

Στο συγκεκριμένο μενού, έχουμε τις επιλογές Essential settings, installation description, Network, Password και Start a new inputs scan.
Στις παραπάνω επιλογές, μπορούμε – μεταξύ άλλων –  να επιλέξουμε έξοδο IP, RF ή και τα δύο (IP+RF), κανάλια HD ή SD, να θέσουμε DHCP ή Manual για τις παραμέτρους δικτύου, να ορίσουμε το WiFi του Headend, το password, καθώς και να δώσουμε εντολή νέου scan καναλιών.

ADVANCED CONFIGURATION

Καταρχήν, μπορούμε να κρύψουμε τις επιλογές του συγκεκριμένου μενού. Στην επιλογή Elementary Stream Selection, μπορούμε να τροποποιήσουμε τις παραμέτρους του κάθε καναλιού, όπως Output TSID, Output SID, PID κτλ.

Στο Device Manager Configuration, εκτός από τις επιλογές Enable, TV/STB Autoregister, Block Stb conf from the remote control και Enable Data Gathering, μπορούμε να προσθέσουμε χρήστες.

Η επόμενη επιλογή Device Manager App, περιλαμβάνει κρίσιμες επιλογές που σχετίζονται με τις λίστες καναλιών και τις τηλεοράσεις που λειτουργούν, οι οποίες – αφού επιλέξουμε λίστα – εμφανίζονται με κλικ στο COMMAND και συγκεκριμένα πρόκειται για τις επιλογές Power OFF/Power ON, Service Listing (ποια λίστα σε ποια τηλεόραση), Set Service (προσθήκη καναλιού σε λίστα τηλεόρασης) και Mute.

MAINTENANCE

Στο μενού MAINTENANCE, μπορούμε να φορτώσουμε κάποιο backup, να αναβαθμίσουμε το firmware, να κατεβάσουμε debug traces για κάποια επιδιόρθωση και τέλος να κάνουμε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Άλλες λειτουργίες

Να αναφέρουμε ότι οι μονάδες του Ikusiflow, είναι Plug ‘n Play αλλά και hot plug, που σημαίνει ότι λειτουργούν άμεσα με την εισαγωγή τους, ενώ ανά πάσα στιγμή, με το παραμικρό πρόβλημα έχουμε ειδοποίηση στο web interface. Έτσι, σε περίπτωση προσθήκης ή αλλαγής μονάδας σε ένα ξενοδοχείο, η συνολική λειτουργία του συστήματος δεν διαταράσσεται σε καμία περίπτωση.
Επίσης, ακόμη και στη περίπτωση που αφαιρεθεί το εμπρόσθιο πάνελ, εμφανίζεται ειδοποίηση στο web interface, λόγω των μαγνητών των οποίων διακόπτεται η επαφή με το rack.

Εάν ενεργοποιήσουμε το πρωτόκολλο SAP, ο πελάτης μπορεί να δει τηλεόραση στο laptop σε οποιοδήποτε σημείο του ξενοδοχείου. Κάθε PC που είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με το Ikusiflow, μπορεί να δει τις ροές εφόσον φυσικά στο Ikusiflow λειτουργεί το IPTV. Tο SAP πρωτόκολλο (Session Announcement Protocol) έχει να κάνει με την μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τις multicast ροές που υπάρχουν στο δίκτυο. Επομένως δεν είναι απαραίτητο να είναι ενεργοποιημένο αλλά είναι μια επιπλέον ευκολία για εύρεση του επιθυμητού καναλιού, εφόσον το software που χρησιμοποιούμε υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Επίσης, μπορούμε να περάσουμε έναν αριθμό καναλιών στο WiFi, προκειμένου ο πελάτης να μπορεί να δει τα συγκεκριμένα κανάλια μέσω του κινητού του σε οποιοδήποτε σημείο το ξενοδοχείου έχει πρόσβαση στο WiFi.

Συμπεράσματα

Το Ikusiflow είναι καταρχήν ένα Smart Headend για υπηρεσίες Hospitality, με εξαιρετική λειτουργικότητα, υποδειγματική ποιότητα κατασκευής, άμεση και εύκολη διαχείριση. Πρόκειται για ένα headend από το μέλλον!

Info: IKUSI Hellas, τηλ 210 9852935, www.ikusi.gr

περισσότερα...

Η συμμετοχή της IKUSI Hellas στην ξενοδοχειακή έκθεση 100 Hotel Show

2022-02-08 13:27:40
Technology

Η IDComs και η IKUSI Hellas συμμετείχαν σε κοινό περίπτερο με την LG στην έκθεση 100% Hotel Show, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό IPTV HeadEnd ikusiflow και τις καλύτερα προσαρμοσμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, μέσα από την Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμα της LG.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18/11/19 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία και βασικό χαρακτηριστικό της ήταν η σημαντική προσέλευση επισκεπτών που ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν να αποκομίσουν από την έκθεση και είχαν κλείσει συνάντηση με τις εταιρείες που τους ενδιέφεραν χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο από την ιστοσελίδα της έκθεσης.

Η IDComs είναι ο εξειδικευμένος επίσημος συνεργάτης της LG για την ολοκληρωμένη τεχνολογική υλοποίηση & το στοχευμένο για κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά customization της Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμας της εταιρείας, ώστε να αναδειχτούν πλήρως οι αρετές των νέων Smart TV μοντέλων.

Στο περίπτερο μας εκτός από το ikusiflow και τις πλέον προηγμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, παρουσιάστηκαν τα νέα μοντέλα “έξυπνων” ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG, οι κορυφαίας ποιότητας οθόνες OLED & ειδικές λύσεις ψηφιακής σήμανσης.
Παρουσιάστηκαν φυσικά και όλες οι άλλες περιφερειακές λύσεις που απαιτούνται σε ένα ξενοδοχείο που στηρίζεται στις σύγχρονες λύσεις IP: ενεργός εξοπλισμός (switches) δικτύου, WiFi Access Points, IP κάμερες, IP τηλεφωνία κλπ.
Στο περίπτερο μας συζητήσαμε με τους επισκέπτες για τις λύσεις που μπορούν στο δικό τους ξενοδοχείο, τους ενημερώσαμε για το IPTV και όλες τις σύγχρονες IP τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στον ξενοδοχειακό χώρο και να συζητήσαμε με λεπτομέρειες τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες & τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές που μπορούν να τις υλοποιήσουν.

Ενδιαφέρον έχουν και τα 3 video που ακολουθούν και προέρχονται από τις σύντομες συνεντεύξεις που έδωσε ο κ. Θανάσης Κυριακόπουλος στο EXTRA Channel.
1. Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της IDComs εδώ.
2. Ο IPTV εξοπλισμός της IKUSI εδώ.
3. Η νέες ξενοδοχειακές smart TV της LG και η πλήρης αξιοποίηση τους μέσα από την Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμα της εταιρείας εδώ.

Στη σελίδα εκθέτη της 100% Hotel Show υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση της IDComs στην έκθεση, ενώ μια πλούσια επιλογή φωτογραφιών από τη συγκεκριμένη εκδήλωση μπορείτε να δείτε στη σχετική Gallery.

Δείτε παρακάτω τα video από την έκθεση:

    

 

περισσότερα...

Athens Electronix 2018 ομιλίες συνεδρίου 3η Ενότητα

2022-02-08 13:27:40
Technology

Οι ειδικές απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής στις δύσκολες λήψεις.
Θέμα: Οι οπτικές ίνες στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

ομιλητής: Θανάσης Κυριακόπουλος

- οπτική διανομή της εξόδου ενός HeadEnd σε πολλά κτίρια και bungalows.
- οπτικά Quattro LNB: οι εφαρμογές τους στα ξενοδοχεία, αλλά και σε εκτεταμένες διανομές SatIF.

περισσότερα...

Athens Electronix 2018 ομιλίες συνεδρίου 2η Ενότητα

2022-02-08 13:27:40
Technology

Υπηρεσίες IPTV: Τι άλλο θέλει το ξενοδοχείο?
Θέμα : Τα συστήματα ενός IPTV HeadEnd - ikusiflow.

ομιλητές: Θανάσης Κυριακόπουλος και Dr. Γιώργος Κουνής.

- Οι διαφορές των modular & compact HeadEnds.
- Οι διαφορές των Ευρωπαϊκών με τα κινέζικα HeadEnds.
- Περιγραφή του ikusiflow, του κορυφαίου IPTV HeadEnd της αγοράς.
- Επίδειξη των επιμέρους τμημάτων και της διαδικασίας μονταρίσματος.

περισσότερα...

Athens Electronix 2018 ομιλίες συνεδρίου 1η Ενότητα

2022-02-08 13:27:40
Technology

Τηλεοπτικές Υπηρεσίες για ξενοδοχεία - Το περιεχόμενο αλλάζει την διανομή?
Θέμα: Τηλεοπτικές υπηρεσίες με ξενοδοχειακό τρόπο
ομιλητές: Θανάσης Κυριακόπουλος και Dr. Γιώργος Κουνής.