Το βίντεο από τη διαδικτυακή συζήτηση για τα Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

Επίγεια Κεραία IKUSI HDTF C48V για τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση


Technology

Μία βασική κατηγορία προϊόντων της IKUSI είναι οι κεραίες, στις οποίες η εταιρία έχει προσθέσει 2 επιπλέον μοντέλα FlasHD, τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων συχνοτήτων – άνω των 694 MHz (Ch48), οι συγκεκριμένες κεραίες διατηρούν την απολαβή, χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης φίλτρου, καθώς είναι "συντονισμένες" εκ κατασκευής.

Οι εν λόγω επίγειες κεραίες, λαμβάνουν τα κανάλια 21 – 48 (470-694 MHz) για την αποφυγή παρεμβολών από τις συχνότητες που αποδίδονται στη κινητή τηλεφωνία, στα πλαίσια της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης.

Οι κεραίες παρουσιάζουν ονομαστική απολαβή 17 dB, διατηρώντας έτσι την υψηλή απόδοση λήψης των προκατόχων τους , αλλά και τα ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως την ταχύτατη συναρμολόγηση και φυσικά την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

Το μοντέλο HDTF-C48G σε γκρι χρώμα

Πανεύκολη εγκατάσταση

Οι νέες κεραίες της IKUSI, έρχονται πλήρως μονταρισμένες, έτσι – επί της ουσίας – δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια συναρμολόγηση. Για τον πλήρη σχηματισμό, αρκεί να τοποθετήσετε όρθια τη κεραία στο έδαφος, να πατήσετε το μπουτόν στη κορυφή της και να τη πιέσετε ελαφρά προς τα κάτω. Ως δια μαγείας, οι 2 ανακλαστήρες ανοίγουν! Στη συνέχεια, περιστρέφετε το δίπολο μέχρι να ακούσετε ένα «κλικ» και τελειώσατε. Πρόκειται πραγματικά για ένα πανέξυπνο μηχανισμό τελικού σχηματισμού της κεραίας, χωρίς τη χρήση κανενός εργαλείου, με την ελάχιστη προσπάθεια.

Περιστρέφετε το δίπολο μέχρι να ακούσετε ένα «κλικ»

Η στήριξη και η σύσφιξη της κεραίας στον ιστό, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με ένα χέρι, ενώ και η ρύθμιση ανύψωσης κατά +/-40 μοίρες, γίνεται εύκολα επί του ιστού.

Αποκοπή …χωρίς φίλτρο!

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της κεραίας (αλλά και η ειδοποιός διαφορά της σε σχέση με κεραίες άλλων κατασκευαστών), είναι ότι δεν χρησιμοποιεί παθητικό φίλτρο για την αποκοπή των καναλιών πάνω από το κανάλι 48. Τα παθητικά φίλτρα – ως γνωστόν – εκτός από την αποκοπή των ανεπιθύμητων συχνοτήτων, προκαλούν σχετική μείωση της απολαβής κατά 2 dB ή και περισσότερο στο χρήσιμο φάσμα 21-48 των συχνοτήτων που χρειαζόμαστε.

Στη περίπτωση των κεραιών της IKUSI, για την διακοπή της απόκρισης συχνότητας από το κανάλι 48 και άνω, έχει αλλάξει εντελώς η γεωμετρία των στοιχείων της και η κατασκευή της συνολικά. Πρόκειται δηλαδή για μία «συντονισμένη» κεραία, στην οποία η γεωμετρία της αποκόπτει τις συχνότητες του 5G, έτσι δεν χρειάζεται παθητικό φίλτρο και κατ’ επέκταση η απολαβή της παραμένει στα 17 dB.

Απόκριση απολαβής! Το μπλε διάγραμμα αφορά τις κεραίες HDTF-C48V & HDTF-C48G

Χαρακτηριστικά των κεραιών Ikusi HDTF-C48V & HDTF-C48G

• Ισχυρή απόρριψη του LTE, διατηρώντας την απολαβή, χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης φίλτρου.

• Σχεδιασμένη για να αποφεύγει τον κορεσμό του ενεργού εξοπλισμού από σήματα LTE, απόρριψη υψηλότερων συχνοτήτων 694 ή 790 MHz ανάλογα με το μοντέλο.

HDTF-C48V. Η απόκριση συχνότητας κεραίας διακόπτεται στο κανάλι 48.

• Παρέχεται πλήρως συναρμολογημένη.

• Ξεδιπλώστε με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

• Παθητικό συμπαγές δίπολο. Δίεδρος Ανακλαστήρας, όλα τα μέρη από αλουμίνιο.

• Στερεώνεται σε ιστούς 25 έως 50 mm με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης ± 40 °.

• Περίβλημα ABS με βαθμό προστασίας IP55. Εύκολη αποσυναρμολόγηση για γρήγορη σύνδεση ομοαξονικού καλωδίου.

 

Πηγή: www.iptvsat.gr