IKUSI Hellas στα πλαίσια των αν&alp"> Επαγγελματικά πακέτα IKUSI SZB+550 για το 5G και την 2η ψηφιακή μετάβαση

τα νέα δεδομένα εκπομπής όλων των ελληνικών καναλιών από τις 39ο Ε

Επαγγελματικά πακέτα IKUSI SZB+550 για το 5G και την 2η ψηφιακή μετάβαση


Η IKUSI Hellas στα πλαίσια των αναγκών που προκύπτουν μετά την εφαρμογή των εκπομπών 5G, τη 2η Ψηφιακή μετάβαση LTE2 και τα προβλήματα λήψης που ανέκυψαν, παρουσιάζει – σε ειδική καμπάνια – μία σειρά επαγγελματικών πακέτων-ΗeadΕnds, τα οποία αποτελούνται από μονάδες modular προγραμματιζόμενων UHF ενισχυτών SZB+550.

Οι modular ενισχυτές IKUSI SZB+550 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες κεντρικές εγκαταστάσεις, σε βίλλες, φυσικά σε ξενοδοχεία - γενικά σε κάθε διανομή επίγειου σήματος που ζητά το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά και σε αναμεταδόσεις για μικρούς οικισμούς.

Κάθε μονάδα SZB+550 λειτουργεί στη μπάντα UHF Ch21-48, παρέχοντας έτσι πλήρη συμβατότητα για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα, ενώ  από πλευράς format σχεδιασμού, βάσεων, τροφοδοσίας κλπ, είναι πλήρως συμβατή με όλες τις άλλες μονάδες HeadEnd της IKUSI, από την πολύ γνωστή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή σειρά SZB (μεταλλάκτες, modulators, ενισχυτές εξόδου κλπ).

Η κάθε μονάδα SZB+550 διαθέτει εξαιρετικά φίλτρα με επιλεγόμενο εύρος από 1 έως 4 κανάλια και εξαιρετικά υψηλή επιλεκτικότητα που φθάνει τα 55 dB σε 1 MHz από το άκρο του εύρους ζώνης του καναλιού, ενώ παρέχει αυτόματο έλεγχο απολαβής (AGC) με ρύθμιση εξόδου κατά 30 dB και μέγιστη πραγματική στάθμη στα 121 dBμV, σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα.

 

Επαγγελματικά πακέτα με μονάδες SZB+550

Οι μονάδες SZB+550 μπορούν να σχηματίσουν πλήρη HeadEnds ενίσχυσης καναλιών, ανάλογα με το allotment στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Τα επαγγελματικά πακέτα που έχει δημιουργήσει η IKUSI Hellas είναι 5, τα Δίας, Άρης, Αθηνά, Αφροδίτη και Ποσειδών, τα οποία αποτελούνται από 2, 3, 4, 5 ή 6 μονάδες αντίστοιχα, μαζί με το κατάλληλο τροφοδοτικό και βάση.

Παρουσιάζουμε εδώ το πακέτο “Άρης” με 3 μονάδες SZB+550 και το πακέτο “Αθηνά” με 4 μονάδες SZB+550, αφού η πλειοψηφία των allotments της χώρας μας, χρειάζονται αυτά ακριβώς τα πακέτα.

Το σύνολο των περιοχών της χώρας, έχει ήδη περάσει στις συχνότητες κάτω από το κανάλι 48, οπότε με την όξυνση των προβλημάτων από τις αλλαγές συχνοτήτων και διαμόρφωσης στα ελληνικά κανάλια, συν την προοδευτική εφαρμογή του 5G σε όλες τις κυψέλες και συνεχιζόμενη αύξηση των κινητών που υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία, οξύνονται τα προβλήματα λήψης και πολλαπλασιάζονται τα δίκτυα που χρειάζονται τη δυναμική και την αξιοπιστία της συγκεκριμένης λύσης, όχι μόνο στα μεγάλα συκροτήμτα, αλλά ακόμα και όταν αφορούν μεσαίες/μικρές πολυκατοικίες.

Οι 31 περιοχές απόδοσης (allotments) στην Ελλάδα και ο αριθμός των μονάδων SZB που απαιτείται για την κάθε μία από αυτές, μαζί με τις προτεινόμενες ομαδοποιήσεις γειτονικών καναλιών, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Χάρτης τελικών συχνοτήτων LTE2 και απαιτούμενος αριθμός μονάδων IKUSI SZB+550

 

Το επαγγελματικό πακέτο «Αθηνά»

Το πακέτο «Αθηνά» είναι ένα πλήρες Modular HeadEnd IKUSI με τη σειρά SZB+550, το οποίο διατίθεται με το κατάλληλο τροφοδοτικό και βάση.

Επαγγελματικό πακέτο "Αθηνά" με 4 μονάδες IKUSI SZB+550

Το συγκεκριμένο πακέτο «Αθηνά» αποτελείται από τέσσερις (4) μονάδες SZB+550 για 4 ομάδες επίγειων ψηφιακών καναλιών που βρίσκονται στη νέα μπάντα καναλιών 21 – 48 και είναι άκρως κατάλληλο για τα 10 allotments που φαίνονται στον πίνακα.

Στα συγκεκριμένα allotments, σχηματίζονται 4 ομάδες των ενός, 2 ή και 3 καναλιών, τις οποίες το headend μπορεί να διαχειριστεί άριστα, με φιλτράρισμα εξαιρετικής επιλεκτικότητας και ενίσχυσης που – στη πράξη – φθάνει τα 90 dB με σταθερή στάθμη εξόδου τα 121 dBμV σε όλα τα κανάλια.

Το πακέτο «Αθηνά» στα πλαίσια της καμπάνιας, διατίθενται στην τιμή λιανικής των 225 €, μαζί με το κατάλληλο τροφοδοτικό και τη βάση του HeadEnd !!!
Το συγκεκριμένο πακέτο ταιριάζει σε 10 από τις 31 περιοχές απονομής (allotments) για την Ελλάδα.


Το επαγγελματικό πακέτο «Άρης»

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το έτοιμο πακέτο Άρης, με 3 μονάδες SZB+550, μαζί με το κατάλληλο τροφοδοτικό και τη βάση του.
Η τιμή λιανικής για αυτό το πακέτο είναι 180 € !!!

Το συγκεκριμένο πακέτο είναι το πιο δημοφιλές από όλα, αφού ταιριάζει σε 11 από τις 31 περιοχές απονομής (allotments) για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Αττική, παρά το γεγονός ότι έχει 8 συχνότητες αντί για τις 7 των άλλων περιοχών.
Δηλαδή η Αττική με τις 8 πολυπλεξίες, στις κοντινές συχνότητες 21, 22, 24, 27, 28, 30, 31, 34, καλύπτεται άνετα με το πακέτο 'Αρης που κοστιζει στη λιανική του 180 € !!!

Επαγγελματικό πακέτο "Άρης" με 3 μονάδες IKUSI SZB+550

Με τόσο εντυπωσιακά προσιτή τιμή στην τρέχουσα προσφορά, μας έρχεται στο μυαλό η γνωστή από την αυτοκινητική αγορά φράση: η Ferrari του φτωχού για τα HeadEnds

Είναι σαφές πως η επαγγελματική αυτή λύση με τη μεγάλη απολαβή, τη μεγάλη στάθμη εξόδου, το AGC και την απόλυτη ισοστάθμιση όλων των συχνοτήτων μεταξύ τους, είναι κατάλληλη όχι μόνο για ξενοδοχεία και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, αλλά και για κάθε μικρή ή μεγάλη κεντρική κεραία που συνήθως χρησιμοποιείται ένας απλός ενισχυτής κεντρικής με ενιαία ενίσχυση για όλα τα κανάλια – ακόμα και για κάθε μονοκατοικία ή βίλλα, όπου ο ιδιοκτήτης της ζητά την απόλυτη λύση.
Με αυτό το προσιτό κόστος, δίνει το απόλυτο αποτέλεσμα, ενώ ακόμα και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ή ο ιδιοκτήτης της βίλλας, καταλαβαίνει ότι με αυτό που βλέπει ότι του εγκατέστησε ο τεχνικός του (αντί για ένα απλό ενισχυτή), θα πληρώσει μεν κάτι παραπάνω, αλλά θα έχει την καλύτερη δυνατή λύση, σε απόδοση και σε σταθερότητα.

Ο τιμοκατάλογος των πακέτων, βρίσκεται στο link: https://ikusi.gr/media/files/2021_02-ikusi_szb_l0-v2.pdf

Επειδή έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις για τις τιμές των συγκεκριμένων πακέτων, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι τιμές των πακέτων που φαίνονται στον πίνακα ΔΕΝ είναι λάθος.
Οι τιμές των μονάδων ξεχωριστά, έχουν όντως την τιμή που φαίνεται στην 1η στήλη.
Τα συγκεκριμένα πακέτα όμως προσφέρονται σαν πλήρεις λύσεις, πραγματικά στις τιμές που φαίνονται στη 2η στήλη.  cool

Για περισσότερες πληροφορίεςIKUSI Hellas, τηλ: 210 9852935, www.ikusi.grinfo@ikusi.gr.